• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Norská rybí polévka
Napište svůj komentář k receptu

Norská rybí polévka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 29
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Norská rybí polévka
Norská rybí polévka
Norská rybí polévka
Norská rybí polévka
Norská rybí polévka
Norská rybí polévka
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • máslo
    • celer
    • sůl
    • pórek
    • 1
      mrkev
    • hladká mouka
    • petržel
    • 3
      ks rybí file Kostka
    • mléko
    • 1
      ks zeleninový vývar Kostka

Postup přípravy receptu

1
Osolené filé podlijeme trochou vody a podusíme. V hrnci si připravíme z másla a hladké mouky světlou jíšku, zalijeme vodou (do půlky hrnce), přidáme bujón, nakrájenou mrkev a celer (můžeme předem lehce osmahnout na másle) a necháme povařit, až je zelenina měkká.

RADA: Jak správně připravit jíšku?

2
Poté vlijeme mléko nebo smetanu, přidáme na kousky rozkrájené filé, na kolečka rozkrájený pórek a necháme přejít varem. Nakonec přidáme sekanou petrželku.
3
<BR>Poznámka: je možno udělat i ze zbytku pečeného filé. Kdo chce, může nakonec přihodit hrst krevet.

RADA: Polévky, které zaženou i ten největší hlad!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybí polévka II.

Rybí polévka II.

Rybí polévka s knedlíčky

Rybí polévka s knedlíčky

Rybí polévka s hrachem

Rybí polévka s hrachem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Igor | 7. 12. 2015 19:23

    Polévku jsem zkusil, je výborná, díky. <:-)

  • Annitta | 19. 12. 2013 19:09

    Polévku znám, ale závěrem přidávám zakysanou smetanu a kopr. nedávám petrželovou nať a bujón.

  • Tromsø | 9. 6. 2013 14:51

    Do pravé norské polévky se ryba dává až na konec. Polévka se vypne a pak se kousky vhodí a nechají se asi 10 minutek a pak se podává. Mám to přímo od norského kuchaře.

  • mladápaní | 12. 2. 2013 16:24

    Polévku dělám podobnou. Cibuli, mrkev a řapíky celeru osmahnu na másle, zaleji vodou, rybu dávám téměř nakonec na větší kousky, nerozpadne se na kaši. Osvědčil se mi hejk i s kůží. Doředím mlékem, ochutím a nejlépe čerstvým koriandrem. Milujeme <3

  • Stárková | 24. 11. 2012 13:18

    Výborná polévka :-) .Zlatka-file nemusí být jen nekvalitní :-) .

  • Zlatka | 14. 11. 2012 10:45

    No vypadá to výborně. Vážně, že jo! Určitě zkusím. Jen nemáte někdo zkušenost se záměnou ryby? Asi bych raději nějakou opravdickou rybu, než file. Díky! ;-)

  • Pampeliška13
    Pampeliška13 | 20. 5. 2012 22:54

    děkuju,ale poděkuj autorce receptu :-) fantastická.Bohužel tam tvou fotku nevidím škoda... :'(

  • sabeha | 2. 5. 2012 16:14

    vynikající!!!

  • pavla | 27. 4. 2012 14:10

    byla vynikajici <3 <3

  • mishanecka | 23. 2. 2012 10:18

    Je výborná a rybina v ní není vážně znát. Na Vánoce možná vyměním za tu kapří, kterou máme také moc rádi.

  • zavojnatka107 | 22. 2. 2012 11:31

    Moc dobrá polévka a když přidáte muškátový květ,jak radí sleem,je dokonalá.Hezká fotka Pampeliško,ta polévka si jí zaslouží :-)

  • Pampeliška13
    Pampeliška13 | 22. 2. 2012 10:55

    taky přidávám fotečku,jak se polévka povedla mně :-)

  • Pampeliška13
    Pampeliška13 | 22. 2. 2012 09:55

    Polévka je fantastická,vůbec nikdo nepoznal,že je rybí,kdyby to věděli nikdo by jí nepozřel,moc díky za další dobrý recept 8-)

  • sleem | 17. 11. 2011 11:38

    Přesně tak, tohle je ta chuť polévky od Vitany, kterou jsem také dlouho hledal. Ještě lepší podoby s pytlíkovou předlouhou dosáhneme, když přidáme muškátový květ. A na vrch můžeme osmažit i kousky nějakého staršího rohlíku.

  • Annitta | 16. 12. 2010 08:50

    znám jí tročku jinou...místo petrželky dávám kopr a je to mňam!

  • Rob | 7. 9. 2007 17:56

    Fajn recept. Mrkev, celer a pokrájenou cibuli jsem předem osmahl na sádle a po uvaření rozmixoval. Polévka je pak správně krémová a vcelku hustá. kořenil jsem stejně jako Di - nové koření, bobk. list a pepř.

  • janka horná | 5. 5. 2007 11:34

    Táto polievka je vynikajúca. Ďakujem za recept. Je ešte lepšia než tá Frionor polievka.

  • chemik | 9. 11. 2006 10:02

    lze dobře doplnit i na kostičky krájenou nebo strouhanou cuketou

  • Di | 4. 1. 2006 08:00

    Velmi dobrá. Dlouho jsem hledala recept, který jsem dosud znala jen z pytlíkové podoby (v 90.letech měla Vitana licenci s nějakou skandinávskou firmou, pak tato polévka z našich obchodů zmizela). Filé a také pár krabích tyčinek jsem opekla na troše másla a oleji, do polévky přidala kuličku nového koření, pár pepřů a malý bobkový list. Určitě ji budu vařit častěji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Rybí
Polévky Oběd Večeře Dušení Vaření Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Hladká mouka Máslo Mléko Mrkev Petržel Pórek Rybí file Sůl Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí směs Indie

Kuřecí směs Indie

Bramborové šišky na slano

Bramborové šišky na slano

Sekaná s kuskusem

Sekaná s kuskusem

Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek

Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek

Psí keksy

Psí keksy

"Braunýs"

"Braunýs"

Chléb z domácí pekárny

Chléb z domácí pekárny

Šťouchané brambory s uzeným sýrem

Šťouchané brambory s uzeným sýrem

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

67
Ševcovský mls - trochu jinak
Ševcovský mls - trochu…
46
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
40
Pastýřský koláč
Pastýřský koláč
29
Kremrole se sněhem a citronovou šťávou
Kremrole se sněhem a…
28
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a zároveň jíst zdravě
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a…
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
AHA.cz Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Fotografka Nguyen Phuong Thao o posledním focení s Jiřím Bartoškou (†78): Bylo to velmi dojemné!

Fotografka Nguyen Phuong Thao o posledním focení s Jiřím Bartoškou (†78): Bylo to velmi dojemné!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Další doporučené recepty:

Noky s uzeným masem a mrkví
Noky s uzeným masem a mrkví
Noky se špenátem
Noky se špenátem
Noky se špenátem a ricottou
Noky se špenátem a ricottou
Norské bochánky
Norské bochánky
Norský dresing na zeleninové saláty
Norský dresing na zeleninové saláty
Norský zmrzlinový dort
Norský zmrzlinový dort
  • Recepty.cz
  • Norská rybí polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact