• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Zavařování & nakládání
  • Recepty.cz
  • Norský losos na belgický způsob
Napište svůj komentář k receptu

Norský losos na belgický způsob

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Norský losos na belgický způsob
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • sůl
    • máslo
    • brambory
    • listová zelenina
    • losos bez kůže

Postup přípravy receptu

1
Vezměte plátky čerstvého chlazeného lososa, bez kůže (pokud koupíte s kůží, tak ji dejte pryč), osolte z obou stran a vložte na pekáč. Na každý plátek o velikosti asi tak 80-100 g dejte kávovou lžičku másla. Do předem vyhřáté trouby (musí být vyhřátá alespoň 15 minut na maximum) vložte lososa a pečte na horkovzduch 12-15 minut při teplotě 200 °C. Pokud chcete vědět, zda je hotový, stačí vidličkou zkusit, zda jdou léta od sebe lehce, pak je hotový. Vezměte hrnec vroucí vody, vložte nové brambory, dobře očištěné, ale ne oloupané (nejlépe oválky o průměru 2 cm) a vařte do měkka. Pak brambory sceďte a nechte asi 5 minut odležet
2
Podáváme na porcelánovém talíři, s neoloupanými brambory. Můžete ozdobit čerstvou listovou zeleninou.
3
Vynikající, lehké, zdravé a rychlé!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Norský zmrzlinový dort

Norský zmrzlinový dort

Norský dresing na zeleninové saláty

Norský dresing na zeleninové saláty

Losos na francouzský způsob

Losos na francouzský způsob

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 5. 11. 2007 16:08

    Souhlasim ze Norove kuzi neodstranuji, ale ten losos je na Belgicky zpusob. Norsky znamena ze je pouze z Norska a ti ho dodavaji do celeho sveta i do Belgie. Jinak myslim ze je potreba to vyzkouset a pak hodnotit.

  • Hela - | 5. 11. 2007 12:24

    Pokud jsem nabízela recept na Pochoutkového lososa tak pak ne proto, že je recept ode mě, ale proto, že je tam diskuse ohledně toho, čemu se tady říká losos. Navíc, tady se jedná o stejný recept, Roman maso potírá máslem a já majonézou, která se na tuk vyškvaří. Ta finta receptu přece spočívá v té rozpálené troubě! Nechci tady vést žabomyší války. Ryby jsou zdravé, jíme jich málo a sami si tím škodíme. A každý si může vybrat recept podle své peněženky. A mimochodem ještě paradox: můj švagr je Nor a do Čech dováží pravé norské lososy (nikoli "divoké") a přesto se těch "divokých" zastávám a nabízím recept na úžasnou večeři pro 4 do stovky.

  • Ivana C. | 5. 11. 2007 12:04

    Nic proti belgické úpravě, ale já pochvalu nenapíšu, losos jen na másle naší rodině nechutná! A to opravdu nejsme vybíraví! Pravého lososa (když už je tak nekřesťansky drahý) je třeba ochutit víc než jen solí a přitom chuť samotného masa to neutluče. Momentálně mám v lednici lososa naloženého v bylinkovém másle.

  • Jana | 3. 11. 2007 23:23

    Prosim Vas,pani Helo, kde jste prisla na to, ze ten Vas recept pochoutkovy losos stoji jen tretinu tohoto receptu? Vas prispevek mi prijde jako propagace Vaseho receptu...A mimochodem, ja jim lososa zasadne bez kuze, Vy jste mela asi na mysli lososa divokeho, a o tom tady v tm receptu neni zadna rec.

  • Hela - | 31. 10. 2007 12:12

    Pokud tuto dobrotu chcete pořídit za třetinovou cenu, udělejte si zde uvedený Pochoutkový losos. A mimochodem, ta kůže je opravdová delikatesa a Norové ji nikdy neodstraňují.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Listová zelenina Losos bez kůže Máslo Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Papriky plněné hermelínem

Papriky plněné hermelínem

Burgundská hovězí pečeně

Burgundská hovězí pečeně

Řízečky naruby

Řízečky naruby

Domácí Pribináček

Domácí Pribináček

Rajčatový salát II.

Rajčatový salát II.

Meruňkový závin

Meruňkový závin

Dančí kýta na pivu

Dančí kýta na pivu

Jahodové muffiny II.

Jahodové muffiny II.

Úterní salát s rukolou

Úterní salát s rukolou

Doporučujeme

30 minut
Špenátové palačinky s houbovou náplní

Špenátové palačinky s houbovou náplní

40 minut
Podzimní houbovka s dýní

Podzimní houbovka s dýní

15 minut
Hruškový crumble s perníkem

Hruškový crumble s perníkem

140 minut
Hovězí pečeně s houbami

Hovězí pečeně s houbami

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

40 minut
Zelňačka s klobásou

Zelňačka s klobásou

100 minut
Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

Poslední sledované recepty

113
Dýňový koláč s polevou
Dýňový koláč s polevou
74
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
41
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
37
Klasické lečo
Klasické lečo
18
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Domácí podzimní čaje: Zahřejí vás, zlepší náladu a některé umí i léčit
Domácí podzimní čaje: Zahřejí vás, zlepší náladu…
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů na Halloween
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů…
Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od polévky až po moučník
Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od…
KVÍZ: Znáte oblíbená jídla našich prezidentů? Otestujte se!
KVÍZ: Znáte oblíbená jídla našich prezidentů?…
Amatérská kanadská pekařka vyrábí strašidelné koláče. Některé i svítí ve tmě!
Amatérská kanadská pekařka vyrábí strašidelné…
AHA.cz Brožová vyděsila fanoušky: Co se jí to stalo s obličejem?

Brožová vyděsila fanoušky: Co se jí to stalo s obličejem?

Mimibazar Jak dopadlo testování elektronické stavebnice Boffin II LIGHT? Přečtěte si recenze rodičů

Jak dopadlo testování elektronické stavebnice Boffin II LIGHT? Přečtěte si recenze rodičů

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Móda z předávání státních vyznamenání: Nerudová zopakovala šaty z KVIFF, Havlová absolutně excelovala

Móda z předávání státních vyznamenání: Nerudová zopakovala šaty z KVIFF, Havlová absolutně excelovala

Ženy.cz Sex jako elixír života: Ejakulovat častěji by měly místo mužů ženy

Sex jako elixír života: Ejakulovat častěji by měly místo mužů ženy

Blesk.cz VIDEO: Pohřeb Jiřího Hromady (†66), někdejšího hereckého prezidenta a gay aktivisty

VIDEO: Pohřeb Jiřího Hromady (†66), někdejšího hereckého prezidenta a gay aktivisty

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Čarujte na Dušičky: Vyžeňte zlo z domu a rozmlouvejte s mrtvými

Čarujte na Dušičky: Vyžeňte zlo z domu a rozmlouvejte s mrtvými

  • Recepty.cz
  • Norský losos na belgický způsob
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact