• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Norský losos na belgický způsob
Napište svůj komentář k receptu

Norský losos na belgický způsob

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Norský losos na belgický způsob
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • sůl
    • máslo
    • brambory
    • listová zelenina
    • losos bez kůže

Postup přípravy receptu

1
Vezměte plátky čerstvého chlazeného lososa, bez kůže (pokud koupíte s kůží, tak ji dejte pryč), osolte z obou stran a vložte na pekáč. Na každý plátek o velikosti asi tak 80-100 g dejte kávovou lžičku másla. Do předem vyhřáté trouby (musí být vyhřátá alespoň 15 minut na maximum) vložte lososa a pečte na horkovzduch 12-15 minut při teplotě 200 °C. Pokud chcete vědět, zda je hotový, stačí vidličkou zkusit, zda jdou léta od sebe lehce, pak je hotový. Vezměte hrnec vroucí vody, vložte nové brambory, dobře očištěné, ale ne oloupané (nejlépe oválky o průměru 2 cm) a vařte do měkka. Pak brambory sceďte a nechte asi 5 minut odležet
2
Podáváme na porcelánovém talíři, s neoloupanými brambory. Můžete ozdobit čerstvou listovou zeleninou.
3
Vynikající, lehké, zdravé a rychlé!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Norský zmrzlinový dort

Norský zmrzlinový dort

Norský dresing na zeleninové saláty

Norský dresing na zeleninové saláty

Losos na francouzský způsob

Losos na francouzský způsob

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 5. 11. 2007 16:08

    Souhlasim ze Norove kuzi neodstranuji, ale ten losos je na Belgicky zpusob. Norsky znamena ze je pouze z Norska a ti ho dodavaji do celeho sveta i do Belgie. Jinak myslim ze je potreba to vyzkouset a pak hodnotit.

  • Hela - | 5. 11. 2007 12:24

    Pokud jsem nabízela recept na Pochoutkového lososa tak pak ne proto, že je recept ode mě, ale proto, že je tam diskuse ohledně toho, čemu se tady říká losos. Navíc, tady se jedná o stejný recept, Roman maso potírá máslem a já majonézou, která se na tuk vyškvaří. Ta finta receptu přece spočívá v té rozpálené troubě! Nechci tady vést žabomyší války. Ryby jsou zdravé, jíme jich málo a sami si tím škodíme. A každý si může vybrat recept podle své peněženky. A mimochodem ještě paradox: můj švagr je Nor a do Čech dováží pravé norské lososy (nikoli "divoké") a přesto se těch "divokých" zastávám a nabízím recept na úžasnou večeři pro 4 do stovky.

  • Ivana C. | 5. 11. 2007 12:04

    Nic proti belgické úpravě, ale já pochvalu nenapíšu, losos jen na másle naší rodině nechutná! A to opravdu nejsme vybíraví! Pravého lososa (když už je tak nekřesťansky drahý) je třeba ochutit víc než jen solí a přitom chuť samotného masa to neutluče. Momentálně mám v lednici lososa naloženého v bylinkovém másle.

  • Jana | 3. 11. 2007 23:23

    Prosim Vas,pani Helo, kde jste prisla na to, ze ten Vas recept pochoutkovy losos stoji jen tretinu tohoto receptu? Vas prispevek mi prijde jako propagace Vaseho receptu...A mimochodem, ja jim lososa zasadne bez kuze, Vy jste mela asi na mysli lososa divokeho, a o tom tady v tm receptu neni zadna rec.

  • Hela - | 31. 10. 2007 12:12

    Pokud tuto dobrotu chcete pořídit za třetinovou cenu, udělejte si zde uvedený Pochoutkový losos. A mimochodem, ta kůže je opravdová delikatesa a Norové ji nikdy neodstraňují.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Listová zelenina Losos bez kůže Máslo Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ukrajinský boršč II.

Ukrajinský boršč II.

Bochánek, který se vždy povede

Bochánek, který se vždy povede

Piškotová bábovka II.

Piškotová bábovka II.

Malinový dort - hit všech oslav

Malinový dort - hit všech oslav

Hromádkový smetanovo-tvarohový koláč

Hromádkový smetanovo-tvarohový koláč

Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem

Luxusní vepřový jazyk s domácím…

Banánový koláč se smetanou

Banánový koláč se smetanou

Mrkvovo-medový koláč s pomerančem

Mrkvovo-medový koláč s pomerančem

Filet z candáta se šťouchaným bramborem a petrželovou omáčkou

Filet z candáta se šťouchaným…

Doporučujeme

55 minut
Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s rozmarýnem

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

34
Bramborový koláč s rozmarýnem
Bramborový koláč s…
22
Řezy s vitamínem
Řezy s vitamínem
16
Masové kostky s bedlovou omáčkou
Masové kostky s bedlovou…
12
Mrkvový koláč s ricottou
Mrkvový koláč s ricottou
11
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů na Halloween
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů…
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa?…
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse: Křehký moučník podle receptu prezidentské kuchařky Čiriny
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse:…
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v týdnu
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v…
AHA.cz Slováček hází ručník do ringu: S Dádou to už nezvládáme

Slováček hází ručník do ringu: S Dádou to už nezvládáme

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Móda z předávání státních vyznamenání: Eva Pavlová vynesla šaty s příběhem, Monika Babišová vsadila na jistotu

Móda z předávání státních vyznamenání: Eva Pavlová vynesla šaty s příběhem, Monika Babišová vsadila na jistotu

Ženy.cz Společnost má na ženy nesplnitelné nároky. Řekněte F®CK IT a buďte konečně taková, jaká chcete

Společnost má na ženy nesplnitelné nároky. Řekněte F®CK IT a buďte konečně taková, jaká chcete

Blesk.cz Anička Slováčková (†29): Konečně bude mít pietní místo! Mohou za to fanoušci...

Anička Slováčková (†29): Konečně bude mít pietní místo! Mohou za to fanoušci...

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Denní horoskop na středu 29. 10. 2025: Koho čeká úspěšný den kdo bude čelit nečekaným zápletkám?

Denní horoskop na středu 29. 10. 2025: Koho čeká úspěšný den kdo bude čelit nečekaným zápletkám?

  • Recepty.cz
  • Norský losos na belgický způsob
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact