Z mouky, vejce, soli a studené vody vypracujeme polotuhé těsto a do vroucí osolené vody přes cedník nebo struhadlo s velkými otvory hážeme nokerle (jako halušky).
2
Povaříme asi 8 min. a scedíme. Nadrobno nakrájenou slaninu opražíme, přidáme olej, nakrájenou cibuli a opražíme do růžova. Vmícháme vejce, osolíme, opepříme a uděláme hustější smaženici.
3
Do ní vsypeme nokerle, promícháme a podáváme posypané pažitkou. Pokud ji nemáme, nic se nestane :-).
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jiří
|14. 6. 2012 16:32
Jakožto chlap - kuchař samouk jsem byl skeptický k tomu, co se stane když naházím do vroucí vody kusy mouky s vodou a vejcem.... udělal jsem si k tomu zelí a na cibulce opekl uzené a přes talíř nedosáhnu na klávesnici.... sice jsem si recept kapku poupravil, ale pointa je stejná... Dávám jedničku z hvězdičkou!!!
a na slaninku brindzu a to je pak teprve něco díky za recept rychle a moc a moc dobré:-))) <3 <3 ;-) ;-)
Anton
|12. 10. 2010 19:42
:-P :-P :-P sem kucharek a chutilo mi to velmi velmi <3 <3 <3 <3 <3 <3
Pája S
|20. 1. 2010 20:26
Já dělávám tyto nočky do buřtguláše a někdy do bramboračky.Je to syté a není třeba druhý chod.:-)
Tereza J.
|20. 1. 2010 15:33
Sabinka, do nokerlov ide len 1 vajíčko, tých 5 vajec ide na tú "praženicu" . Som rada, že chutilo.
Sabina Pišťáčková
|20. 1. 2010 15:25
Dneska jsem to dělala chlapcům k večeři a je to výborné...akorát jsem do těsta dala jen tři vajíčka, aby ty noky nebyly pak moc tvrdé...ale vážně skvělá věc :-)
Marta Kropáčová
|3. 4. 2009 09:47
Souhlasim,nase prvni jidlo se salatem na jare byvaji tyto noky,at uz na obed,nebo na veceri.Salat k tomu ohromne patri,pochutname si....i kdyz,vzhledem k tomu,ze omezuji vecere,budu noky spise varit na obed :)
Tereza J.
|2. 4. 2009 20:39
Martuška, tak na jar s tým hlávkovým šalátom je to super, máte pravdu :))) U nás sa tomu niekde hovorí noky, niekde nokerle a niekde nokerliky :)))) ale je to to isté :)))
Marta Kropáčová
|2. 4. 2009 10:25
Taky to delame,nejradeji s hlavkovym salatem....u nas se tomu rika noky s vejci
Frantiska :)
|1. 4. 2009 23:39
takt o varila prababicka a rikame tomu Kúsky s vejci :) jedli jsem to vzdycky bez slaniny s hlavkovym salatem
Simča Sládková
|1. 4. 2009 22:13
Terezko, je to výborné, rychlé, téměř bezpracné, a mňáááám! Dávám jedničku a naše děti taky - prý s hvězdičkou :-). Simča
Tereza J.
|19. 5. 2008 14:16
Ladenka, ja by som to dala do kategórie Pokrmy z vajec.
Lada Kovářová
|18. 5. 2008 20:21
A kam jej chcete přeřadit? Přidávám popis této kategorie: Předkrmy teplé, studené, recepty na chutné večeře, slané pohoštění k vínu, chuťovky a různé další pochoutky...
Tereza J.
|18. 5. 2008 18:24
Zorka ďakujem za upozornenie, prosím p. Kovářovú o preradenie. Skutočne to nie je predjedlo, ale hlavné jedlo.
Zora Manasová
|18. 5. 2008 16:47
Výborné aj so zvyšnými cestovinami miesto halušiek. A určite to nepatrí medzi predkrmy.
Martina S.
|2. 10. 2007 16:06
Je, toto znám, a přesně tak tomu říkala moje prababička, vařilo se to doma, když nebyl moc čas, hned se mi vybavila ta chuť, určitě vyzkouším, jsem zvědavá, jak bude chutnat mým dětem ...
Tereza J.
|1. 10. 2007 16:28
Prosím p. Kovářovú preradiť recept , nie je to predkrm, je to hlavné jedlo, podobne ako halušky. Ďakujem.