Brambory omyjeme a oloupeme. Nakrájíme je na kousky jako jsou na obrázku a dáme je do hrnce s vařící vodou. Přidáme trošku soli a olivového oleje a... více o Steakové hranolky
Změklé máslo, cukry a žloutky vyšleháme do pěny, přidáme tvaroh, přisypeme mouku smíchanou s kypřícím práškem, kůru z citronu a rozinky. Nakonec... více o Tvarohová bábovka II.
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme do druhého dne odležet. Vyválíme tenký plát a vykrajujeme z něj různé tvary, které dáváme na... více o Perníčky II. - hned měkké
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut odpočinout. Těsto plníme do vymazaných formiček a pečeme na 180 °C cca 8 minut.... více o Starodávné pracny
Rozehřejeme si větší hrnec s olejem a dáme si zesklovatět najemno pokrájenou cibuli. Poté přidáme lilek s cuketou a prolisovaným česnekem, krátce... více o Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou, zeleninou a mozzarellou
Kuřecí prsa si necháme vcelku, okořeníme je a potřeme olejem. Poté je zprudka orestujeme ze všech stran na pánvi a buď necháme dodělat v předehřáté... více o Salát a la Tabouleh s pečeným kuřecím prsem a tzatziki
Konzervovanou cizrnu slijeme a dobře ji propláchneme. Očištěnou zeleninu a vejce nakrájíme na menší kousky, společně s olivami přidáme k cizrně,... více o Cizrnový salát s tuňákem
Do hrnce si dáme vařit vejce natvrdo. Na pánvi rozehřejeme olivový olej. Přidáme nakrájený pórek a necháme ho změknout. Poté přidáme zelené fazolky.... více o Zelené fazolky s vajíčkem a cottagem
Z droždí, lžíce cukru a mouky a trochy vlažného mléka necháte na teplém místě vzejít kvásek. Rebarboru oloupete, nakrájíte na malé kostičky, vsypete... více o Jahodovo-rebarborový koláč
Z bílků a poloviny cukru vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s máslem, nastrouhanou kůrou z citronu, zbylým cukrem a vanilkovým cukrem do pěny.... více o Mandlová bábovka
Brambory a polovinu cukety nastrouháme najemno, zbylou cuketu spolu s mrkví nahrubo a vše dáme do mísy. Přidáme prolisovaný česnek 2 vejce, žervé, sůl... více o Cuketové placičky s žervé
Sušenky nebo zbylé vánoční cukroví rozdrtíme úplně na prášek. Rozdrcený prášek dáme do misky a přidáme rozehřáté máslo s vanilkovým cukrem. Dobře... více o Mražený dort z Flory
Nakrájejte čokoládu na menší kousky a vložte do misky. Zahřejte smetanu k bodu varu a zalijte s ní čokoládu. Nechte 5 minut odstát. Pomalu míchejte ... více o Ganache do koblih nebo dortů
Koleno vložíme do vroucí vody, přidáme pepř, sůl a jeden svazek petržele a necháme vařit, dokud maso nezměkne (asi 2 hodiny). Pak koleno vyjmeme,... více o Velikonoční nádivka s uzeným masem
Mrkev a celer oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Cibuli nakrájejte nadrobno. Vše zprudka restujte na olivovém oleji - když začne zelenina... více o Těstoviny s restovanou zeleninou
Na hluboké pánvi rozpálíme olej a přidáme vařenou rýži. Pokud rýže ještě není osolená, přidáme sůl. Necháme chvilku smažit a přidáme sojovou a... více o Smažená rýže
Nejdříve si nakrájíme kuřecí maso na drobné kousky (malé kostičky) a dáme do misky, kde ho smícháme se sojovou omáčkou tak, aby bylo maso obalené ze... více o Nudle s Hoisin omáčkou
Tvarůžky nakrájíte na malé kostičky, přidáte pomazánkové máslo, nadrobno nakrájenou cibuli, nasekanou pažitku, kmín, pepř a sůl. Zalijete pivem a vše... více o Pomazánka z tvarůžků
Připravte si pečicí formu, vymažte ji máslem a vysypte hrubou moukou. V míse vyšlehejte žloutky, změklé máslo a cukr do pěny. V další míse ušlehejte z... více o Velikonoční biskupský beránek
Do masa nakrájíme najemno šunku nebo můžeme nastrouhat na jemném struhadle. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a petrželku. Přilijeme smetanu ... více o Telecí mleté biftečky se smetanou
Pórek očistíte, brambory oloupete a oboje nakrájíte na malé kousky. V hrnci rozehřejete máslo spolu s olejem, přidáte nakrájený pórek, brambory, kmín... více o Bramboračka s pórkem
Rozmíchejte vejce s mlékem a poté postupně přidejte mouku a špetku soli. Nesmí zůstat hrudky. Na rozpálenou pánev nalijte smíchané těsto a rozlejte ho... více o Palačinky se šunkou: Mňamka babičky Věry
V hrnci rozpustíte tuk a odstavíte z plotny. Přidáte kokos, cukry, sušené mléko a směs mícháte v horké lázni, až se utvoří hladká hmota. Hotovou... více o Dvoubarevná čokoláda do formiček
Na dno dortové formy vyskládáte vrstvu piškotů, tu zalijete vanilkovým tvarohem a na něj opět vmáčknete vrstvu piškotů. Teď vyšleháte a dle chuti... více o Vylepšený nepečený dort
Těstoviny uvaříme dle návodu. Na troše olivového oleje necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na plátky nakrájený česnek, chvilku... více o Tuňákové těstoviny
Tyčinku Margot nastrouhejte nahrubo. Vyšlehejte máslo s cukry, žloutky a mlékem. Přidejte margotku, mouku smíchanou s kypřicím práškem a nakonec... více o Bábovka Margot
Mouku, cukr a prášek do pečiva smíchejte v míse. Přidejte vejce, smetanu a vypracujte hladké těsto. Naplňte jím pekáček vymazaný tukem a vysypaný... více o Švestkový koláč ze zakysané smetany
Den předem naložte cibuli. Nakrájejte ji na kolečka, dejte do cedníku, spařte vroucí vodou a vložte ji do uzavíratelné sklenice. Do kastrůlku dejte... více o Marinované cukety s citronovým tvarohem
Plec odblaníme a dáme do pekáčku. Mírně ji osolíme a poklademe 40 g másla nakrájeného na plátky. Maso podlijeme 150 ml vody a přiklopíme. Pečeme v... více o Koprová omáčka s houskovými knedlíky
V rendlíku přivedeme k varu vodu s olejem a špetkou soli. Jakmile se začne směs vařit, vsypeme mouku. Hmotu důkladně mícháme. Když se přestane lepit... více o Mini věnečky
Dejte vařit brambory ve slupce. Lilky pokrájejte na kolečka asi 1 cm silná, rozložte je na papírové utěrky, posolte a nechte vypotit asi 10 minut.... více o Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.
Cukety omyjte a nastrouhejte nahrubo. Cibulky nakrájejte na kolečka, šunku na malé kousky, česnek prolisujte, sýr nastrouhejte, petrželku nasekejte... více o Cukeťák z trouby
Cukety omyjte a škrabkou na zeleninu nakrouhejte na dlouhé tenké plátky. Začněte na jedné straně, cuketu obraťte o 90° a krouhejte dál. Opět otočte a... více o Kořeněné cuketové pickles
Jahody omyjte, zbavte stopek a osušte papírovou utěrkou. Polovinu jich rozmixujte se dvěma lžícemi cukru. Oddělte bílky od žloutků. Žloutky ušlehejte... více o Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.
Borůvky dejte do kastrolu, přidejte 2 lžíce cukru, 2 lžíce vody a přiveďte k varu. Svařte na středně hustou omáčku, která bude stékat ze lžíce, a... více o Borůvkový mls s meruňkami
Do kastrůlku dejte mléko, rozmíchejte v něm žloutky, přidejte cukr a škrob a dobře rozmíchejte. Přidejte amaretto a za stálého míchání a na mírném... více o Opilé broskvové poháry s amarettem
Plátky želatiny dejte do misky, zalijte studenou vodu a nechte asi 5 minut nabobtnat. Formu (11 x 30 cm) lehounce vytřete olejem a vyložte... více o Jogurtová šarlota
Dno rozevírací dortové formy (20 cm) zlehka vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Sušenky rozmixujte na drobky, přidejte na kousky pokrájené... více o Nepečený malinový dort
Cibuli nakrájejte nadrobno a zpěňte na lžíci oleje, přidejte uzené maso pokrájené na kostičky a pár minut ho restujte. Zelí slijte, pokrájejte, aby v... více o Závin se zelím a uzeným masem
Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky, špekáčky na půlkolečka nebo na kostičky, cibuli pokrájejte nadrobno. Na dvou lžících oleje osmažte cibuli... více o Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.
Brambory oloupejte a pokrájejte na plátky asi 1 cm silné. Uzené maso pokrájejte na kostičky, cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka. Zapékací... více o Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.
Houby dejte do misky a zalijte je horkou vodou. Oloupejte brambory a nakrájejte je na kostičky. V rendlíku přiveďte k varu vodu, dejte do ní vejce a... více o Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.
Toastový chléb nakrájejte na malé kostičky, zalijte mlékem a nechte chvíli nasáknout. Přidejte jednu cibuli pokrájenou nadrobno, mleté maso, nasekanou... více o Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.
Oddělte bílky od žloutků. Do velké mísy nasypte mouku s práškem do pečiva, přidejte cukr, pokrájené změklé máslo a žloutky. Suroviny promíchejte, aby... více o Hraběnčiny řezy podle časopisu F.O.O.D.
Rajčata dejte do mísy, zalijte vroucí vodou, do každého lehce píchněte nožem, aby se narušila slupka, a nechte asi 10 minut odstát. Poté rajčata... více o Krémové lečo
Dejte vařit vodu na těstoviny. Lilek pokrájejte na menší kostičky, dejte ho do cedníku, osolte a nechte asi 5 minut vypotit. Cibuli nakrájejte na... více o Letní těstoviny
Ryby opláchněte, dobře osušte, do každého boku udělejte ostrým nožem tři zářezy, osolte je a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Do mixéru... více o Pečená pražma s mangovou salsou
Lilky pokrájejte na plátky asi 1 cm silné. Rozložte na papírovou utěrku, osolte a nechte asi 5 minut vypotit. Poté je důkladně osušte papírovou... více o "Pizza" z lilku
Suroviny na zálivku dejte do zavařovací sklenice, uzavřete víčkem a důkladně protřepejte. Oříšky nasucho opečte na pánvi, jakmile na nich začne... více o Salát s ořechy a bobulemi
Lilek pokrájejte podélně na čtvrtiny a každý kus pak ještě přepulte. Kusy lilku rozložte na plech vyložený pečicím papírem a dobře potřete olejem.... více o Frittata s pečeným lilkem