• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Noblesní levné řezy
Napište svůj komentář k receptu

Noblesní levné řezy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Noblesní levné řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Světlé těsto
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 1
      ks vejce
    • 250
      ml mléko
    • 5
      lžíce rostlinný olej
  • Tmavé těsto
    • 2
      lžíce kakao + totéž
  • Krém
    • 600
      ml mléko
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 3
      lžíce cukr
    • 2
      ks vanilkový pudink
    • 400
      g bílý jogurt
  • Želé
    • 1
      vanilkový pudink
    • 450
      ml tekutina šťáva z kompotu + voda
    • 1
      lžíce tang citronový popř. cukr na doslazení
    • marmeláda
    • kompotované hrušky

Postup přípravy receptu

1
Těsto: v míse řádně promícháme všechny sypké ingredience, poté přidáme tekutiny a vejce. Pečeme na klasickém velkém plechu vyloženém pečicím papírem při 200 °C cca 10 minut. Po vychladnutí bílý plát potřeme marmeládou (použila jsem broskvovo-hruškovou s karamelem z vlastních zdrojů), přiklopíme tmavým plátem.
2
Krém: uvaříme hustý pudink. Do vlažného pudinku vmícháme bílý jogurt pokojové teploty. Nalejem na korpus. Krém poklademe plátky kompotovaných hrušek (jsou lepší, protože jsou měkčí, než čerstvé ovoce).
3
Želé: uvaříme "vodový" pudink. Nalejeme na ovoce. Před podáváním necháme vychladit v lednici, můžeme dozdobit šlehačkou a posypat strouhanou čokoládou. Tyto řezy vznikly z potřeby "zahnat mlsnou". Jsou hotové raz dva. Chutnaly a vypadají opravdu krásně.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Levné masové placičky

Levné masové placičky

Levné a chutné cibulové brambory

Levné a chutné cibulové brambory

Tvarohová pomazánka levně

Tvarohová pomazánka levně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • manhelka manhel | 10. 9. 2008 15:17

    Dobrý den,...brouzdám si tu tak recepty,co dobrého upéct...děkuji za výborné povabení nad přidanými komentáři...na diskusy,která může vzniknout v dobré víře poskytnout ostatním chutný recept,hned tak nezapomenu!Hahahaha...P.S.Paní Káčerová...pro dobrotu na žebrotu,příště se na každýho víte co ...

  • Petra Káčerová | 1. 9. 2008 13:03

    Pane Karle, jak je uvedeno, peče se na velkém plechu (tedy takovém, který se Vám tak akorát vejde do trouby). Korpusy jsou veliké cca 1,5 cm každý. Řezy se rozhodně neroztékají ani druhý den. Vypadají pořád dobře. Nejsou ani od jogurtu přehnaně mokré. Zkuste. Ale nenutím nikoho.

  • Oldřich Gargulák | 30. 8. 2008 22:50

    Naše rodina se, obrazně řečeno, živí 102 let KULEREM. Proč to píši? Kulér je předposlední stadium karamelizace cukru. Je to hnusná, hustá substance kterou když ochutnáte, rozhodně nebudete tvrdit že je sladká! Tedy, pokud se shodneme, že CUKR je sladký a KULER je víceméně hořký, tak vše mezi tím je v závislosti na stupni karamelizace méně sladké než cukr. Paní Hela vlastně experimentálně potvrzuje výše uvedené. Paní Staffenová, tato poznámka není myšlena nijak urážlivě, ale mrkněte na svůj komentář až po "nespálí". Pokud nemáte lžíci kterou byste chtěla obětovat na oltáři vědy a poznání, tak dejte pár krystalků cukru přímo na rozpálený plynový hořák. Ten škvarek co zbyde po desítkách chemických reakcí BYL kdysi cukr. ... Chápu, že zde byl asi řešen částečně karamelizovaný cukr do marmelády, ale chtěl jsem věc uvést na pravou míru. Pokud bychom měli na toto téma dál diskutovat, založte nové téma na DISKUZE. A kulér? Raději nevědět na co vše se používá...

  • karel paty | 29. 8. 2008 18:09

    Karamel sem karamel tam, mě spíš zajímá jak je vysoká vrstva tech obou pudinkových vrstev na těsto z 250 dkg mouky, na jaký plech a jak řezy vypadají po třeba dvou hodinách po vyndání z lednice, zda noblesně a nebo břečkovitě, na dva pudikny je v podtatě l litr tekutin Mléka a jogurt a to tězko udrží formu a navrch ještě želový pudink- nebo se mýlím?

  • Hela - | 29. 8. 2008 17:08

    Proboha, nemám nejmenší důvod se urážet, přece tady jen diskutujeme. Nejsem žádný odborník a chemické reakce cukru jsou mi naprosto cizí. Karamel při pečení hodně využívám a to v různých formách. Když si jako laik přečtu recept a vidím množství cukru, tak - nebýt to ve formě karamelu- asi by se to nedalo pozřít (nemáme chutě jako na Balkáně). A když jsem pak četla v kuchařce věnované speciálně karamelu, že přepálením ztrácí částečně cukr svoji sladivost, tak jsem si - z vlastní praxe uvědomila, že to tak skutečně je. Možná je to jen můj subjektivní pocit, nevím. Ale když už do toho motáme tu marmeládu - tak kvalita (např.hustota) nezáleží jen na množství cukru, ale i na tom, o jaké ovoce se jedná.

  • ladislava staffenová | 29. 8. 2008 10:47

    Paní Helo, tato poznámka není myšlena nijak urážlivě, ale: z technologického i chemického hlediska je nesmysl, že cukr karamelizováním ztrácí sladivost. Najděte si ještě ten odborný článek - můžete snížit sladkost karamelu přidáním různých látek, ale čistý cukr nemůže ztratit sladivost karamelizováním,znova opakuji, není to nic proti vám, jen upozornění - protože i když se nad tím logicky zamyslíte a nemusíte být odborník - ta sladká chuť se ani nevypaří ani nespálí...Ovšem zmírnit ji můžete přidáním třeba kyselé složky - citron atd :-)))).

  • ladislava staffenová | 29. 8. 2008 10:46

    Paní Helo, tato poznámka není myšlena nijak urážlivě, ale: z technologického i chemického hlediska je nesmysl, že cukr karamelizováním ztrácí sladivost. Najděte si ještě ten odborný článek - můžete snížit sladkost karamelu přidáním různých látek, ale čistý cukr nemůže ztratit sladivost karamelizováním,znova opakuji, není to nic proti vám, jen upozornění - protože i když se nad tím logicky zamyslíte a nemusíte být odborník - ta sladká chuť se ani nevypaří ani nespálí...Ovšem zmírnit ji můžete přidáním třeba kyselé složky - citron atd :-)))).

  • Petra Káčerová | 29. 8. 2008 06:15

    Paní Helo, to přece neměl být žádný útok na Váš recept. Jen jsem prostě napsala svoji zkušenost. Jestli jsem se Vás nějak dotkla, moc se omlouvám :-).

  • Hela - | 28. 8. 2008 15:25

    Petro, recept na tu marmeládu s karamelem jsem sem dávala kdysi já. Množství cukru si každý může upravit podle svého a máte pravdu, že karamel zvýrazní chuť ovoce. Jen chci podotknout, že v odborné literatuře jsem se dočetla, že cukr zkaramelizováním ztrácí sladivost. Jinak tuto marmeládu dělám i z malin nebo meruněk a ze všeho je výborná. Ideální na zpracování ovoce, které jsme odložili do mrazáku.

  • Petra Káčerová | 27. 8. 2008 19:40

    Ano, chybí. Tak si ho tam dopiště :-) prosím.

  • Miloslava Tušlová | 27. 8. 2008 11:31

    Nechybí v ingrediencích na želé pudink, když se má uvařit "vodový" pudink? Když budu vařit vodu a šťávu z kompotu se lžící Tangu, určitě mi to nezhoustne :-((. Jinak to vypadá super, určitě vyzkouším

  • Ivana Samcová | 27. 8. 2008 11:08

    Díky. Ráda vyzkouším jak řezy, tak i marmeládu.

  • Petra Káčerová | 27. 8. 2008 07:55

    Malá oprava: Toho ovoce na marmeládu je 1 kg, ne 1,5 kg. Omlouvám se.

  • Petra Káčerová | 27. 8. 2008 07:49

    Jak píše paní Ivana - stačí vyměnit ovoce a použít recept na jahodovou marmeládu. Mně ale připadá uvedené množství cukru zbytečně velké, protože karamel chuť cukru ještě zvýrazní a vyzrálé ovoce na marmeládu je taky dost sladké. Já používám: 1500g ovoce (1:1, neloupu), 350 g cukru, Gelfix Extra 2:1 (Dr. Oetker). Zkaramelitujete cukr, přidáte ovoce, povaříte, rozmixujete, přidáte gelfix, naplníte do sklenic a máte hotovo :-). K receptu na řezy jsem ještě zapomněla poznámku, že té marmelády může být klidně silnější vrstva. Vsákne se pěnkě do korpusů. Jsou krásně vláčné...

  • Ivana Císařová | 27. 8. 2008 07:37

    Recept na marmeládu s karamelem možno uvařit podle zdejšího receptu "Jahodová marmeláda s karamelem a vanilkou". Stačí vyměnit ovoce.

  • lenka galvasová | 26. 8. 2008 20:54

    Jéééé,já chci taky recept na marmeládu s karamelem.Děkuji

  • Ivana Samcová | 26. 8. 2008 18:48

    Recept vypadá velmi lákavě. Musím přiznat, že mne taky zaujala i vaše poznámka o broskvovo-hruškové marmeládě s karamelem. Mohla by jste, prosím, dát sem i recept na ni. Děkuji. Ivana.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Cukr Cukr krupice Kakao Kompotované hrušky Marmeláda Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Tang Tekutina Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krevety v těstíčku

Krevety v těstíčku

Václavovy těstoviny

Václavovy těstoviny

Selské halušky špenátové

Selské halušky špenátové

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Domácí hranolky bez tuku

Domácí hranolky bez tuku

Houbové lasagne

Houbové lasagne

Francouzské bagety (Baguettes)

Francouzské bagety (Baguettes)

Mozzarella na gril, pánev nebo do trouby

Mozzarella na gril, pánev nebo do…

Šneci z listového těsta se zelím - zelňáky

Šneci z listového těsta se zelím -…

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

48
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
35
Chřestový salát s vejcem
Chřestový salát s vejcem
28
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
27
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
26
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty
Šťavnaté masové koule s…

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 9. 5. 2025: Komu se konečně začne dařit a kdo by měl poslouchat svou intuici?

Denní horoskop na pátek 9. 5. 2025: Komu se konečně začne dařit a kdo by měl poslouchat svou intuici?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

  • Recepty.cz
  • Noblesní levné řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact