• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Nivovo-česnekový chléb
Napište svůj komentář k receptu

Nivovo-česnekový chléb

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nivovo-česnekový chléb
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      ml voda
    • 4
      česnek
    • 200
      g celozrnná mouka
    • 1
      lžička cukr
    • 2
      sůl
    • 1
      lžička droždí
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 1
      hrnek sýr niva
    • 145
      g hladká mouka
    • 200
      g celozrnná pšeničná mouka

Postup přípravy receptu

1
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí, cukr do jednoho rohu formy, sůl do protějšího rohu, droždí do důlku v mouce uprostřed. Zapneme program celozrnný a upečeme. Vyklopíme z formy a necháme v utěrce na mřížce vychladnout. Můžete změnit poměr mouky ve prospěch hladké pšeničné a chléb bude nadýchanější. Záleží na vaší oblíbené konzistenci.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nivovo-česnekoví slimáci

Nivovo-česnekoví slimáci

Nivovo-šunkové palačinky

Nivovo-šunkové palačinky

Nivovo-ořechové kuličky

Nivovo-ořechové kuličky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • PajaP *** | 5. 3. 2010 20:48

    Vytecny, krupavy, nadychany, jemne slany, vyborna kombinace chuti

  • Magda | 28. 2. 2008 10:49

    Ušatý jsem ho neměla, ale moc nás tento chléb neoslovil.

  • Katka Altmanová | 10. 6. 2007 20:16

    Mě se to taky jednou stalo a přesně při těhle vedrech-myslím, že to je ten problém. I se to píše v návodu na pekárnu, že okolní teplota, skladování mouky atd. může ovlivnit výsledek. Dělala jsem chléb v zimě a dopadl skvěle, tak jsme se na něj těšili v létě a též , jako u Vás,ho spapal koš. A ještě mě napadá obsah tuku v nivě-jsou různé druhy-i to může být problém.

  • marcel bahník | 9. 6. 2007 08:14

    Mám dotaz,včera jsem dělal česnekovo nivový chléb a dnes ráno slončil v koši.Dal jsem tam 200gr celozrnné žitné,200gr celozr.pšeničné,140gr hladké mouky,350ml vlažné vody vrchovatou lžičku suš.droždí s ptákem,cukr sůl mivu a česnek,přesně jak bylo v receptu.Jak se to napoprvé hnětlo,tak s toho byla kompaktní koule,ta pak asi 20min.odpočívala a jak nastalo závěrečné hnětení pro přidání zrn atpod.tak to zřídlo a byla s toho lepenice.Nechal jsem to tak a poměrně pěkně to nakynulo.V programu CELOZRNNÝ je doba kynutí poměrně dlouhá a protože asi 35minut před koncem kynutí již těsto bylo dost vykynuté a více již nekynulo,tak jsem ten program zrušil a dal PEČENÍ.Peklo se to rovnou hodinu,tak jak je program pečení.Nejenom,že se vytvořil prvotřídní ušák s jakoby dírou uprostřed,ale po té hodině byla ta kůrka dost tvrdá a uvnitř se to drobilo a bylo to velmi lepivé,prostě se to nedalo jíst a ani krájet,prostě jak jsem napsal skončil tento poměrně drahý chléb v koši.

  • Katka Altmanová | 22. 5. 2007 14:09

    k těm moukám-grahamovou a myslím, že pšeničnou celozrnou má delvita. Takové nenápadné hnědé balení. Globus má více druhů i bio a tu kupuji i v Albertu. No a pak obchody se zdravou výživou. Joo a DMdrogerie má taky super věci k pečení a je to bio.

  • Anonym | 22. 5. 2007 12:46

    Pekárnu mám tři neděle,jakýkoliv chleba má uspěch,jen bych ráda věděla,jestli se dá upéct podobný chléb,který koupím v pekárně.Děkuji za recepty,jsou doopravdy super!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Janinka | 1. 5. 2007 09:01

    Celozrnnou mouku (žitnou i pšeničnou) mají v Brně určitě v Globusu, ale musíš hledat ve zdravých potravinách, ne v regálu s moukou. Najdeš tam určitě hned vedle i různá semínka (slunečnici, len, obilné klíčky), co jsou ve chlebě taky výborné. Jinak chlebovou žitnou mouku nakoupíš bez problému v každém větším Tescu (tam je přímo v regálu, kde jsou mouky).

  • Anonym | 29. 4. 2007 18:55

    Mám dost velký problémy sehnat různé celozrnné nebo jen žitnou mouku . Můžete mi poradit kde ji nakupovat? Hledala jsem i ve větších supermarketách Brně.

  • Jaroslava Oumarová | 25. 3. 2007 20:34

    Hlásím prvního ušáka :-))) Ale chyba bude na mém přijímači, dala jsem víc Nivy, než bylo v receptu. A česnek voní po celém baráku.

  • Jaroslava Oumarová | 26. 2. 2007 17:50

    Katko, od paní Bednářové jsou dobré všechny :-)) Vyzkoušejte kterýkoliv bílý, těmi jsem začala já, protože jsem zpočátku neměla všechny mouky. Jinak výtečný je Úplně obyčejný hrnkový, Chléb skoro jako Šumava, Chléb s bramborovou kaší, Cibulový, Slaninový, Špekový,...Hledejte ty, které mají hodně kladných ohlasů :-))

  • Katka Altmanová | 26. 2. 2007 13:49

    Katko Maršálková zatím bych doporučila odměrku od pekárny-jak píše Jaroslava, časem to budete mít v oku. Já peču 2roky v pekárně a osvědčené recepty dělám dle oka. Přeji příjemný čas s pekárnou.

  • Katka Maršálková | 26. 2. 2007 13:44

    a jaký byste mi, paní Oumarová, doporučila pro začátek chléb? Nějaký dobrý :o)

  • Jaroslava Oumarová | 26. 2. 2007 11:40

    Katko, já všude používám tu lžičku od pekárny a je to akorát:-)

  • Katka Maršálková | 26. 2. 2007 09:35

    ahojky, dostala jsem pekárnu na chleba, takže teprve začínám. Zajímalo by mě, jestli ta lžička sušeného droždí je klasická lžička anebo ta, co je u pekárny přiložená....díky

  • Katka Altmanová | 24. 2. 2007 22:04

    Tento recept jsem našla na 2 jiných stránkách, dnes jsem ho upekla-je dobroučký, tak jsem se těšila, že ho pošlu na mé nejmilejší stránky. No a on už tu je-a od koho jiného než od paní Danuše-že mě to nenapadlo, že je od Vás! Vždyť je výborný jako všechny od Vás-chválím jako vždy!

  • Laura | 12. 12. 2006 10:06

    Chleba mě nadchl, hned jsem se rozhodla že ho upeču. Po vytažení z pekárny vypadal moc pěkně, ale jak jsem ho rozkrojila, téměř syrový vnitřek vytekl.Tak nevím, kde jsem udělala chybu...

  • Danuše Bednářová | 10. 8. 2006 13:26

    Při klasickém pečení dávám obvykle do půl kila mouky 1 kostku droždí. Ale tenhle chlebík klasicky vyzkoušený nemám. A ta jedna lžička droždí je myšlena lžička droždí sušeného. Díky za upozornění.

  • Danuše Bednářová | 10. 8. 2006 13:22

    Prosím kuchařku on-line o doplnění: 1 lžička SUŠENÉHO droždí. Děkuji.

  • Barbara | 10. 8. 2006 11:52

    To zní prima, ale jak udělat bez pekárny? Postup bych možná ještě zvládla. Ale nevím, kolik je jedna lžička droždí. Předpokládám, že když je tam celkem 540 gramů mouky, je to jedna kostka. Je to tak?

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnná mouka Celozrnná pšeničná mouka Česnek Cukr Droždí Hladká mouka Olivový olej Sůl Sýr Niva Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažený květák (brokolice) v pivním těstíčku

Smažený květák (brokolice) v pivním…

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Kuře po francouzsku

Kuře po francouzsku

Vločky k snídani

Vločky k snídani

Kuřecí oběd

Kuřecí oběd

Řezy s černým rybízem

Řezy s černým rybízem

Dušené jehněčí Irish Stew

Dušené jehněčí Irish Stew

Přírodní plátek se sýrovou zeleninou - minutka

Přírodní plátek se sýrovou zeleninou …

Marinovaná červená řepa - sladkokyselá

Marinovaná červená řepa - sladkokyselá

Doporučujeme

45 minut
Thajské rýžové nudle Pad Thai

Thajské rýžové nudle Pad Thai

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

29
Štrúdl s jablky, tvarohem a mandlemi
Štrúdl s jablky,…
27
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
26
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
25
Výborný tvarohový koláč
Výborný tvarohový koláč
19
Havajská řepa
Havajská řepa

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak, od klasiky až po netradiční kombinace
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak,…
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré důvody, proč si je jít hned natrhat, plus recepty
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré…
Kopr dozrává! Vychutnejte si ho v oblíbené omáčce, polévce nebo svěžím salátu
Kopr dozrává! Vychutnejte si ho v oblíbené omáčce…
Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá cukrářka vyrábí ty nejkrásnější veganské dorty
Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá…
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným nápojem plným zdraví a chuti
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným…
AHA.cz Nečekaný porod v královské rodině? Doma u Kate přibylo miminko!

Nečekaný porod v královské rodině? Doma u Kate přibylo miminko!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Největší faux pas u nošení kabelek? Těmto čtyřem se vyhněte velkým obloukem!

Největší faux pas u nošení kabelek? Těmto čtyřem se vyhněte velkým obloukem!

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Královna plastik Petra Řehořková: Luxusní svatba mezi šejky! Dva roky po sebevraždě manžela

Královna plastik Petra Řehořková: Luxusní svatba mezi šejky! Dva roky po sebevraždě manžela

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Nejpřísnější babičky horoskopu: Kdo nechce hlídat vnoučata a kdo příliš zasahuje do výchovy?

Nejpřísnější babičky horoskopu: Kdo nechce hlídat vnoučata a kdo příliš zasahuje do výchovy?

Další doporučené recepty:

Nivové sušenky (slané cukroví)
Nivové sušenky (slané cukroví)
Nivoví šneci
Nivoví šneci
Nivovo-česnekoví slimáci
Nivovo-česnekoví slimáci
Nivovo-ořechové kuličky
Nivovo-ořechové kuličky
Nivovo-šunkové palačinky
Nivovo-šunkové palačinky
Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem
Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem
  • Recepty.cz
  • Nivovo-česnekový chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact