• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Novoroční štěstíčka
Napište svůj komentář k receptu

Novoroční štěstíčka

autor: Radka Hudská
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Novoroční štěstíčka
Nahrát fotku
 

Suroviny

10 porce
  • Na 10 placek
    • 45
      g cukr
    • 1
      ks vejce
    • 18
      g hladká mouka
    • 18
      g škrobová moučka
    • 1
      lžička hnědý rum
    • 5
      g máslo
    • 3
      g kakao
    • 2
      g skořice - mletá

Postup přípravy receptu

1
Nejprve na malé proužky papíru napíšeme různá přáníčka. Cukr vyšlehámje s vejcem do pěny, přimícháme hladkou mouku, kakao, skořici, škrobovou moučku a na závěr rozpuštěné máslo a rum. Plech vyložíme pečícím papírem a lžící nanášíme malé placičky, které lehce rozetřeme spodkem lžíce.
2
Pečeme ve vyhřáté troubě při 190 °C asi 8 minut. Pak snížíme teplotu asi na 170 °C a když placky začnou hnědnout, zkusíme odloupnout od papíru. Pokud jdou, otočíme je a vložíme do trouby ještě chvíli nahřát. Na prostředek každé placky položíme papírek s přáním a placku přes něj přehneme a pak ještě opatrně ztočíme do půlkruhu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kozí brada - novoroční zelňačka

Kozí brada - novoroční zelňačka

Novoroční čočka

Novoroční čočka

Novoroční čočkový salát

Novoroční čočkový salát

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Bětka | 8. 8. 2011 13:37

    Komu není jasné točení, tak si vyhledejte na youtube „FORTUNE COOKIES". Hodně zdaru:-)

  • K.V. | 7. 12. 2007 13:05

    TO MI PRIPOMINA "FORTUNE COOKIES" V CINSKE RESTAURACI...

  • Radka Hudská | 5. 12. 2007 20:30

    Ještě jsem zapoměla. Záleží na každém co do přání napíše. Ať vesele či vážně nebo na večer ve dvou do nich skryjí vášně.

  • Radka Hudská | 5. 12. 2007 20:27

    Představte si kolečko téměř do poloviny položíme papírek s přáním. Tím kolečko jakoby přepůlíme na 2 poloviny. Větší polovinu přeložíme přes papírek- tím docílíme, že papírek bude ve vodorovném kraji vzniklého půlkruhu. Půlkruh stočíme do tvaru C, takového jakoby ucha. Nelekejte se ztvrdnou a nezměknou. Zůstanou křupavé, aby šly rozlomit a přáníčko vyndat. S klukem jsme je minulý týden překřtili na uši prorokovy haha. :-)

  • Pavlína Hejsková | 5. 12. 2007 16:59

    A jak to pak funguje s těmi přáníčky?

  • Anna Č. | 5. 12. 2007 16:20

    Radko,také mne recept zaujal,ostatně jako mnoho Vašich receptů.A mám stejný problém jako Kateřina.Také nechápu,jak to s tím točením je.

  • Kateřina Dvořáková | 5. 12. 2007 14:52

    Vypadá to hrozně zajímavě - jen mi prosím vysvětlete to ztočení do půlkruhu... Když tu placku přeložím, tak už to půlkruh je, ne? Nebo je to myšleno, že se ta přeložená placka sroluje do kornoutku? Děkuji :c)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Šlehání Silvestr Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Hnědý rum Kakao Máslo Skořice - mletá Škrobová moučka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí pomazánka s avokádem

Rybí pomazánka s avokádem

Omáčka Guacamole

Omáčka Guacamole

Košíčky z ledových kaštanů

Košíčky z ledových kaštanů

Divoká sekaná

Divoká sekaná

Zapečený bulgur

Zapečený bulgur

Kořeněné slané tyčinky nebo cukroví se semínky

Kořeněné slané tyčinky nebo cukroví…

Jednoduchá lososová pomazánka z Lučiny

Jednoduchá lososová pomazánka z Lučiny

Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)

Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)

Ovocný dort

Ovocný dort

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

113
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
83
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem
Krupicový dezert se…
60
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
47
Chlebíčky s vejcem
Chlebíčky s vejcem
28
Bramboračka s bylinkovými noky
Bramboračka s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Blesk.cz Manželka hokejisty Červenky Veronika: První slova o rozvodu!

Manželka hokejisty Červenky Veronika: První slova o rozvodu!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

  • Recepty.cz
  • Novoroční štěstíčka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact