Z uvedených surovin vypracujeme těsto a dáme na 30 minut odpočinout do lednice.
2
Ricottu, vejce, šlehačku, rum a 3 lžíce marmelády smícháme dohromady a vymícháme do hladká. Těsto vyvalíme a přeneseme do máslem vymazané a moukou vysypané koláčove formy, propícháme vidličkou. Těsto pomažeme slabou vrstvou marmelády (cca 2 lžíce). Marcipánovou hmotu (můžeme obarvit špetkou barviva, může zůstat bílá) vyválíme tak, aby pokryla jen dno koláče, přeneseme na těsto a take propícháme. Na marcipán nalijeme směs z ricotty a malou lžičkou naneseme na ricottu mini kopečky marmelády po obvodu celého koláče. Upečeme v předehřáté troubě na 170-180°C po dobu cca 40-45 minut. Necháme vychladnout, můžeme pocukrovat a podáváme.