Řasy wakame namočte na 5 minut do studené vody, aby natáhly zpátky vodu, ale pozor, nesmí rozbřednout! Slijte, nechte okapat a postavte stranou.
2
Ve větším kastrolu přiveďte k varu mírně osolenou vodu, přihoďte nudle a ihned je od sebe oddělujte hůlkami. Vařte 1-2 minuty, dokud nezměknou. Slijte a propláchněte pod studenou tekoucí vodou, přičemž nudle opatrně mněte mezi prsty, aby se vyplavil přebytečný škrob. Vařené nudle rozdělte do čtyř hlubších předehřátých misek. Navrch naklaďte kostky tofu a kolečka jarní cibulky.
3
Mezitím v jiném kastrolu přiveďte k varu dashi a snižte intenzitu plamene, aby tekutina jen slabě vřela.
4
V misce smíchejte miso pastu s 250 ml vývaru z dashi. Vidličkou či metličkou ušlehejte dohladka. Poté miso směs přeneste do kastrolu a míchejte, dokud se vše nespojí. Tekutinu uvnitř kastrolu přiveďte k varu, přidejte mirin, sójovou omáčku, řasy wakame a ještě asi 1 mnutu zvolna ohřívejte. Zamíchejte a poté naběračkou rozlévejte do misek s nudlemi, kostkami tofu a jarní cibulkou. Ihned podávejte.