Nudle uvaříme v osolené vodě. Scedíme a necháme odkapat. V hrnci rozpustíme máslo, vložíme těstoviny a promícháme. Přidáme tvaroh a cukr podle chuti, promícháme a ihned podáváme.
Nudle s tvarohem máme rádi, jen používáme strouhaný tvrdý tvaroh. Asi nebude velký rozdíl v chuti, tak dávám 1.
Tereza J.
|29. 10. 2008 18:50
Viem, pani Majka, ja som zo Slovenska )) Až z východu )) A máte pravdu, chce to ozaj rezance, tie sú najlepšie ))
Majka Rončáková
|29. 10. 2008 12:26
Víte paní Terezko, že to je recept ze Slovenska, zkoušela jsem to i s makaronama, ale nudle mi chutnali více.
Vlaďka Daranská
|27. 10. 2008 22:05
Jednoduché a dobré jídlo!Moje babička nudle dělávala doma,tak jsem je včera dělala po jejím vzoru a vyzkoušela je tedy s tvarohem...mě to dřív nenapadlo,dát místo máku tvaroh.Nakonec jsem k tvarohu nasypala i ten namletý mák a... přecpala jsem se,jako už dlouho ne Manžel ovšem pohrdl,takže dostal nudle s osmaženým salámem a kuřecím masem.Taky rychlé a dobré
Olda G
|27. 10. 2008 17:37
Majko, já tak dělám brambory(i na loupačku). Vy jste mě ale inspirovala k inovaci Alla carbonara - místo vajec dám tvaroh. Kam jsme se to dobrali od sladkých nudlí...
Tereza J.
|27. 10. 2008 13:14
Majka, tak to ma nebnapadlo, ak robím s tvarohom naslano, tak nie rezance, ale halušky. Raz vyskúšam aj rezance )) Díky za tip.
Majka Rončáková
|27. 10. 2008 09:40
Dělala jsem je i na slano, místo cukru jsem dala na kostičky osmaženou a krásně prorostlou anglickou, měl to rád můj děda.
Tereza J.
|26. 10. 2008 15:00
jj, dokonalá zhoda Oldřichu, však? ))) Darmo, niekedy tie staré jedlá našich babičiek sú lepšie ako tie nové, moderné...Ak máte taký dobrý, starý, tak hoďte do pľacu)
Oldřich Gargulák
|26. 10. 2008 07:51
Terezo, těší mě, jak si krásně nerozumíme, ale shodneme se :0) Vy o vodě nepíšete, já o ní káži, ale nedávám ji tam :-)
Oldřich Gargulák
|26. 10. 2008 07:46
Terezo těší mě,jak si krásně nerozumíme,ale shodneme se:0) Vy o vodě nepíšete,já o ní kážu,ale nedávám ji tam;-)
Tereza J.
|26. 10. 2008 06:16
Oldřichu, teraz neviem, či reaguješ na mňa alebo niekoho iného, ale ja o žiadnej vode nikde nepíšem)) Rezance s lekvárom sa u nás voľakedy robievali bežne a nikto lekvár neriedil vodou. Ono existujú aj iné lekváre ako klasicky varený slivkový, ktoré nie sú také tuhé. Väčšinou používam ríbezľový, ten je pikantný. Ak pridám lekvár do horúcich rezancov, tak sa krásne teplom roztopí a dá sa to pekne premiešať. Nijakú vodu !!!
Oldřich Gargulák
|25. 10. 2008 21:12
No přece nebudu rozdělávat tuhá povidla vodou?Takže přiměřeně,přiměřeně.Ať nedopadnete jako v Š+G když vaříli brambory s rumovou omáčkou:"Kostelníka nezvi! Omáčku vyslope a zemáky nechá"
Tereza J.
|25. 10. 2008 20:23
Helenka, áno, aj s orechami, niekedy s lekvárom, inokedy s lekvárom, ale dávam ich vo vrstvách do pekáča a presýpam orechami a zapekám. To sú všetko rôzne recepty, rezance sa dajú robiť aj s makom, majú mnoho obmien . Podstata je, že sú všetky dobreé )) Oldřichu, ten rum je pre mňa novinka )))) Určite vyskúšam, ale napíš, aká je spotreba rumu pri tom recepte, aby som ho nenala málo))
Oldřich Gargulák
|25. 10. 2008 09:48
Mě, když honí mlsná a není čas na povidlové taštičky, nebo zelenina na květák s kakaem, tak si dám nudle s povidly.Bez másla,bez cukru,rumu na rozmíchání povidel není nkdy dost :-) občas přihodím hrst rozinek a (nebo) přidám ořechy příp. i tvaroh, mňam...
helena sumarová
|25. 10. 2008 08:56
Občas je dělám místo tvarohu s nastrouhanými ořechy.
ladislava staffenová
|24. 10. 2008 17:32
Výborná klasika. Muž si na to ještědá skořici - cukr dávám dia, tak to aspoň takhle "kamufluje" :-)))