• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Norimberské perníčky
Napište svůj komentář k receptu

Norimberské perníčky

autor: Gábina
0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Norimberské perníčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

35 porce
    • 3
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 250
      g hnědý cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 3
      lžíce škrob
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 0,50
      lžička prášek do pečiva
    • 0,50
      balíček perníkové koření
    • 75
      g oranžát nebo kostičky kandované pomerančové kůry
    • 125
      g mleté mandle
    • 125
      g mleté lískové ořechy
    • 35
      ks vodové oplatky průměr 7 cm, lze vynechat
  • Na ozdobu
    • 75
      g moučkový cukr
    • 100
      g čokoládová poleva
    • cukr krystal hrubý
    • mandle půlené

Postup přípravy receptu

1
Vejce, sůl, cukr a vanilkový cukr šlehejte do pěny, dokud se cukr nerozpustí. Pak vmíchejte rum.
2
Škrob, prášek do pečiva a koření promíchejte a spolu s jemně nasekaným oranžátem, mandlemi a ořechy vmíchejte k základu. Těsto lžičkou rozdělte na jednotlivé oplatky (nebo pokud je nemáte, stačí dát na pečící papír), povrch uhlaďte a pečte v rozehřáté troubě při 175 °C (plyn 2-3 stupeň) asi 25 minut (perníčky by měly zůstat bledé).
3
Moučkový cukr rozpusťte ve lžíci horké vody a polovinu ještě horkých perníčků potřete a posypejte hrubým krystalem.
4
Druhou polovinu perníčků nechte vychladnout, polijte čokoládovou polevou a ozdobte mandlemi.
5
Rozpočet je na 35 perníčků o průměru 7 cm. Chutná velice podobně jako kupované norimberské perníčky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Medové perníčky hned k jídlu

Medové perníčky hned k jídlu

Medové perníčky od babičky

Medové perníčky od babičky

Medové perníčky

Medové perníčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Šlehání Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr krystal Hladká mouka Hnědý cukr Hnědý rum Mandle půlené Mleté lískové ořechy Mleté mandle Moučkový cukr Oranžát Perníkové koření Prášek do pečiva Škrob Sůl Vanilkový cukr Vejce Vodové oplatky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pórková polévka s krupicí

Pórková polévka s krupicí

Domácí chléb s pivem

Domácí chléb s pivem

Zapečené brambory se smetanou

Zapečené brambory se smetanou

Chleba s křupavou kůrkou

Chleba s křupavou kůrkou

Rýžovo-jablečný nákyp

Rýžovo-jablečný nákyp

Hrnečková bublanina

Hrnečková bublanina

Dobré kuře

Dobré kuře

Borůvkový koláč II. - jednoduchý a výborný

Borůvkový koláč II. - jednoduchý a…

Bylinkovo-okurkový nápoj

Bylinkovo-okurkový nápoj

Doporučujeme

30 minut
Stroganoff

Stroganoff

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

52
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté
34
Jindřiščin perník
Jindřiščin perník
31
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
28
Dýňové pyré s bramborem
Dýňové pyré s bramborem
27
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Norimberské perníčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact