Nové brambory řádně omyjeme kartáčkem a dáme do osolené vody vařit doměkka, pak scedíme, dáme na pánev s rozpáleným olejem a opečeme ze všech stran dozlatova. Ke konci přidáme nastrouhaný nebo nasekaný česnek a ještě krátce osmažíme. Česneku dáváme cca jeden větší stroužek na porci brambor. Nakonec osmažíme a nandáme na talíře.
2
Podáváme jako přílohu k masu nebo se zeleninovým salátem, smetanovým dipem...
3
Většina receptů na pečené brambory je z trouby, oloupaných a pokrájených. **Tento recept se hodí na brambory malé**, které se dávají stranou při přebírání v průměru maximálně do tří centimetrů.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Hela
|8. 5. 2016 17:15
Tyhle brambůrky máme všichni moc rádi <3
Lenka
|19. 7. 2013 12:34
Když už i naši puberťáci řeknou, že jsou lepší než hranolky, na kterých jsou téměř závislí, tak to musí být na 150 % pravda. Jsou vážně výborné a jsem ráda, že jsem se vybírání brambor tento rok zúčastnila a dávala tu droboť poctivě stranou do košíku.