• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Norská rybí polévka
Napište svůj komentář k receptu

Norská rybí polévka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 29
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Norská rybí polévka
Norská rybí polévka
Norská rybí polévka
Norská rybí polévka
Norská rybí polévka
Norská rybí polévka
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • máslo
    • celer
    • sůl
    • pórek
    • 1
      mrkev
    • hladká mouka
    • petržel
    • 3
      ks rybí file Kostka
    • mléko
    • 1
      ks zeleninový vývar Kostka

Postup přípravy receptu

1
Osolené filé podlijeme trochou vody a podusíme. V hrnci si připravíme z másla a hladké mouky světlou jíšku, zalijeme vodou (do půlky hrnce), přidáme bujón, nakrájenou mrkev a celer (můžeme předem lehce osmahnout na másle) a necháme povařit, až je zelenina měkká.

RADA: Jak správně připravit jíšku?

2
Poté vlijeme mléko nebo smetanu, přidáme na kousky rozkrájené filé, na kolečka rozkrájený pórek a necháme přejít varem. Nakonec přidáme sekanou petrželku.
3
<BR>Poznámka: je možno udělat i ze zbytku pečeného filé. Kdo chce, může nakonec přihodit hrst krevet.

RADA: Polévky, které zaženou i ten největší hlad!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybí polévka II.

Rybí polévka II.

Rybí polévka s knedlíčky

Rybí polévka s knedlíčky

Rybí polévka s hrachem

Rybí polévka s hrachem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Igor | 7. 12. 2015 19:23

    Polévku jsem zkusil, je výborná, díky. <:-)

  • Annitta | 19. 12. 2013 19:09

    Polévku znám, ale závěrem přidávám zakysanou smetanu a kopr. nedávám petrželovou nať a bujón.

  • Tromsø | 9. 6. 2013 14:51

    Do pravé norské polévky se ryba dává až na konec. Polévka se vypne a pak se kousky vhodí a nechají se asi 10 minutek a pak se podává. Mám to přímo od norského kuchaře.

  • mladápaní | 12. 2. 2013 16:24

    Polévku dělám podobnou. Cibuli, mrkev a řapíky celeru osmahnu na másle, zaleji vodou, rybu dávám téměř nakonec na větší kousky, nerozpadne se na kaši. Osvědčil se mi hejk i s kůží. Doředím mlékem, ochutím a nejlépe čerstvým koriandrem. Milujeme <3

  • Stárková | 24. 11. 2012 13:18

    Výborná polévka :-) .Zlatka-file nemusí být jen nekvalitní :-) .

  • Zlatka | 14. 11. 2012 10:45

    No vypadá to výborně. Vážně, že jo! Určitě zkusím. Jen nemáte někdo zkušenost se záměnou ryby? Asi bych raději nějakou opravdickou rybu, než file. Díky! ;-)

  • Pampeliška13
    Pampeliška13 | 20. 5. 2012 22:54

    děkuju,ale poděkuj autorce receptu :-) fantastická.Bohužel tam tvou fotku nevidím škoda... :'(

  • sabeha | 2. 5. 2012 16:14

    vynikající!!!

  • pavla | 27. 4. 2012 14:10

    byla vynikajici <3 <3

  • mishanecka | 23. 2. 2012 10:18

    Je výborná a rybina v ní není vážně znát. Na Vánoce možná vyměním za tu kapří, kterou máme také moc rádi.

  • zavojnatka107 | 22. 2. 2012 11:31

    Moc dobrá polévka a když přidáte muškátový květ,jak radí sleem,je dokonalá.Hezká fotka Pampeliško,ta polévka si jí zaslouží :-)

  • Pampeliška13
    Pampeliška13 | 22. 2. 2012 10:55

    taky přidávám fotečku,jak se polévka povedla mně :-)

  • Pampeliška13
    Pampeliška13 | 22. 2. 2012 09:55

    Polévka je fantastická,vůbec nikdo nepoznal,že je rybí,kdyby to věděli nikdo by jí nepozřel,moc díky za další dobrý recept 8-)

  • sleem | 17. 11. 2011 11:38

    Přesně tak, tohle je ta chuť polévky od Vitany, kterou jsem také dlouho hledal. Ještě lepší podoby s pytlíkovou předlouhou dosáhneme, když přidáme muškátový květ. A na vrch můžeme osmažit i kousky nějakého staršího rohlíku.

  • Annitta | 16. 12. 2010 08:50

    znám jí tročku jinou...místo petrželky dávám kopr a je to mňam!

  • Rob | 7. 9. 2007 17:56

    Fajn recept. Mrkev, celer a pokrájenou cibuli jsem předem osmahl na sádle a po uvaření rozmixoval. Polévka je pak správně krémová a vcelku hustá. kořenil jsem stejně jako Di - nové koření, bobk. list a pepř.

  • janka horná | 5. 5. 2007 11:34

    Táto polievka je vynikajúca. Ďakujem za recept. Je ešte lepšia než tá Frionor polievka.

  • chemik | 9. 11. 2006 10:02

    lze dobře doplnit i na kostičky krájenou nebo strouhanou cuketou

  • Di | 4. 1. 2006 08:00

    Velmi dobrá. Dlouho jsem hledala recept, který jsem dosud znala jen z pytlíkové podoby (v 90.letech měla Vitana licenci s nějakou skandinávskou firmou, pak tato polévka z našich obchodů zmizela). Filé a také pár krabích tyčinek jsem opekla na troše másla a oleji, do polévky přidala kuličku nového koření, pár pepřů a malý bobkový list. Určitě ji budu vařit častěji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Rybí
Polévky Oběd Večeře Dušení Vaření Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Hladká mouka Máslo Mléko Mrkev Petržel Pórek Rybí file Sůl Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Musaka z lilku - Balkán

Musaka z lilku - Balkán

Závin z listového těsta se špenátem

Závin z listového těsta se špenátem

Amolety z kynutého těsta

Amolety z kynutého těsta

Grilovaný losos

Grilovaný losos

Mramorová bábovka vláčná

Mramorová bábovka vláčná

Meruňkový koláč se smetanovou peřinou

Meruňkový koláč se smetanovou peřinou

Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu

Pečená jehněčí kýta po středomořském…

Švestkový rozvar (marmeláda) na koláče, vdolky, do buchet...

Švestkový rozvar (marmeláda) na…

Okurkový salát na uskladnění

Okurkový salát na uskladnění

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

162
Jednoduchá škvarková pomazánka
Jednoduchá škvarková…
132
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
115
Makový (ořechový) závin od Lidušky
Makový (ořechový) závin…
92
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
86
Čertovský mls
Čertovský mls

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle? Použijte trik s octem
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle…
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě Vraňany je tu!
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě…
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
AHA.cz Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Pavel Vítek a Janis Sidovský: Romantická svatba na Karlštejně! Podruhé si řeknou »ANO«

Pavel Vítek a Janis Sidovský: Romantická svatba na Karlštejně! Podruhé si řeknou »ANO«

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

Další doporučené recepty:

Noky s uzeným masem a mrkví
Noky s uzeným masem a mrkví
Noky se špenátem
Noky se špenátem
Noky se špenátem a ricottou
Noky se špenátem a ricottou
Norské bochánky
Norské bochánky
Norský dresing na zeleninové saláty
Norský dresing na zeleninové saláty
Norský zmrzlinový dort
Norský zmrzlinový dort
  • Recepty.cz
  • Norská rybí polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact