posekané bylinky
čerstvé - petrželka, pažitka... dle chuti
pepř mletý
dle chuti
1
stroužek
česnek
- rozetřený
sůl
- není nutná
smetana
na zředění, dle potřeby
Postup přípravy receptu
1
Nivu nastrouháme do misky, přidáme dle chuti nasekané bylinky, zakysanou smetanu a opepříme. Solit není nutné, pokud je Niva hodně slaná. Dobře promícháme. Dip rozdělíme na dvě části, do jedné vmícháme česnek. Oba pak necháme vychladit. Pokud nám po vychlazení dip zhoustne, můžeme ho naředit smetanou či mlékem.
2
Podáváme s pečeným novým bramborem, k přírodnímu masu, grilované zelenině...
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Monča
|19. 5. 2016 08:48
Byla to mňamka a maso jsme vůbec nepostrádali a světe div se ani přítel. Nové malé brambory habakuk stačily :-D
Radka
|5. 11. 2015 20:48
Obzvlášť v zimě není česneku nikdy dost a tak se nic nerozdělovalo ale ještě trochu přidalo a bylo to bóží a rychlé.
ZuzkaK
|18. 7. 2014 09:30
K tomuhle dipu by byly super hranolky 1·2·3 Fri'Style od McCain. Mají totiž tvar do U, takže dip naberete hranolkou jako minilžičkou. Zkuste to, je to super! :-)