Nezlobte se,já nerozumím,co to znamená až hmota odpadá od dna?
Vida, vida, děkuji za poučení, jsem zase o něco chytřejší:-))
Nejznamejsi bily nougat tzv. Nougat de Montelimar pochazi z jizni Francie. Vyrabi se z levanduloveho medu, mandli a pistacii. Tato hmota se nekolik hodin vari, potom se zasleha snih z bilku a vznikne mekky, kremovity nougat, ktery se rozplyva na jazyku. Nema to tedy nic spolecneho s nasim cokoladovym nugatem. S pozdravem U.
Myslím, že to závisí od krajiny. Napriklad na Malte presne takyto produkt označujú názvom "nugát". Mali ste vidieť, ako sa na nás predavač pozrel, keď mi kolegyňa povedala, ze je to niečo ako náš turecký med.
Aj mne sa tak zdá:)
Tady si někdo spletl nugát s tureckým medem, ne?