• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Novoroční štěstíčka
Napište svůj komentář k receptu

Novoroční štěstíčka

autor: Radka Hudská
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Novoroční štěstíčka
Nahrát fotku
 

Suroviny

10 porce
  • Na 10 placek
    • 45
      g cukr
    • 1
      ks vejce
    • 18
      g hladká mouka
    • 18
      g škrobová moučka
    • 1
      lžička hnědý rum
    • 5
      g máslo
    • 3
      g kakao
    • 2
      g skořice - mletá

Postup přípravy receptu

1
Nejprve na malé proužky papíru napíšeme různá přáníčka. Cukr vyšlehámje s vejcem do pěny, přimícháme hladkou mouku, kakao, skořici, škrobovou moučku a na závěr rozpuštěné máslo a rum. Plech vyložíme pečícím papírem a lžící nanášíme malé placičky, které lehce rozetřeme spodkem lžíce.
2
Pečeme ve vyhřáté troubě při 190 °C asi 8 minut. Pak snížíme teplotu asi na 170 °C a když placky začnou hnědnout, zkusíme odloupnout od papíru. Pokud jdou, otočíme je a vložíme do trouby ještě chvíli nahřát. Na prostředek každé placky položíme papírek s přáním a placku přes něj přehneme a pak ještě opatrně ztočíme do půlkruhu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kozí brada - novoroční zelňačka

Kozí brada - novoroční zelňačka

Novoroční čočkový salát

Novoroční čočkový salát

Novoroční řezy

Novoroční řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Bětka | 8. 8. 2011 13:37

    Komu není jasné točení, tak si vyhledejte na youtube „FORTUNE COOKIES". Hodně zdaru:-)

  • K.V. | 7. 12. 2007 13:05

    TO MI PRIPOMINA "FORTUNE COOKIES" V CINSKE RESTAURACI...

  • Radka Hudská | 5. 12. 2007 20:30

    Ještě jsem zapoměla. Záleží na každém co do přání napíše. Ať vesele či vážně nebo na večer ve dvou do nich skryjí vášně.

  • Radka Hudská | 5. 12. 2007 20:27

    Představte si kolečko téměř do poloviny položíme papírek s přáním. Tím kolečko jakoby přepůlíme na 2 poloviny. Větší polovinu přeložíme přes papírek- tím docílíme, že papírek bude ve vodorovném kraji vzniklého půlkruhu. Půlkruh stočíme do tvaru C, takového jakoby ucha. Nelekejte se ztvrdnou a nezměknou. Zůstanou křupavé, aby šly rozlomit a přáníčko vyndat. S klukem jsme je minulý týden překřtili na uši prorokovy haha. :-)

  • Pavlína Hejsková | 5. 12. 2007 16:59

    A jak to pak funguje s těmi přáníčky?

  • Anna Č. | 5. 12. 2007 16:20

    Radko,také mne recept zaujal,ostatně jako mnoho Vašich receptů.A mám stejný problém jako Kateřina.Také nechápu,jak to s tím točením je.

  • Kateřina Dvořáková | 5. 12. 2007 14:52

    Vypadá to hrozně zajímavě - jen mi prosím vysvětlete to ztočení do půlkruhu... Když tu placku přeložím, tak už to půlkruh je, ne? Nebo je to myšleno, že se ta přeložená placka sroluje do kornoutku? Děkuji :c)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Šlehání Silvestr Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Hnědý rum Kakao Máslo Skořice - mletá Škrobová moučka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Staročeské zelníky s bramborami

Staročeské zelníky s bramborami

Díratá buchta z čokoládových figurek

Díratá buchta z čokoládových figurek

Osvěžující ovocný dort

Osvěžující ovocný dort

Bramborovo-houskové knedlíky

Bramborovo-houskové knedlíky

Provensálské kuřecí paličky s cuketou

Provensálské kuřecí paličky s cuketou

Křenová pomazánka II.

Křenová pomazánka II.

Nejlepší banánová bábovka

Nejlepší banánová bábovka

Sýrové karbanátky s uzeným  masem

Sýrové karbanátky s uzeným masem

Špenátový salát s mozzarellou

Špenátový salát s mozzarellou

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

64
Dýňová tortila
Dýňová tortila
59
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
46
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
37
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…
36
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…

Zajímavé články

Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké. Které si vyberete?
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až…
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
AHA.cz Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Sexy Mishala z Love Islandu nahoře bez: „To přeháníš, ne?“ reagoval partner!

Sexy Mishala z Love Islandu nahoře bez: „To přeháníš, ne?“ reagoval partner!

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

  • Recepty.cz
  • Novoroční štěstíčka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact