Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které rozdělíme na čtyři díly a z každého vyválíme tenkou placku. Nepodsypáváme!
2
Vymícháme strouhanou Nivu s máslem, potřeme placky, hodně pevně srolujeme, přimáčkneme konce, pevně zabalíme každou roládku zvlášť do alobalu a dáme přes noc do lednice.
3
Druhý den z válečků nakrájíme cca 1/2 cm kolečka, na každé dáme půlku oloupané mandle. Pečeme 10-15 min při 190-200 °C.
Super mňamka! Odzkoušeno a sklizen velký úspěch. Díky za bezva recept. Určitě zopakuji....
Anna Vobroučková
|11. 9. 2009 09:35
Ještě jednu připomínku nemusí se balit do alobalu,ani čekat do druhého dne stačí když ztuhne roláda,aby šla krájet.
Anna Vobroučková
|11. 9. 2009 09:30
Také dělám,vždy s úspěchem.ale s menší obměnou v náplni dávám 100g nivy a 100g eidamu.Pekla jsem je i kamarádce na svatbu.DOBRÉ JSOU SYPANÉ POSEKANÝMI VLAŠÁKY.Dávám 1
venyss venyss
|9. 9. 2009 21:05
Opět jsem narazila díky náhodnému receptu. S těstem se perfektně pracovalo, byla to rychlovka. Z trouby se linula velmi specifická vůně, jen musím říct, že jsem čekala trochu něco jiného. Dělala jsem ráno a řekla bych, že lepší je to takhle večer...Opravdu to chce asi jemně uležet...jinak za přípravu a za nápad dám1, za celkovou chuť bych dala 2.
nika.982
|11. 6. 2007 13:01
Tak tohle peču už několik let vždy s velkým úspěchem. Jen nedávám do těsta cukr. Jinak ingredience množstevně souhlasí.Když je málo slaná Niva, dávám ještě trochu soli navíc do těsta. Těsto rozděluji na 3 díly...z každého vyjde placka 20x30cm. Kolečka krájím tenoučká 2-3 mm a dávám vždy kousek ořechu. S mandlí to není takové. Nikdy je ničím nepotírám. Musí se jen hlídat při pečení (horkovzduš. trouba). Vydrží i přes měsíc v absolutně perfektním stavu (v uzavřené nádobě). Tedy pokud to někdo dřív nesní. Lepší jsou až druhý den po upečení. Zkřehnou.
Zuza
|30. 12. 2006 11:15
Právě jsem dopekla a jedním slovem geniální!! Moc dobře se to dělá,nelepí a hlavně je to výborné!Ztuhnout jsem dala roládky na chvíli do mrazáku.Dala jsem mandličku a vejcem jsem nepotírala,přišlo mi to zbytečné.Díky a doporučuji,do zítřka ještě stihnete.
Di
|24. 1. 2006 12:45
Velmi dobré slané pečivo. Místo mandle dávám půlku ořechu a kolečka ještě potírám vejce. Jíst raději čerstvější.
Marie Horáková
|24. 1. 2006 12:24
Zapoměla jsem napsat, že je dobré ještě roládky "poválet ", aby byly opravdu pevné.