Maso nakrájíme na hranolky, zasypeme solamylem, promícháme s bílkem a zprudka opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme pokrájený pórek, česnek, zázvor,... více o Čínská svíčková
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Dáme okapat a vychladnout. Kuřecí prsíčka omyjeme, osušíme a ochutíme solí a pepřem. Na lžíci horkého oleje... více o Salát s kuřecími prsíčky a těstovinami
Jahody omyjeme, necháme okapat a očistíme je. Menší část ovoce odložíme stranou, použijeme později na ozdobu. Zbytek rozpůlíme nebo rozčtvrtíme.... více o Opilý jahodový pohár s tvarohovým krémem
Pomeranče oloupeme, omyjeme a ostrým nožem nakrájíme na kolečka silná asi 5 mm. Pokusíme se zachytit šťávu, která při vykrájení pomerančů vyteče.... více o Ovocný salát s jahodami a pomeranči
Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kolečka. Pórek omyjeme, podélně rozpůlíme a nakrájíme na silnější kousky. V pánvi rozpálíme olej a rychle na... více o Zapečené brambory s uzeninou
Rozpálíme troubu na 220 °C. Bagety podélně rozpůlíme, namažeme silnější vrstvou másla a posypeme směsí bylinek. Dáme do trouby a 1 minutu rozpékáme.... více o Zapečené bagety se zeleninou
Ke smažení jsou nejvhodnější středně velké a nevyzrálé plody. Cukety omyjeme, odkrojíme stopku, ale neloupeme je. Ostrým nožem šikmo nakrájíme plátky... více o Cuketové řízečky
Máslem vymažeme 4 menší formičky a do každé rozklepneme po jednom vejci. Osolíme a opepříme. Na nudličky nasekáme šunku a promícháme se strouhaným... více o Bismarkova vejce
Krůtí prsa vykostíme a upravíme na plát. Odřezky krůtího masa jemně umeleme spolu s vepřovým masem, na slanině osmaženou cibulkou, petrželkou a mlékem... více o Plněná krůtí prsa
Houby očistíme, otřeme a nakrájíme na větší a mírně tlusté plátky. Potom je osolíme. Když mírně zvlhnou, obalíme je v mouce, vejci a strouhance.... více o Smažené houby
V hlubší misce připravíme z mléka, vína, vejce, žloutku, soli a polohrubé mouky hladké těstíčko jako na palačinky. Okapané žampiony obalujeme v... více o Žampiony smažené v těstíčku
Rozkrájenou cibuli, zpěněnou na části tuku, zasypeme moukou a připravíme světlou jíšku, kterou za stálého míchání zalijeme vývarem. Ochutíme pepřem a... více o Česneková omáčka
Z mouky, tuku, 1/2 lžičky soli a asi 5 lžic studené vody připravíme hladké těsto. Necháme je asi hodinu odpočinout. Mezitím očistíme žampiony.... více o Žampionový koláč
Chřest oloupeme a pokrájíme na kousky, přičemž hlavičky necháme delší. Povaříme jej přibližně 8 minut v malém množství osolené vody. Mezitím očistíme... více o Jemný jarní salát
Očistíme a omyjeme pórek. Nakrájíme ho na kolečka. Opereme pažitku a jemně ji nasekáme. Oloupanou cibuli pokrájíme na drobné kostičky. Podle návodu na... více o Bramborové placky se slaninou
Omyjeme cukety a neloupané je nakrájíme na kolečka asi 5 mm silná. Oloupeme cibuli s česnekem. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek utřeme. Oloupeme... více o Zeleninové ragú se žampiony
Do vyšší skenky tumblerového typu dáme 4 kostky ledu, přilijeme gin, vložíme 2 plátky citronu a dolijeme tonikem. Krátce promícháme. Nápoj je velmi... více o Gin tonic
Oloupaný česnek najemno usekáme nebo prolisujeme. Bylinky opereme a trochu si jich odložíme na ozdobení. Zbytek nadrobno nasekáme. Pokud nemáme... více o Obalovaný kozí sýr
Brambory a mrkev oloupeme a omyjeme. Brambory nakrájíme na špalíky, mrkev šikmo na kousky. Cibule rovněž oloupeme a pokrájíme na špalíky. Pálivé... více o Kuřecí stehýnka na zelenině
Okurky očistíme, pečlivě omyjeme, osušíme a nakrájíme nebo nastrouháme na kolečka. Do zakysané smetany přidáme podle chuti cukr, citronovou šťávu, sůl... více o Okurkový salát
Oloupané pomerače rozdělíme na dílky a posypeme vanilkovým cukrem. Omyté jahody osušíme a zalijeme vínem. Obojí necháme hodinu odležet v chladničce.... více o Ovocný pohár se šlehačkou
Z rajčat vykrojíme vršky a vydlabeme jadřince. Srovnáme je do vymazané ohnivzdorné misky a dáme pod ně vydlabané vnitřky. Chvíli zapékáme. Potom... více o Vejce a la medici
Česnek utřeme se solí. Máslo třeme s tvarohem a postupně přidáváme biokys. Až je pomazánka hladká, vmícháme další přísady. Nakonec vmícháme drobně... více o Biokyska
Brambory opereme a uvaříme. Částečně vychladlé oloupeme a necháme úplně vychladnout. Potom brambory propasírujeme. Paprikové lusky rozpůlíme, zbavíme... více o Plněná bramborová omeleta
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V pánvi rozpálíme olej a cibuli na něm rychle osmahneme. Přidáme maso a za stálého míchání opékáme. Utřeme... více o Maso-žampionová bageta
Čerstvý zázvor oloupeme a najemno usekáme. Mrkev dobře očistíme a nakrájíme na šikmé plátky, ze kterých případně malými formičkami vykrájíme různé... více o Asijská polévka
Brambory oloupeme a nakrájíme na menší hranolky. Vložíme je do horké vody a vaříme doměkka. Potom je scedíme a polovinu vody si zachytíme. Zelí... více o Zeleninová polévka
Rajčata omyjeme, nakrájíme na plátky a rozložíme do vymaštěné zapékací mísy nebo nákypové formy. Osolíme, opepříme. Bazalku opereme, otrháme lístky.... více o Zapečená ztracená vejce
Jahody opereme, osušíme, zbavíme stopek a nakrájíme na plátky. Maliny přebereme, smícháme opatrně s jahodovými plátky a lžící cukru. Broskve necháme... více o Ochucený jogurt s míchaným ovocem
Máslo umícháme se solí, hořčicí a utřenými vaječnými žloutky, osolíme, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, podle chuti opepříme. Vše zlehka promícháme... více o Pomazánka z vaječných žloutků
Oškrábané brambory opláchneme ve vlažné vodě, překrojíme v půli, zalijeme vodou, osolíme a vaříme téměř doměkka. Vodu z brambor zpola scedíme,... více o Škubánky s mákem
Z droždí, 3-4 lžic vlažného mléka a 4-5 lžic mouky připravíme kvásek a necháme ho na teplém místě vykynout. Mouku prosijeme do mísy (část oddělíme na... více o Houskové knedlíky
Brambory si den předem uvaříme ve slupce. Vychladlé je potom oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Omyjeme a očistíme papriku s cibulkou.... více o Bramboráčky se sýrem
Hlávku zelí rozdělíme na listy, odstraníme košťál a nakrájíme na čtverečky o hraně dva centimetry. Povaříme 10 minut v osolené vodě. Zvlášť předem... více o Zelný salát po čínsku
Maso pokrájíme na tenoučké plátky (asi 2 mm silné) a plátky na kousky o velikosti sousta. Lehce osolíme a smícháme s vejcem ušlehaným se lžičkou... více o Štěstí - Šuang - si
Jablka oloupeme a nakrouháme na plátky. Kousky jablek ihned pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědly. Rozinky posypeme cukrem a přelijeme alkoholem.... více o Opilý jablečný koláč
Do hrnku dáme prosátou mouku, osolíme a za stálého míchání přiléváme mléko s rozkvedlanými žloutky, až vznikne nepříliš husté jemné těsto. Nakonec... více o Jemné palačinky
Přebranou rýži propláchneme, spaříme vroucí vodou a necháme okapat. Máslo rozpustíme, přisypeme rýži a za stálého míchání necháme lehce osmahnout.... více o Dušená rýže
Brambory omyjeme, oloupeme, nakrájíme na kostičky. Dáme do studené vody, osolíme, okmínujeme a vaříme do měkka (asi 15 minut).... více o Vařené brambory
Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na hranolky. Na chvíli je zabalíme do čisté utěrky, abychom odsáli přebytečnou vodu. Na rozpáleném oleji... více o Hranolky
Na rozpuštěném sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme k ní oprané, na kostky nakrájené, osolené, opepřené maso a osmahneme. Pak maso... více o Gulášová polévka
Maso zbavíme loje a odblaníme. Lehce naklepeme, osolíme, opepříme, vložíme na část dobře rozehřátého sádla a po všech stranách prudčeji opečeme.... více o Anglický roastbeef
Vejce uvaříme na hniličku nebo natvrdo, vložíme do studené vody a po vychladnutí oloupeme, podélně překrojíme na poloviny, rozložíme po třech půlkách... více o Vejce s bylinkovou zálivkou
Na zapékací míse rozehřejeme olej, vložíme na něj na ploché dílky nakrájený sýr a na spodní straně ho krátce opečeme a obrátíme, dříve než se začne... více o Sázená vejce s balkánem
Z čekankových puků odřízneme spodky, čekanku dobře očistíme a opláchneme, nakrájíme na nudličky, osolíme, vložíme do mísy a necháme asi půl hodiny... více o Čekankový salát
Smícháme 3 lžíce olivového oleje s česnekem, zakryjeme a necháme stát. Zbytek oleje rozpálíme v těžkém hrnci a asi 1 hodinu dusíme plátky cibule... více o Francouzská cibulačka
Hovězí a vepřové maso odblaníme, nakrájíme na kousky a dvakrát pomeleme na masovém strojku. Pak maso smícháme s žemlí namočenou v mléce a osmaženou na... více o Sekaná pečeně
Maso očistíme, zbavíme chrupavek a umeleme na masovém strojku, přidáme sůl, pepř a mléko, rozmícháme a necháme odležet v chladničce. Do odleželého... více o Holandské řízky
Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na rozehřátém oleji. Z paprik odstraníme semena a semeník, nakrájíme na nudličky a na osmahnuté... více o Lečo s uzeninou
Salát pečlivě očistíme, opereme a roztrháme na malé kousky. Rajčata omyjeme, přepůlíme nebo rozčtvrtíme. Smícháme dohromady vinný ocet, sůl, pepř a... více o Hlávkový salát s rajčaty