• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Nudle se zelím
Napište svůj komentář k receptu

Nudle se zelím

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nudle se zelím
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • široké bílé nudle Nejlépe domácí
    • bílé zelí
    • sůl
    • pepř mletý
    • cibule
    • sádlo

Postup přípravy receptu

1
Zelí nakrájíme na tenké nudličky a dáme na osmahlou cibuli (na hlávku zelí dávám 3 veliké cibule). Vše dusíme do doby, než zelí změkne a zhnědne - cca 2 hod. Mezitím podléváme vodou.
2
Osolíme, opepříme a na závěr přidáme uvařené scezené nudle, vše pořádně zamícháme a můžeme podávat. Nejlépe chutnají druhý den.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Široké nudle se slaninou a zelím

Široké nudle se slaninou a zelím

Česnekové nudle se zelím - nejen příloha

Česnekové nudle se zelím - nejen…

Smažené čínské nudle s kuřecím masem a zeleninou

Smažené čínské nudle s kuřecím masem…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martin Z | 7. 3. 2009 18:33

    tohle jidlo je vynikajici, znam ho od madarske tety, ale musi tam byt par modifikaci.1. zeli ne na jemne nudlicky ale na centimetr tluste nudle (kostaly vyrezat)2. nedusit 2 hodiny ale proste jen domeka (nesmi zhnednout, to uz pak neni ono, musi jen jakoby zavadnout)3. ozmazena slkaninka na kosticky pridana na zaver skoro nutna (dost to tomu jidlu pomuze)4. nebat se pepre a soli

  • Bařinka | 6. 5. 2008 10:13

    Nám chutnalo. Přidala jsem slaninku. A určitě jsem to nedělala 2h.

  • Jiří Štípský | 21. 11. 2006 07:20

    Těstoviny se zelím dělám z kysaného zelí,osmahnu cibli ,přidám třeba kabanos,dám zelí,trocho kmínu,pořádně nechám tepelně zpracovat na pánvipromíchám s uvařenými těstovinami a podle chuti lze dokyselit octem.

  • mmm | 2. 9. 2006 19:47

    Nudle jsou nejlepší domácí, z kupovaných to není vono, zelí pražíme na tuku, bez cibule, jen osolené a opeprené, nepodlévá se. Nakonec vše přelijeme rozškvařenou slaninou.

  • zuzana green | 26. 7. 2006 21:35

    Tohle jidlo delam take a je to vyborne.Jen to zeli nedusim 2 hodiny,myslim si ze 30 minut maximalne staci,take delam s kysanym jako pani Pavlina,taktez vynikajici.

  • Tereza Jarčušková | 6. 2. 2006 15:42

    Ano, pani Di, naša kapusta je váš kel, vaše zelí je naša kapusta. Halušky s kyslou kapustou robím veľmi často, ale s kyslou kapustou nerobíme cestoviny, ale tiež klasické strapačky ako na bryndzové halušky. Postup ten istý. V každom prípade to chce veľa dobre rozškvarenej slaninky, tá tomu dáva ten správny šmrnc.

  • Pavlína Svitáková | 6. 2. 2006 14:15

    Dělám také nudle se zelím,ale máme radši zelí kysané,které se podusí do měkka,smíchá s uvařenými flíčky , s cibulkou do dorůžova a s uškvařenou slaninkou .Osolí a opepří.Je to žravka.No a chlap si k tomu může dát třeba uzené .

  • Di | 6. 2. 2006 14:11

    S kapustou, paní Terezo, nebo se zelím? Neříká se na Slovensku kapusta našemu zelí? A česká kapusta je myslím kel, ne? Moje slovenská kamarádka šla kupovat zelí nedlouho poté, co se přistěhovala do Čech. V obchodě ho měli spoustu, ale tvrdili jí, že žádné nemají. Chtěla po nich totiž kapustu a myslím že právě na toto jídlo.

  • Tereza Jarčušková | 6. 2. 2006 13:49

    Ja robím fliačky s kapustou. Kapustu dusím na opraženej na kocky narezanej slaninke, osolím, opiprím, bez podlievania vodou, kapusta má vody dosť. Treba samozrejme občas premiešať a dusím na slabom plameni. Potom vmiešam uvarené fliačky. Rovnakým spôsobom možmo urobič aj so strapačkami ( ako na bryndzové halušky ). Na Slovensku je to dosť často varené jedlo. A milý p. Ježek, verte, že aj veľa chlapov si to jedlo dá. Chlap sa predsa nepozná podľa toho, čo je, ale podľa iných vecí, však ?

  • Zdena z JM | 6. 2. 2006 13:11

    Něco podobného jsem viděla vařit někoho v televizi v prima vařečce,ale tam se zelí peklo nasucho v troubě.Nemá se taky péct.2 hodiny dusit se mi zdá opravdu hodně.

  • Jana | 6. 2. 2006 13:01

    Já dělám doma totéž, jen zelí strouhám na jemno, přidávám trochu cukru a pražím do zlatova v pekáčku v troubě ( podlévám jen v případě nejvyšší nutnosti a to asi 2 lžícema vody).Používám sádlo a škvarky, solím i pepřím před pražením.Po zamíchání těstovin ještě 2 - 3 min nechávám ve vypnuté troubě dojít. Je to mňam, mňam a chutná to i chlapům.

  • Alojs Ježek | 10. 6. 2005 19:51

    Milá Anno, tohle není pro chlapy!!!

  • eva | 31. 5. 2005 20:07

    no neviem....s kapustou pripravujem roznu cestovinu, ale na tuk dam pol cajovej lyzicky cukru upalim na karamel, pridam nadrobno nasekanu kapustu, trosku posolim podlejem a podusim. Potom odkrytnu necham odparit, oprazit, pridam trochu mlete korenie a uvarenu cestovinu...mnam.

  • Andora | 31. 5. 2005 17:49

    Něco podobného dělávala maminka pro tátu. Jen to zelí se nedělalo 2 hodiny, muselo se naopak dělat dost rychle . Nejdříve v osolené vodě spařit, pořádně scedit (nesmí tam být voda - ani se nepodlévá!) dá se dost sádla, na to cibule a zelí a osmaží se vše do růžova Často míchat. Pak se do toho dávají domácí flíčky. Bylo to moc dobré, můžou se dát i vyškvařené kostičky špeku nebo slaniny.

  • Anonym | 31. 5. 2005 13:39

    hodiny dusit zelí to by se mi moc nechtělo i kdyby to bylo sebelepší

  • Kateřina Nováková | 31. 5. 2005 13:27

    Už při představě tohoto jídla je mi trošku nevolno...Navíc zelí po 2 hodinách varu je naprosto bezcenná mrtvá hmota, tudíž nejde mluvit ani o zdravém jídle...

  • teta | 30. 5. 2005 20:22

    Ten recept znám od pratety, která strýčkovi vegetariánovi vařila podobná jídla. Moc nám to chutná, ty nudle nesmí být rozvařené, doma dělané jsou nejlepší, ale na to nemám obvykle čas.

  • sona sona | 30. 5. 2005 18:56

    přešla mě chut

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Cibule Pepř mletý Sádlo Široké bílé nudle Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kakaové řezy s tvarohem a jablky

Kakaové řezy s tvarohem a jablky

Tvarohový biskupský chlebíček

Tvarohový biskupský chlebíček

Punčové řezy - jako z cukrárny :-)

Punčové řezy - jako z cukrárny :-)

Kořeněná panenka ve slanině

Kořeněná panenka ve slanině

Syrečková pomazánka II.

Syrečková pomazánka II.

Kokosová bábovka ze šlehačky

Kokosová bábovka ze šlehačky

Borůvkové knedlíky - bez vajec

Borůvkové knedlíky - bez vajec

Lívanečky s horkými jahodami

Lívanečky s horkými jahodami

Pistáciové sušenky

Pistáciové sušenky

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

35 minut
Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

34
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
32
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
32
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
25
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
25
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog prozradil, co to vypovídá o vaší osobnosti
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog…
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
AHA.cz Zvrat u Bouškové: Blízký Jany a Vaška už pravdu neskrývá

Zvrat u Bouškové: Blízký Jany a Vaška už pravdu neskrývá

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Ženy.cz Fakturace po nocích? Možná je čas začít podnikat chytře

Fakturace po nocích? Možná je čas začít podnikat chytře

Blesk.cz Nedožité narozeniny Karla Gotta (†80): Hrob opět zaplavily květiny a dárky! A věnec od exprezidenta

Nedožité narozeniny Karla Gotta (†80): Hrob opět zaplavily květiny a dárky! A věnec od exprezidenta

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

  • Recepty.cz
  • Nudle se zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact