hrnek
mouka
(Italové používají hladkou, u nás je běžnější polohrubá nebo hrubá)
1
lžíce
olivový olej
Na náplň:
400
g
hrušky
sušené (a povařené)
2
g
cibule
menší
200
g
máslo
250
g
tvaroh
jemný, nejlépe ricotta
mléko
mléko na promíchání
Postup přípravy receptu
1
Přísady na těsto promíchejte a spojte zhruba 1 lžící vody. Dobře prohněťte, na lehce moukou poprášené ploše tence rozválejte. Z těsta nakrájejte čtverce velikosti asi 8 x 8 cm.
2
Hrušky jemně nasekejte nebo umelte a pak promíchejte s cibulkou osmaženou na asi třetině másla, tvarohem a trochou mléka na vláčnou náplň.
3
Doprostřed každého čtverce těsta dejte trochu náplně, zabalte jako balíček, povařte v lehce osolené vodě a podávejte přelité zbylým rozpuštěným máslem.