• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Noblesní levné řezy
Napište svůj komentář k receptu

Noblesní levné řezy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Noblesní levné řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Světlé těsto
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 1
      ks vejce
    • 250
      ml mléko
    • 5
      lžíce rostlinný olej
  • Tmavé těsto
    • 2
      lžíce kakao + totéž
  • Krém
    • 600
      ml mléko
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 3
      lžíce cukr
    • 2
      ks vanilkový pudink
    • 400
      g bílý jogurt
  • Želé
    • 1
      vanilkový pudink
    • 450
      ml tekutina šťáva z kompotu + voda
    • 1
      lžíce tang citronový popř. cukr na doslazení
    • marmeláda
    • kompotované hrušky

Postup přípravy receptu

1
Těsto: v míse řádně promícháme všechny sypké ingredience, poté přidáme tekutiny a vejce. Pečeme na klasickém velkém plechu vyloženém pečicím papírem při 200 °C cca 10 minut. Po vychladnutí bílý plát potřeme marmeládou (použila jsem broskvovo-hruškovou s karamelem z vlastních zdrojů), přiklopíme tmavým plátem.
2
Krém: uvaříme hustý pudink. Do vlažného pudinku vmícháme bílý jogurt pokojové teploty. Nalejem na korpus. Krém poklademe plátky kompotovaných hrušek (jsou lepší, protože jsou měkčí, než čerstvé ovoce).
3
Želé: uvaříme "vodový" pudink. Nalejeme na ovoce. Před podáváním necháme vychladit v lednici, můžeme dozdobit šlehačkou a posypat strouhanou čokoládou. Tyto řezy vznikly z potřeby "zahnat mlsnou". Jsou hotové raz dva. Chutnaly a vypadají opravdu krásně.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Levné masové placičky

Levné masové placičky

Levné a chutné cibulové brambory

Levné a chutné cibulové brambory

Tvarohová pomazánka levně

Tvarohová pomazánka levně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • manhelka manhel | 10. 9. 2008 15:17

    Dobrý den,...brouzdám si tu tak recepty,co dobrého upéct...děkuji za výborné povabení nad přidanými komentáři...na diskusy,která může vzniknout v dobré víře poskytnout ostatním chutný recept,hned tak nezapomenu!Hahahaha...P.S.Paní Káčerová...pro dobrotu na žebrotu,příště se na každýho víte co ...

  • Petra Káčerová | 1. 9. 2008 13:03

    Pane Karle, jak je uvedeno, peče se na velkém plechu (tedy takovém, který se Vám tak akorát vejde do trouby). Korpusy jsou veliké cca 1,5 cm každý. Řezy se rozhodně neroztékají ani druhý den. Vypadají pořád dobře. Nejsou ani od jogurtu přehnaně mokré. Zkuste. Ale nenutím nikoho.

  • Oldřich Gargulák | 30. 8. 2008 22:50

    Naše rodina se, obrazně řečeno, živí 102 let KULEREM. Proč to píši? Kulér je předposlední stadium karamelizace cukru. Je to hnusná, hustá substance kterou když ochutnáte, rozhodně nebudete tvrdit že je sladká! Tedy, pokud se shodneme, že CUKR je sladký a KULER je víceméně hořký, tak vše mezi tím je v závislosti na stupni karamelizace méně sladké než cukr. Paní Hela vlastně experimentálně potvrzuje výše uvedené. Paní Staffenová, tato poznámka není myšlena nijak urážlivě, ale mrkněte na svůj komentář až po "nespálí". Pokud nemáte lžíci kterou byste chtěla obětovat na oltáři vědy a poznání, tak dejte pár krystalků cukru přímo na rozpálený plynový hořák. Ten škvarek co zbyde po desítkách chemických reakcí BYL kdysi cukr. ... Chápu, že zde byl asi řešen částečně karamelizovaný cukr do marmelády, ale chtěl jsem věc uvést na pravou míru. Pokud bychom měli na toto téma dál diskutovat, založte nové téma na DISKUZE. A kulér? Raději nevědět na co vše se používá...

  • karel paty | 29. 8. 2008 18:09

    Karamel sem karamel tam, mě spíš zajímá jak je vysoká vrstva tech obou pudinkových vrstev na těsto z 250 dkg mouky, na jaký plech a jak řezy vypadají po třeba dvou hodinách po vyndání z lednice, zda noblesně a nebo břečkovitě, na dva pudikny je v podtatě l litr tekutin Mléka a jogurt a to tězko udrží formu a navrch ještě želový pudink- nebo se mýlím?

  • Hela - | 29. 8. 2008 17:08

    Proboha, nemám nejmenší důvod se urážet, přece tady jen diskutujeme. Nejsem žádný odborník a chemické reakce cukru jsou mi naprosto cizí. Karamel při pečení hodně využívám a to v různých formách. Když si jako laik přečtu recept a vidím množství cukru, tak - nebýt to ve formě karamelu- asi by se to nedalo pozřít (nemáme chutě jako na Balkáně). A když jsem pak četla v kuchařce věnované speciálně karamelu, že přepálením ztrácí částečně cukr svoji sladivost, tak jsem si - z vlastní praxe uvědomila, že to tak skutečně je. Možná je to jen můj subjektivní pocit, nevím. Ale když už do toho motáme tu marmeládu - tak kvalita (např.hustota) nezáleží jen na množství cukru, ale i na tom, o jaké ovoce se jedná.

  • ladislava staffenová | 29. 8. 2008 10:47

    Paní Helo, tato poznámka není myšlena nijak urážlivě, ale: z technologického i chemického hlediska je nesmysl, že cukr karamelizováním ztrácí sladivost. Najděte si ještě ten odborný článek - můžete snížit sladkost karamelu přidáním různých látek, ale čistý cukr nemůže ztratit sladivost karamelizováním,znova opakuji, není to nic proti vám, jen upozornění - protože i když se nad tím logicky zamyslíte a nemusíte být odborník - ta sladká chuť se ani nevypaří ani nespálí...Ovšem zmírnit ji můžete přidáním třeba kyselé složky - citron atd :-)))).

  • ladislava staffenová | 29. 8. 2008 10:46

    Paní Helo, tato poznámka není myšlena nijak urážlivě, ale: z technologického i chemického hlediska je nesmysl, že cukr karamelizováním ztrácí sladivost. Najděte si ještě ten odborný článek - můžete snížit sladkost karamelu přidáním různých látek, ale čistý cukr nemůže ztratit sladivost karamelizováním,znova opakuji, není to nic proti vám, jen upozornění - protože i když se nad tím logicky zamyslíte a nemusíte být odborník - ta sladká chuť se ani nevypaří ani nespálí...Ovšem zmírnit ji můžete přidáním třeba kyselé složky - citron atd :-)))).

  • Petra Káčerová | 29. 8. 2008 06:15

    Paní Helo, to přece neměl být žádný útok na Váš recept. Jen jsem prostě napsala svoji zkušenost. Jestli jsem se Vás nějak dotkla, moc se omlouvám :-).

  • Hela - | 28. 8. 2008 15:25

    Petro, recept na tu marmeládu s karamelem jsem sem dávala kdysi já. Množství cukru si každý může upravit podle svého a máte pravdu, že karamel zvýrazní chuť ovoce. Jen chci podotknout, že v odborné literatuře jsem se dočetla, že cukr zkaramelizováním ztrácí sladivost. Jinak tuto marmeládu dělám i z malin nebo meruněk a ze všeho je výborná. Ideální na zpracování ovoce, které jsme odložili do mrazáku.

  • Petra Káčerová | 27. 8. 2008 19:40

    Ano, chybí. Tak si ho tam dopiště :-) prosím.

  • Miloslava Tušlová | 27. 8. 2008 11:31

    Nechybí v ingrediencích na želé pudink, když se má uvařit "vodový" pudink? Když budu vařit vodu a šťávu z kompotu se lžící Tangu, určitě mi to nezhoustne :-((. Jinak to vypadá super, určitě vyzkouším

  • Ivana Samcová | 27. 8. 2008 11:08

    Díky. Ráda vyzkouším jak řezy, tak i marmeládu.

  • Petra Káčerová | 27. 8. 2008 07:55

    Malá oprava: Toho ovoce na marmeládu je 1 kg, ne 1,5 kg. Omlouvám se.

  • Petra Káčerová | 27. 8. 2008 07:49

    Jak píše paní Ivana - stačí vyměnit ovoce a použít recept na jahodovou marmeládu. Mně ale připadá uvedené množství cukru zbytečně velké, protože karamel chuť cukru ještě zvýrazní a vyzrálé ovoce na marmeládu je taky dost sladké. Já používám: 1500g ovoce (1:1, neloupu), 350 g cukru, Gelfix Extra 2:1 (Dr. Oetker). Zkaramelitujete cukr, přidáte ovoce, povaříte, rozmixujete, přidáte gelfix, naplníte do sklenic a máte hotovo :-). K receptu na řezy jsem ještě zapomněla poznámku, že té marmelády může být klidně silnější vrstva. Vsákne se pěnkě do korpusů. Jsou krásně vláčné...

  • Ivana Císařová | 27. 8. 2008 07:37

    Recept na marmeládu s karamelem možno uvařit podle zdejšího receptu "Jahodová marmeláda s karamelem a vanilkou". Stačí vyměnit ovoce.

  • lenka galvasová | 26. 8. 2008 20:54

    Jéééé,já chci taky recept na marmeládu s karamelem.Děkuji

  • Ivana Samcová | 26. 8. 2008 18:48

    Recept vypadá velmi lákavě. Musím přiznat, že mne taky zaujala i vaše poznámka o broskvovo-hruškové marmeládě s karamelem. Mohla by jste, prosím, dát sem i recept na ni. Děkuji. Ivana.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Cukr Cukr krupice Kakao Kompotované hrušky Marmeláda Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Tang Tekutina Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jáhlová polévka s houbami

Jáhlová polévka s houbami

Kuřecí řízky v jogurtové marinádě

Kuřecí řízky v jogurtové marinádě

Pečená kuřecí stehna

Pečená kuřecí stehna

Bramborové knedlíky ze studených brambor

Bramborové knedlíky ze studených…

Košovská specialita

Košovská specialita

Linecký jablkový koláč

Linecký jablkový koláč

Kuřecí prsa na pórku

Kuřecí prsa na pórku

Uzené tofu na kari

Uzené tofu na kari

Přírodní plátek se šunkou a žampiony

Přírodní plátek se šunkou a žampiony

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

89
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
80
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
49
Smoothie bowl čokoládová s kokosovým mlékem a banánem
Smoothie bowl čokoládová…
29
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
21
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú s…

Zajímavé články

Sýr halloumi: Vychutnejte si tuhle famózní pochoutku nejen na grilu
Sýr halloumi: Vychutnejte si tuhle famózní…
Nejlepší domácí trhané maso: Naučte se mistrovské recepty a staňte se hvězdou kuchyně
Nejlepší domácí trhané maso: Naučte se mistrovské…
Jedlé květy povznesou každý pokrm. Nechte se okouzlit naší galerií
Jedlé květy povznesou každý pokrm. Nechte se…
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli loupat
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli…
16 českých receptů, které by měla umět každá žena, než se vdá
16 českých receptů, které by měla umět každá žena…
AHA.cz Stín nad novou láskou Čermáka: Drsné svědectví z okolí

Stín nad novou láskou Čermáka: Drsné svědectví z okolí

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Survivor ve stylu: Spicy Pája ovládl hru i finále v Duplexu. Jeho outfit měl skrytý význam! Kdo mu konkuroval?

Survivor ve stylu: Spicy Pája ovládl hru i finále v Duplexu. Jeho outfit měl skrytý význam! Kdo mu konkuroval?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Zámožný elegán Ľubomír Focko (71) před soudem: Příteli Bohdalové hrozí až 8 let

Zámožný elegán Ľubomír Focko (71) před soudem: Příteli Bohdalové hrozí až 8 let

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Zdá se vám často o sexu? Víme, co to znamená

Zdá se vám často o sexu? Víme, co to znamená

  • Recepty.cz
  • Noblesní levné řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact