• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Noky k masu na šťávě
Napište svůj komentář k receptu

Noky k masu na šťávě

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 58
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Noky k masu na šťávě
Noky k masu na šťávě
Noky k masu na šťávě
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks vejce
    • 60
      g máslo
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      špetka sůl
    • mléko

Postup přípravy receptu

1
Do mísy vsypeme polohrubou mouku, osolíme, přidáme vejce, zředíme mlékem (postupně přidáváme) a vymícháme. Těsto musí být řidší než na buchty. Necháme odpočinout.
2
Do vroucí osolené vody lžící namočenou v této horké vodě vykrajujeme noky, po vyplavání vaříme asi ještě 3 minuty
3
Vhodné ke každému masu na šťávě, příp. ke guláši, játrům na šťávě atd. Je to míň pracné než knedlíky. Zbylé noky si můžeme nakrájet na pánvičku a zalít rozšlehaným vejcem jako velmi chutnou večeři s hlávkovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Houby ve vlastní šťávě

Houby ve vlastní šťávě

Ceviche, ryby marinované v citrusové šťávě

Ceviche, ryby marinované v citrusové…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Uživatel (#338933) | 15. 4. 2024 13:53

    Lze dohledat, kdo vytvořil tento recept? S máslem se má udělat co? mléka je kolik a studeného, teplého nebo co s ním vlastně dělat? Kvalita receptu je, jako by to napsala sousedovic kočka. Tohle by měl někdo kontrolovat. Jestli to autor neumí, ať sem žádné recepty nedává.

  • frak | 6. 2. 2015 11:25

    Já dělám noky také tímto postupem, ale používám hrubou mouku a místo másla sádlo.

  • Verunka | 13. 3. 2014 06:43

    Dělám obdobné. Dam mléko, sůl,vejce a nakonec přidá dávám polohrubou mouku. Těsto musí byt spíše řidší. Pasiruji přes síto na halusky. Omastim máslem až hotové. Podávám jako rychlou přílohu k masu, ke spenatu. V létě jenom k salátu a volskemu oku. U nás velmi oblíbené.

  • katy69 | 15. 5. 2012 12:05

    Dávám za jedna,jsou opravdu dobré,ale výsledné množství není pro celou rodinu,doporučuji dělat z dvojité dávky.

  • stafl
    stafl | 24. 2. 2011 10:27

    U nás je dělám i jen s osmaženou cibulkou a zelím, ať užsyrovým kysaným,nebo uvařeným, maso je fakt i zbytečné. Jen přidávámvychytávku, kdesi v nějakém pořadu to tam někdo radil - při tom odpočinutí těsta ho dám na pařák s kastrolem vroucí vody a nechám asi 10 minut prpažit. Noky jsou pevnější a nerozvaří se tolik a nejsou mazlavé.

  • Simča S.
    Simča S. | 23. 2. 2011 15:07

    My je máme rádi ke špenátu. A ani maso být nemusí :-)

  • nechci
    nechci | 6. 2. 2011 11:56

    Prostě bomba,ke králičímu nic jiného nedlabeme

  • Dočík | 6. 2. 2011 09:54

    Tohle prostě nemá chybu,je to jednoduché,rychlé a já osobně u králíka na talíři nechci nic jiného než tyhle nočky. Dočík

  • Jan Němec | 29. 12. 2010 14:23

    Doma je to velice oblíbená příloha ať ke kačeně nebo k čemukoliv místo chlupaček.Hlavně je to velice rychlé

  • Jan Němec | 24. 11. 2010 21:42

    Máslo nedávám ale dávám trochu prdopeče.Mouku navážím dělám to podle oka. :-)

  • luckymili | 25. 5. 2006 22:43

    Uvařila jsem jako přílohu k vepřovému na houbách. Pro tři "chlapy" bylo toto množství málo. Udělala jsem dvojitou dávku a přidala zelenou petrželku do jedné a pažitku do druhé. Musím se přiznat, mě moc nechutnaly, zdály se mi být "suché", myslím, že to bylo tou polohrubou moukou, já je dělám z hladké. Nicméně, strávníkům hodně chutnaly a potože jsou pohodlně rychlé budu je určitě opakovat. Mimochodem, ve zmatku, když jsem si odskočila narychlo ven pro bylinky, tak jsem zapoměla do první várky dát vejce. V druhé už bylo a výsledný efekt - nebylo to poznat.

  • Jitka V. | 31. 3. 2006 11:17

    Omlouvám se: zapomněla jsem uvést: přidat máslo....

  • KV. | 28. 3. 2006 20:16

    Podivejte se na "Jemne maslove noky.." tam se dava to maslo do testa. Ale nejsem autor, tak takynevim jiste....co s tim maslem?:=)

  • Zdeňka | 27. 3. 2006 17:31

    A co s tím máslem?

  • Anna T. | 27. 3. 2006 16:44

    Máslo rozpustíme a vmícháme do mouky?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky Noky
Přílohy Knedlíky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Mléko Polohrubá mouka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Buchty plněné jahodami a tvarohem

Buchty plněné jahodami a tvarohem

Hermelínové karbanátky

Hermelínové karbanátky

Sladké pirohy

Sladké pirohy

Linecká velikonoční vejce II.

Linecká velikonoční vejce II.

Babiččina pomazánka

Babiččina pomazánka

Filety po italsku

Filety po italsku

Vepřové se smetanovo-žampionovou omáčkou

Vepřové se smetanovo-žampionovou…

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Bramborové špalíčky

Bramborové špalíčky

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

170
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
97
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
93
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
49
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
39
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Nočky se špenátem a slaninou
Nočky se špenátem a slaninou
Nokerle s vajíčkem
Nokerle s vajíčkem
Noky do polévky
Noky do polévky
Noky s pórkem a žampiony dle mamky
Noky s pórkem a žampiony dle mamky
Noky s uzeným masem a mrkví
Noky s uzeným masem a mrkví
Noky se špenátem
Noky se špenátem
  • Recepty.cz
  • Noky k masu na šťávě
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact