Nudle uvaříme obvyklým způsobem v malém množství vody.Necháme okapat,ale vodu z nudlí nevyléváme.Z chobotnic stáhneme pod tekoucí vodou kůži.Chapadla odřízneme od těla a vše omyjeme důkladně pod tekoucí vodou.Hříbky nakrájíme na plátky,oloupeme česnek a nadrobno ho pokrájíme.Petrželku posekáme.Na pánvi rozpálíme část oleje,opečeme hříbky,lehce osolíme a přendáme z pánve na ubrousek.Do pánve přilijeme další část oleje a asi 2 min.na velkém žáru restujeme chobotnice s polovinou česneku.Pak přendáme na ubrousek k hříbkům.Do hluboké pánve nalijeme zbytek oleje a na něm orestujeme zbývající česnek,přilijeme víno a vodu z nudlí.Asi 1/3necháme vyvařit a pak přidáme hříbky,chobotničky a nasekanou petrželku.Promícháme,ochutíme solí,pepřem a citronovou šťávou.Podáváme nudle a na ně pokládáme směs z chobotniček.