• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Nudle se zelím
Napište svůj komentář k receptu

Nudle se zelím

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nudle se zelím
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • široké bílé nudle Nejlépe domácí
    • bílé zelí
    • sůl
    • pepř mletý
    • cibule
    • sádlo

Postup přípravy receptu

1
Zelí nakrájíme na tenké nudličky a dáme na osmahlou cibuli (na hlávku zelí dávám 3 veliké cibule). Vše dusíme do doby, než zelí změkne a zhnědne - cca 2 hod. Mezitím podléváme vodou.
2
Osolíme, opepříme a na závěr přidáme uvařené scezené nudle, vše pořádně zamícháme a můžeme podávat. Nejlépe chutnají druhý den.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Široké nudle se slaninou a zelím

Široké nudle se slaninou a zelím

Česnekové nudle se zelím - nejen příloha

Česnekové nudle se zelím - nejen…

Smažené čínské nudle s kuřecím masem a zeleninou

Smažené čínské nudle s kuřecím masem…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martin Z | 7. 3. 2009 18:33

    tohle jidlo je vynikajici, znam ho od madarske tety, ale musi tam byt par modifikaci.1. zeli ne na jemne nudlicky ale na centimetr tluste nudle (kostaly vyrezat)2. nedusit 2 hodiny ale proste jen domeka (nesmi zhnednout, to uz pak neni ono, musi jen jakoby zavadnout)3. ozmazena slkaninka na kosticky pridana na zaver skoro nutna (dost to tomu jidlu pomuze)4. nebat se pepre a soli

  • Bařinka | 6. 5. 2008 10:13

    Nám chutnalo. Přidala jsem slaninku. A určitě jsem to nedělala 2h.

  • Jiří Štípský | 21. 11. 2006 07:20

    Těstoviny se zelím dělám z kysaného zelí,osmahnu cibli ,přidám třeba kabanos,dám zelí,trocho kmínu,pořádně nechám tepelně zpracovat na pánvipromíchám s uvařenými těstovinami a podle chuti lze dokyselit octem.

  • mmm | 2. 9. 2006 19:47

    Nudle jsou nejlepší domácí, z kupovaných to není vono, zelí pražíme na tuku, bez cibule, jen osolené a opeprené, nepodlévá se. Nakonec vše přelijeme rozškvařenou slaninou.

  • zuzana green | 26. 7. 2006 21:35

    Tohle jidlo delam take a je to vyborne.Jen to zeli nedusim 2 hodiny,myslim si ze 30 minut maximalne staci,take delam s kysanym jako pani Pavlina,taktez vynikajici.

  • Tereza Jarčušková | 6. 2. 2006 15:42

    Ano, pani Di, naša kapusta je váš kel, vaše zelí je naša kapusta. Halušky s kyslou kapustou robím veľmi často, ale s kyslou kapustou nerobíme cestoviny, ale tiež klasické strapačky ako na bryndzové halušky. Postup ten istý. V každom prípade to chce veľa dobre rozškvarenej slaninky, tá tomu dáva ten správny šmrnc.

  • Pavlína Svitáková | 6. 2. 2006 14:15

    Dělám také nudle se zelím,ale máme radši zelí kysané,které se podusí do měkka,smíchá s uvařenými flíčky , s cibulkou do dorůžova a s uškvařenou slaninkou .Osolí a opepří.Je to žravka.No a chlap si k tomu může dát třeba uzené .

  • Di | 6. 2. 2006 14:11

    S kapustou, paní Terezo, nebo se zelím? Neříká se na Slovensku kapusta našemu zelí? A česká kapusta je myslím kel, ne? Moje slovenská kamarádka šla kupovat zelí nedlouho poté, co se přistěhovala do Čech. V obchodě ho měli spoustu, ale tvrdili jí, že žádné nemají. Chtěla po nich totiž kapustu a myslím že právě na toto jídlo.

  • Tereza Jarčušková | 6. 2. 2006 13:49

    Ja robím fliačky s kapustou. Kapustu dusím na opraženej na kocky narezanej slaninke, osolím, opiprím, bez podlievania vodou, kapusta má vody dosť. Treba samozrejme občas premiešať a dusím na slabom plameni. Potom vmiešam uvarené fliačky. Rovnakým spôsobom možmo urobič aj so strapačkami ( ako na bryndzové halušky ). Na Slovensku je to dosť často varené jedlo. A milý p. Ježek, verte, že aj veľa chlapov si to jedlo dá. Chlap sa predsa nepozná podľa toho, čo je, ale podľa iných vecí, však ?

  • Zdena z JM | 6. 2. 2006 13:11

    Něco podobného jsem viděla vařit někoho v televizi v prima vařečce,ale tam se zelí peklo nasucho v troubě.Nemá se taky péct.2 hodiny dusit se mi zdá opravdu hodně.

  • Jana | 6. 2. 2006 13:01

    Já dělám doma totéž, jen zelí strouhám na jemno, přidávám trochu cukru a pražím do zlatova v pekáčku v troubě ( podlévám jen v případě nejvyšší nutnosti a to asi 2 lžícema vody).Používám sádlo a škvarky, solím i pepřím před pražením.Po zamíchání těstovin ještě 2 - 3 min nechávám ve vypnuté troubě dojít. Je to mňam, mňam a chutná to i chlapům.

  • Alojs Ježek | 10. 6. 2005 19:51

    Milá Anno, tohle není pro chlapy!!!

  • eva | 31. 5. 2005 20:07

    no neviem....s kapustou pripravujem roznu cestovinu, ale na tuk dam pol cajovej lyzicky cukru upalim na karamel, pridam nadrobno nasekanu kapustu, trosku posolim podlejem a podusim. Potom odkrytnu necham odparit, oprazit, pridam trochu mlete korenie a uvarenu cestovinu...mnam.

  • Andora | 31. 5. 2005 17:49

    Něco podobného dělávala maminka pro tátu. Jen to zelí se nedělalo 2 hodiny, muselo se naopak dělat dost rychle . Nejdříve v osolené vodě spařit, pořádně scedit (nesmí tam být voda - ani se nepodlévá!) dá se dost sádla, na to cibule a zelí a osmaží se vše do růžova Často míchat. Pak se do toho dávají domácí flíčky. Bylo to moc dobré, můžou se dát i vyškvařené kostičky špeku nebo slaniny.

  • Anonym | 31. 5. 2005 13:39

    hodiny dusit zelí to by se mi moc nechtělo i kdyby to bylo sebelepší

  • Kateřina Nováková | 31. 5. 2005 13:27

    Už při představě tohoto jídla je mi trošku nevolno...Navíc zelí po 2 hodinách varu je naprosto bezcenná mrtvá hmota, tudíž nejde mluvit ani o zdravém jídle...

  • teta | 30. 5. 2005 20:22

    Ten recept znám od pratety, která strýčkovi vegetariánovi vařila podobná jídla. Moc nám to chutná, ty nudle nesmí být rozvařené, doma dělané jsou nejlepší, ale na to nemám obvykle čas.

  • sona sona | 30. 5. 2005 18:56

    přešla mě chut

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Cibule Pepř mletý Sádlo Široké bílé nudle Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Halušky se zelím II.

Halušky se zelím II.

Šumavský králík

Šumavský králík

Košíčky plněné pudinkovým krémem

Košíčky plněné pudinkovým krémem

Chléb skoro jako Šumava

Chléb skoro jako Šumava

Tvarohový lehký koláč II.

Tvarohový lehký koláč II.

Plněná cuketa

Plněná cuketa

Cuketové lečo s paprikou a klobásou

Cuketové lečo s paprikou a klobásou

Vídeňská cibulka

Vídeňská cibulka

Papoušková buchta

Papoušková buchta

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

196
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
131
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
108
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
56
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
53
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Nudle se zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact