• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Norský losos na belgický způsob
Napište svůj komentář k receptu

Norský losos na belgický způsob

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Norský losos na belgický způsob
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • sůl
    • máslo
    • brambory
    • listová zelenina
    • losos bez kůže

Postup přípravy receptu

1
Vezměte plátky čerstvého chlazeného lososa, bez kůže (pokud koupíte s kůží, tak ji dejte pryč), osolte z obou stran a vložte na pekáč. Na každý plátek o velikosti asi tak 80-100 g dejte kávovou lžičku másla. Do předem vyhřáté trouby (musí být vyhřátá alespoň 15 minut na maximum) vložte lososa a pečte na horkovzduch 12-15 minut při teplotě 200 °C. Pokud chcete vědět, zda je hotový, stačí vidličkou zkusit, zda jdou léta od sebe lehce, pak je hotový. Vezměte hrnec vroucí vody, vložte nové brambory, dobře očištěné, ale ne oloupané (nejlépe oválky o průměru 2 cm) a vařte do měkka. Pak brambory sceďte a nechte asi 5 minut odležet
2
Podáváme na porcelánovém talíři, s neoloupanými brambory. Můžete ozdobit čerstvou listovou zeleninou.
3
Vynikající, lehké, zdravé a rychlé!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Norský zmrzlinový dort

Norský zmrzlinový dort

Norský dresing na zeleninové saláty

Norský dresing na zeleninové saláty

Losos na francouzský způsob

Losos na francouzský způsob

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 5. 11. 2007 16:08

    Souhlasim ze Norove kuzi neodstranuji, ale ten losos je na Belgicky zpusob. Norsky znamena ze je pouze z Norska a ti ho dodavaji do celeho sveta i do Belgie. Jinak myslim ze je potreba to vyzkouset a pak hodnotit.

  • Hela - | 5. 11. 2007 12:24

    Pokud jsem nabízela recept na Pochoutkového lososa tak pak ne proto, že je recept ode mě, ale proto, že je tam diskuse ohledně toho, čemu se tady říká losos. Navíc, tady se jedná o stejný recept, Roman maso potírá máslem a já majonézou, která se na tuk vyškvaří. Ta finta receptu přece spočívá v té rozpálené troubě! Nechci tady vést žabomyší války. Ryby jsou zdravé, jíme jich málo a sami si tím škodíme. A každý si může vybrat recept podle své peněženky. A mimochodem ještě paradox: můj švagr je Nor a do Čech dováží pravé norské lososy (nikoli "divoké") a přesto se těch "divokých" zastávám a nabízím recept na úžasnou večeři pro 4 do stovky.

  • Ivana C. | 5. 11. 2007 12:04

    Nic proti belgické úpravě, ale já pochvalu nenapíšu, losos jen na másle naší rodině nechutná! A to opravdu nejsme vybíraví! Pravého lososa (když už je tak nekřesťansky drahý) je třeba ochutit víc než jen solí a přitom chuť samotného masa to neutluče. Momentálně mám v lednici lososa naloženého v bylinkovém másle.

  • Jana | 3. 11. 2007 23:23

    Prosim Vas,pani Helo, kde jste prisla na to, ze ten Vas recept pochoutkovy losos stoji jen tretinu tohoto receptu? Vas prispevek mi prijde jako propagace Vaseho receptu...A mimochodem, ja jim lososa zasadne bez kuze, Vy jste mela asi na mysli lososa divokeho, a o tom tady v tm receptu neni zadna rec.

  • Hela - | 31. 10. 2007 12:12

    Pokud tuto dobrotu chcete pořídit za třetinovou cenu, udělejte si zde uvedený Pochoutkový losos. A mimochodem, ta kůže je opravdová delikatesa a Norové ji nikdy neodstraňují.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Listová zelenina Losos bez kůže Máslo Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česneková omáčka

Česneková omáčka

Pštrosí vejce II.

Pštrosí vejce II.

Sýrový nákyp II.

Sýrový nákyp II.

Rybí pomazánka od Moni

Rybí pomazánka od Moni

Bramborové pyré s brokolicí

Bramborové pyré s brokolicí

Koláč s tvarohem a jablky

Koláč s tvarohem a jablky

Nepečený ostružinový dort

Nepečený ostružinový dort

Těstovinový salát s červenou řepou

Těstovinový salát s červenou řepou

Medová žebra

Medová žebra

Doporučujeme

50 minut
Ostré řízky z krkovice

Ostré řízky z krkovice

10 minut
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

10 minut
Vejmrda

Vejmrda

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
14
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou
Jablka v těstíčku s…
14
Jablkový koláč s drobenkou
Jablkový koláč s…
14
Koláčky s drobenkou
Koláčky s drobenkou

Zajímavé články

Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si uchovat hříbky a další poklady z lesa na zimu
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si…
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět o houbách + nejlepší recepty z hub
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
AHA.cz Bouček o nabídce z politické scény: Z rozhodnutí Libora vám spadne brada

Bouček o nabídce z politické scény: Z rozhodnutí Libora vám spadne brada

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Komu hrozí zranění a koho dožene práce?

Horoskop na další týden: Komu hrozí zranění a koho dožene práce?

Ženy.cz Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Blesk.cz Bára Kodetová: Krach prodeje domu za 54 milionů! Fatální chyba s realitkou

Bára Kodetová: Krach prodeje domu za 54 milionů! Fatální chyba s realitkou

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na říjen: Býci budou muset šetřit, Váhy čekají peněžní ztráty

Velký horoskop financí na říjen: Býci budou muset šetřit, Váhy čekají peněžní ztráty

  • Recepty.cz
  • Norský losos na belgický způsob
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact