• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Nové komentáře

Vyzkoušené recepty - ty, o kterých se diskutuje

60 minut
Jahodové řezy od Bláži

Jahodové řezy od Bláži

Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přimícháme olej a mléko. Pak přidáme mouku s kypřícím práškem a nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme do... více o Jahodové řezy od Bláži

80 minut
Rýžové krokety (noky), základní recept

Rýžové krokety (noky), základní recept

Umlít rýži šrotovníkem, 3 jemnějšími průchody. Dále zjemnit 3 průchody v mlýnku na mák, na směs hrubé a hladké mouky (do zásoby). Výběr rýže viz... více o Rýžové krokety (noky), základní recept

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

Květy bezinek, které jsme natrhali nejlépe za slunečného počasí v čistém prostředí, zbavíme stopek (jsou hořké), rozložíme na utěrku a počkáme asi... více o Bezový sirup za studena

80 minut
Ovesno ječné placky (křupavé), základní recept

Ovesno ječné placky (křupavé),…

Umlít ovesné vločky (jemné) šrotovníkem, 3 jemnějšími průchody, na směs hrubé mouky a krupice. Umlít vyprané kroupy šrotovníkem, 3 jemnějšími... více o Ovesno ječné placky (křupavé), základní recept

70 minut
Hrachová pomazánka (falešný hummus), základní recept

Hrachová pomazánka (falešný hummus),…

Žlutý hrách namočit na 4,5-12 hodin do 0,35 l sklenice se šroubovacím víčkem s vodou. Namočený hrách 2x vyprat v nové vodě, sebrat pěnu z hladiny.... více o Hrachová pomazánka (falešný hummus), základní recept

40 minut
Krém z bílé ředkve na víně

Krém z bílé ředkve na víně

V hrnci osmahneme na oleji na kostky pokrájenou cibuli. Když začíná zlátnout, přisypeme na kostky nakrájené bílé ředkve a krátce orestujeme. Mezitím... více o Krém z bílé ředkve na víně

45 minut
Velikonoční sekaná s kopřivou

Velikonoční sekaná s kopřivou

Do misky nalijeme mléko a přidáme na drobné kostičky nakrájené rohlíky, které necháme nasáknout. Kopřivy přelijeme horkou vodou a ihned zalijeme vodou... více o Velikonoční sekaná s kopřivou

50 minut
Zdravá velikonoční sekaná

Zdravá velikonoční sekaná

Cibuli nasekáme nadrobno a na mírném plameni ji osmažíme na oleji do mírně zlatavé barvy. Do větší misky dáme krůtí maso, vejce, vločky, prolisovaný... více o Zdravá velikonoční sekaná

80 minut
Jehněčí guláš

Jehněčí guláš

Den předem naložíme maso. Nakrájíme ho na kostky, smícháme s olejem, rozetřeným česnekem, kořením a necháme přes noc v chladu marinovat. Cibuli... více o Jehněčí guláš

45 minut
Zdravý tvarohový beránek bez másla

Zdravý tvarohový beránek bez másla

Nejdříve smícháme suché ingredience, tedy mandlovou mouku, kokos a proteinový prášek. Přidáme tvaroh, vejce, citrónovou kůru a umícháme těsto. Formu... více o Zdravý tvarohový beránek bez másla

60 minut
Velikonoční nádivka na plech

Velikonoční nádivka na plech

Nejprve uvaříme každý druh masa zvlášť ve vodě. Uvařené a vychladlé maso nakrájíme na kostičky. Množství masa si určíme podle toho, jak vydatnou... více o Velikonoční nádivka na plech

120 minut
Hovězí tokáň

Hovězí tokáň

Maso nakrájíme na nudličky. V kastrolu na sádle osmahneme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme a opepříme a orestujeme ho ze... více o Hovězí tokáň

30 minut
Lemon curd

Lemon curd

Připravíme si ohnivzdornou mísu. Do ní dáme vymačkanou šťávu z citronů, jemně nastrouhanou citronovou kůru, máslo a cukr. Poté dáme mísu na hrnec s... více o Lemon curd

50 minut
Citronová babeta

Citronová babeta

Předehřejte troubu na 180 °C. Formu vymažte a vysypte hrubou moukou. Oddělte žloutky a ušlehejte je s oběma cukry. Přidejte mouku s práškem do pečiva... více o Citronová babeta

30 minut
Chimichanga

Chimichanga

Nejprve si připravíme náplň. Na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli a česnek, poté přidáme kuřecí maso. Do této směsi přidáme nakrájenou papriku a... více o Chimichanga

Foie gras

Foie gras

Připravte si vychlazená kachní nebo husí foie gras. Lžící z povrchu seškrábněte blanku a rozřízněte je tak, aby vám vznikly dva laloky. Poté odstraňte... více o Foie gras

60 minut
Malinový dort vhodný pro diabetiky (nebo celiaky)

Malinový dort vhodný pro diabetiky …

INGREDIENCE NA KORPUS JSOU UVEDENY NA 2 KORPUSY. Vlastním pouze jednu dortovou formu, proto nejdříve připravím první půlku ingrediencí a během pečení... více o Malinový dort vhodný pro diabetiky (nebo celiaky)

120 minut
Ječné oplatky, základní recept

Ječné oplatky, základní recept

Umlít vyprané kroupy šrotovníkem, 3 jemnějšími průchody, na směs hrubé mouky a krupice (do zásoby). Příprava krup viz níže. Ohřát vodu do začátku... více o Ječné oplatky, základní recept

15 minut
Máslový čoko-banánový krém na muffiny

Máslový čoko-banánový krém na muffiny

Máslo dáme do misky a vyšleháme mixérem s metlicemi do tuhé, hladké pěny/hmoty. V jiné misce smícháme všechny sypké suroviny. Poté je nasypeme do... více o Máslový čoko-banánový krém na muffiny

50 minut
Vyběhlík

Vyběhlík

V mléce rozšlehejte vejce a osolte. Vmíchejte mouku, cukr a skořici. Těsto vlijte do máslem vymazané formy a pokryjte je švestkami. Upečte dozlatova v... více o Vyběhlík

60 minut
Italské rizoto s mořskými plody

Italské rizoto s mořskými plody

Na olivovém oleji a 2 lžících másla zpěním opravdu jemně pokrájenou šalotku. Přidám rýži arborio a lehce opražím. Rýži arborio postupně zalévám bílým... více o Italské rizoto s mořskými plody

60 minut
Bramborový krém

Bramborový krém

Brambory oloupeme a nakrájíme na velké kousky, které uvaříme téměř doměkka v osolené vodě v hrnci tak, aby voda dosahovala do poloviny výšky brambor -... více o Bramborový krém

50 minut
Stravitelný dort, základní recept

Stravitelný dort, základní recept

Namočit sušené meruňky 24 hodin předem. Druhý den nakrájet namočené meruňky na menší kousky 8-18 ks (nelze odkrojit lžičkou). Rovnat vrstvu piškotů ve... více o Stravitelný dort, základní recept

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

Na olivovém oleji orestujte nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte koření, rajčatový protlak, zeleninový vývar a vařte na mírném ohni cca 15 minut,... více o Čočkový dhál

20 minut
Harissa pasta

Harissa pasta

Sušené papričky zalijeme vroucí vodou a necháme je chvíli nabobtnat. Mezitím na suché pánvi chvilku prohodíme suché koření, aby se rozvonělo. Vodu z... více o Harissa pasta

30 minut
Pastéis de nata

Pastéis de nata

Dvě lžičky kukuřičného škrobu s 50 g cukru rozmícháme ve 100 ml smetany. Do rendlíku nalijeme zbývající smetanu, přidáme žloutky, zbytek cukru,... více o Pastéis de nata

50 minut
Kuřecí Tikka Masala

Kuřecí Tikka Masala

Maso pokrájejte na kousky a smíchejte s jogurtem, prolisovaným česnekem, nastrouhaným zázvorem, kořením (masalou, římským kmínem, kurkumou a... více o Kuřecí Tikka Masala

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

Na těsto si promícháme mouku se solí a v míse ji zalijeme vroucí vodou. Vařečkou umícháme kompaktní těsto, které prohněteme ještě ručně, aby bylo... více o Gyoza knedlíčky

30 minut
Cibulové chutney

Cibulové chutney

Červenou cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka nebo na kousky a vložíme do kastrolu. Přidáme oloupaný a na plátky nakrájený česnek, třtinový cukr, med... více o Cibulové chutney

90 minut
Empanadas

Empanadas

Nejprve si připravíme těsto. V míse smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. Rozdrobíme máslo a prsty vytvoříme drobenku. Postupně přidáváme po lžících... více o Empanadas

30 minut
Lotus cheesecake

Lotus cheesecake

Sušenky nadrobte nebo rozmixujte dohladka. Trochu si odeberte na zdobení a do zbytku přidejte rozpuštěné máslo a vzniklou směs namačkejte do pečicím... více o Lotus cheesecake

50 minut
Himalájská campa cestovní, základní recept

Himalájská campa cestovní, základní…

Den před mletím vyprat kroupy ve sklenici se šroubovacím víčkem, lze míchat tenkým držadlem příboru, podle množství. Celkem vyprat nejméně 5x, až... více o Himalájská campa cestovní, základní recept

40 minut
Vietnamský bůček Bún chả

Vietnamský bůček Bún chả

Vepřový bůček nakrájíme na tenké plátky. Všechny tekuté přísady na marinádu dáme do misky a mícháme, než se cukr rozpustí. Přidáme cibuli nakrájenou... více o Vietnamský bůček Bún chả

35 minut
Domácí granola

Domácí granola

Troubu předehřejte na 160°C a plech si vyložte pečicím papírem. V míse smíchejte nejdřív suché ingredience (vločky, oříšky, semínka, kakao) a pak k... více o Domácí granola

45 minut
Dim Sum knedlíčky

Dim Sum knedlíčky

V hluboké pánvi rozehřejte olej a přidejte najemno nakrájené zelí, prolisovaný česnek a zázvor. Restujte asi 6 minut a poté přendejte do mísy.... více o Dim Sum knedlíčky

60 minut
Gruzínské chačapuri

Gruzínské chačapuri

Do zahřátého mléka rozdrobíme droždí a promícháme. Přidáme hladkou mouku a vejce. Ohřejeme máslo, aby změklo, a poté jej přidáme k ostatním surovinám.... více o Gruzínské chačapuri

15 minut
Suchá kaše cestovní (alpské ovesné müsli), základní recept

Suchá kaše cestovní (alpské ovesné…

Pražit za denního světla. Dávku suchých ovesných vloček 250-360 g nasypat v tenké vrstvě na suché rozehřáté silnostěnné dno nádoby (nerezový hrnec se... více o Suchá kaše cestovní (alpské ovesné müsli), základní recept

60 minut
Loupáky - nejlepší

Loupáky - nejlepší

Z droždí, lžičky cukru a trochy teplého mléka necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, sůl, teplé mléko a nakonec přidáme změklé... více o Loupáky - nejlepší

95 minut
Obložený chlum, základní recept

Obložený chlum, základní recept

Jáhly vyprat 3-4x v čisté vodě, ve sklenici se šroubovacím víčkem, pak scedit přes sítko. V hrnci se silnostěnným dnem ohřát 300 ml nové vody, přidat... více o Obložený chlum, základní recept

50 minut
Chalva indická semolinová, základní recept

Chalva indická semolinová, základní…

Umlít semolinovou krupici (kuskus) na mlýnku na mák na hrubou mouku (hladší hmota). Utlouct žlutý hrách v hmoždíři na hladkou mouku (pevnější výsledek... více o Chalva indická semolinová, základní recept

70 minut
Fufu-ovesný valoun, základní recept

Fufu-ovesný valoun, základní recept

Umlít ovesné vločky (jemné) šrotovníkem na směs hrubé mouky a krupice (do zásoby). Jemnější směs viz poznámka níže. Ovesnou směs v 0,5 l nádobě zalít... více o Fufu-ovesný valoun, základní recept

60 minut
Švestkový koláč bez lepku s drobenkou

Švestkový koláč bez lepku s drobenkou

Nejprve si rozmícháme vejce s cukrem do pěny. Poté přidáme mouku a kypřící prášek a důkladně promícháme. Nakonec přidáme slunečnicový olej a bílý... více o Švestkový koláč bez lepku s drobenkou

55 minut
Margotková bábovka

Margotková bábovka

Připravíme si mísu do které dáme suroviny které jsem uvedl (je jedno v jakém pořadí). Pak do mísy nastrouháme tyčinku Margot. Všechno důkladně... více o Margotková bábovka

10 minut
Karamelový  krém

Karamelový krém

Máslo necháme změknout. Do másla po lžících zašleháme 1 plechovku 375 g karamelového salka. Krém můžeme ihned použít, například na slepované vánoční... více o Karamelový krém

25 minut
Pizza se špenátem, slaninou a vejcem

Pizza se špenátem, slaninou a vejcem

Cibule překrojíme napůl a pak nakrájíme na plátky (půlkolečka). Osmahneme ji zprudka na oleji až do hněda - udělá dobrou chuť. Před koncem přidáme na... více o Pizza se špenátem, slaninou a vejcem

80 minut
Ovesné placky prosté, základní recept

Ovesné placky prosté, základní recept

Umlít ovesné vločky (jemné) šrotovníkem, 3 jemnějšími průchody, na směs hrubé mouky a krupice (do zásoby). Jemnější směs viz poznámka níže. Ohřát vodu... více o Ovesné placky prosté, základní recept

60 minut
New York Style Pizza

New York Style Pizza

Do nádoby nalijte vodu a ohřejte ji na teplotu 35°C. Zašlehejte do ní droždí a nechte odpočívat 5 minut. Do velké mísy dejte mouku, sůl a cukr a... více o New York Style Pizza

70 minut
Hrachové pulmentum naruby, základní recept

Hrachové pulmentum naruby, základní…

Umlít kroupy ve šrotovníku, nebo je utlouct v hmoždíři. Lze umlít do zásoby. Krupici namočit ve vodě 2,5 - 12 hodin ve sklenici se šroubovacím víčkem.... více o Hrachové pulmentum naruby, základní recept

95 minut
Hrachový kucmoch s jáhlami, základní recept

Hrachový kucmoch s jáhlami, základní…

Žlutý hrách namočit na 4,5-12 hodin do 0,35 l sklenice se šroubovacím víčkem s vodou. Jáhly vyprat 3-4x v čisté vodě, ve sklenici se šroubovacím... více o Hrachový kucmoch s jáhlami, základní recept

90 minut
Vánoční bábovka

Vánoční bábovka

Do mísy prosejeme mouku smíchanou se solí, přidáme cukr, rozdrobené droždí, zalijeme částí vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Až vzejde kvásek,... více o Vánoční bábovka

  • Předchozí stránka
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • ...
  • 639
  • Další stránka

Doporučujeme

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Poslední sledované recepty

53
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
48
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
44
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
42
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
34
Korpus na dort
Korpus na dort

Zajímavé články

Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým nakrmíte rodinu i pohostíte návštěvy
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým…
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
AHA.cz Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Třeštíková pár týdnů před porodem: Zásadní změna!

Třeštíková pár týdnů před porodem: Zásadní změna!

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Nové komentáře
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact