• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Nivovo-česnekový chléb
Napište svůj komentář k receptu

Nivovo-česnekový chléb

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nivovo-česnekový chléb
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      ml voda
    • 4
      česnek
    • 200
      g celozrnná mouka
    • 1
      lžička cukr
    • 2
      sůl
    • 1
      lžička droždí
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 1
      hrnek sýr niva
    • 145
      g hladká mouka
    • 200
      g celozrnná pšeničná mouka

Postup přípravy receptu

1
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí, cukr do jednoho rohu formy, sůl do protějšího rohu, droždí do důlku v mouce uprostřed. Zapneme program celozrnný a upečeme. Vyklopíme z formy a necháme v utěrce na mřížce vychladnout. Můžete změnit poměr mouky ve prospěch hladké pšeničné a chléb bude nadýchanější. Záleží na vaší oblíbené konzistenci.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nivovo-česnekoví slimáci

Nivovo-česnekoví slimáci

Nivovo-šunkové palačinky

Nivovo-šunkové palačinky

Nivovo-ořechové kuličky

Nivovo-ořechové kuličky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • PajaP *** | 5. 3. 2010 20:48

    Vytecny, krupavy, nadychany, jemne slany, vyborna kombinace chuti

  • Magda | 28. 2. 2008 10:49

    Ušatý jsem ho neměla, ale moc nás tento chléb neoslovil.

  • Katka Altmanová | 10. 6. 2007 20:16

    Mě se to taky jednou stalo a přesně při těhle vedrech-myslím, že to je ten problém. I se to píše v návodu na pekárnu, že okolní teplota, skladování mouky atd. může ovlivnit výsledek. Dělala jsem chléb v zimě a dopadl skvěle, tak jsme se na něj těšili v létě a též , jako u Vás,ho spapal koš. A ještě mě napadá obsah tuku v nivě-jsou různé druhy-i to může být problém.

  • marcel bahník | 9. 6. 2007 08:14

    Mám dotaz,včera jsem dělal česnekovo nivový chléb a dnes ráno slončil v koši.Dal jsem tam 200gr celozrnné žitné,200gr celozr.pšeničné,140gr hladké mouky,350ml vlažné vody vrchovatou lžičku suš.droždí s ptákem,cukr sůl mivu a česnek,přesně jak bylo v receptu.Jak se to napoprvé hnětlo,tak s toho byla kompaktní koule,ta pak asi 20min.odpočívala a jak nastalo závěrečné hnětení pro přidání zrn atpod.tak to zřídlo a byla s toho lepenice.Nechal jsem to tak a poměrně pěkně to nakynulo.V programu CELOZRNNÝ je doba kynutí poměrně dlouhá a protože asi 35minut před koncem kynutí již těsto bylo dost vykynuté a více již nekynulo,tak jsem ten program zrušil a dal PEČENÍ.Peklo se to rovnou hodinu,tak jak je program pečení.Nejenom,že se vytvořil prvotřídní ušák s jakoby dírou uprostřed,ale po té hodině byla ta kůrka dost tvrdá a uvnitř se to drobilo a bylo to velmi lepivé,prostě se to nedalo jíst a ani krájet,prostě jak jsem napsal skončil tento poměrně drahý chléb v koši.

  • Katka Altmanová | 22. 5. 2007 14:09

    k těm moukám-grahamovou a myslím, že pšeničnou celozrnou má delvita. Takové nenápadné hnědé balení. Globus má více druhů i bio a tu kupuji i v Albertu. No a pak obchody se zdravou výživou. Joo a DMdrogerie má taky super věci k pečení a je to bio.

  • Anonym | 22. 5. 2007 12:46

    Pekárnu mám tři neděle,jakýkoliv chleba má uspěch,jen bych ráda věděla,jestli se dá upéct podobný chléb,který koupím v pekárně.Děkuji za recepty,jsou doopravdy super!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Janinka | 1. 5. 2007 09:01

    Celozrnnou mouku (žitnou i pšeničnou) mají v Brně určitě v Globusu, ale musíš hledat ve zdravých potravinách, ne v regálu s moukou. Najdeš tam určitě hned vedle i různá semínka (slunečnici, len, obilné klíčky), co jsou ve chlebě taky výborné. Jinak chlebovou žitnou mouku nakoupíš bez problému v každém větším Tescu (tam je přímo v regálu, kde jsou mouky).

  • Anonym | 29. 4. 2007 18:55

    Mám dost velký problémy sehnat různé celozrnné nebo jen žitnou mouku . Můžete mi poradit kde ji nakupovat? Hledala jsem i ve větších supermarketách Brně.

  • Jaroslava Oumarová | 25. 3. 2007 20:34

    Hlásím prvního ušáka :-))) Ale chyba bude na mém přijímači, dala jsem víc Nivy, než bylo v receptu. A česnek voní po celém baráku.

  • Jaroslava Oumarová | 26. 2. 2007 17:50

    Katko, od paní Bednářové jsou dobré všechny :-)) Vyzkoušejte kterýkoliv bílý, těmi jsem začala já, protože jsem zpočátku neměla všechny mouky. Jinak výtečný je Úplně obyčejný hrnkový, Chléb skoro jako Šumava, Chléb s bramborovou kaší, Cibulový, Slaninový, Špekový,...Hledejte ty, které mají hodně kladných ohlasů :-))

  • Katka Altmanová | 26. 2. 2007 13:49

    Katko Maršálková zatím bych doporučila odměrku od pekárny-jak píše Jaroslava, časem to budete mít v oku. Já peču 2roky v pekárně a osvědčené recepty dělám dle oka. Přeji příjemný čas s pekárnou.

  • Katka Maršálková | 26. 2. 2007 13:44

    a jaký byste mi, paní Oumarová, doporučila pro začátek chléb? Nějaký dobrý :o)

  • Jaroslava Oumarová | 26. 2. 2007 11:40

    Katko, já všude používám tu lžičku od pekárny a je to akorát:-)

  • Katka Maršálková | 26. 2. 2007 09:35

    ahojky, dostala jsem pekárnu na chleba, takže teprve začínám. Zajímalo by mě, jestli ta lžička sušeného droždí je klasická lžička anebo ta, co je u pekárny přiložená....díky

  • Katka Altmanová | 24. 2. 2007 22:04

    Tento recept jsem našla na 2 jiných stránkách, dnes jsem ho upekla-je dobroučký, tak jsem se těšila, že ho pošlu na mé nejmilejší stránky. No a on už tu je-a od koho jiného než od paní Danuše-že mě to nenapadlo, že je od Vás! Vždyť je výborný jako všechny od Vás-chválím jako vždy!

  • Laura | 12. 12. 2006 10:06

    Chleba mě nadchl, hned jsem se rozhodla že ho upeču. Po vytažení z pekárny vypadal moc pěkně, ale jak jsem ho rozkrojila, téměř syrový vnitřek vytekl.Tak nevím, kde jsem udělala chybu...

  • Danuše Bednářová | 10. 8. 2006 13:26

    Při klasickém pečení dávám obvykle do půl kila mouky 1 kostku droždí. Ale tenhle chlebík klasicky vyzkoušený nemám. A ta jedna lžička droždí je myšlena lžička droždí sušeného. Díky za upozornění.

  • Danuše Bednářová | 10. 8. 2006 13:22

    Prosím kuchařku on-line o doplnění: 1 lžička SUŠENÉHO droždí. Děkuji.

  • Barbara | 10. 8. 2006 11:52

    To zní prima, ale jak udělat bez pekárny? Postup bych možná ještě zvládla. Ale nevím, kolik je jedna lžička droždí. Předpokládám, že když je tam celkem 540 gramů mouky, je to jedna kostka. Je to tak?

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnná mouka Celozrnná pšeničná mouka Česnek Cukr Droždí Hladká mouka Olivový olej Sůl Sýr Niva Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové plátky pana nadlesního

Vepřové plátky pana nadlesního

Plněný hermelín II.

Plněný hermelín II.

Koložvárské zelí

Koložvárské zelí

Celerová polévka II.

Celerová polévka II.

Mrkvové lívanečky

Mrkvové lívanečky

Bramborovo-dýňové placičky

Bramborovo-dýňové placičky

Masové kostky (nudličky) v paprikovo-smetanové omáčce "Paprikáš"

Masové kostky (nudličky) v paprikovo…

Izraelský hummus

Izraelský hummus

Hovězí šuej ču

Hovězí šuej ču

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

31
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
28
Bramborovo-fazolový salát
Bramborovo-fazolový salát
26
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
19
Dýňové karí s cizrnou
Dýňové karí s cizrnou
18
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský

Zajímavé články

Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
Kvíz: Uhodnete vtipné názvy českých obcí, které souvisejí s jídlem?
Kvíz: Uhodnete vtipné názvy českých obcí, které…
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete vědět, když chcete zavařovat okurky
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete…
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7 receptů nejen na víkend
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7…
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná sladká dobrota, kterou zvládne i naprostý začátečník
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná…
AHA.cz Vzpomínky Obermannové: Takhle ukradla Dáše manžela!

Vzpomínky Obermannové: Takhle ukradla Dáše manžela!

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Léto jako z filmu od Poledňákové: Vyrazte na místa z legendárních retro komedií

Léto jako z filmu od Poledňákové: Vyrazte na místa z legendárních retro komedií

Ženy.cz Chcete se zbavit vrásek? Tohle vám v jídelníčku zoufale chybí

Chcete se zbavit vrásek? Tohle vám v jídelníčku zoufale chybí

Blesk.cz Hvězda Fantoma a »zámecká paní« Sommerová: Podruhé těhotná!

Hvězda Fantoma a »zámecká paní« Sommerová: Podruhé těhotná!

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

Další doporučené recepty:

Nivové sušenky (slané cukroví)
Nivové sušenky (slané cukroví)
Nivoví šneci
Nivoví šneci
Nivovo-česnekoví slimáci
Nivovo-česnekoví slimáci
Nivovo-ořechové kuličky
Nivovo-ořechové kuličky
Nivovo-šunkové palačinky
Nivovo-šunkové palačinky
Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem
Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem
  • Recepty.cz
  • Nivovo-česnekový chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact