• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Něžná cuketová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Něžná cuketová polévka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 8
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Něžná cuketová polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks cuketa 2-3
    • 2
      ks brambory
    • 1
      ks cibule
    • 0,50
      l smetana
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • podravka
    • česnek
    • tuk
    • hladká mouka
    • 0,50
      l voda
    • 1
      lžička citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Na tuku osmažíme cibulku, přidáme 3 lžičky mouky a až zrůžoví, zalejeme ji vodou a smetanou.
2
Mícháme než se zavaří, pak přidáme na kostičky nakrájené brambory a po 15-ti minutách přidáme nakrájené cuketky s plátky česneku (já dávám hodně). Po 5-ti minutách ochutíme solí, pepřem, podravkou, okyselíme a můžeme podávat. Je-li libo na konci petrželku, není na závadu.
3
Polévka je hustá, krémová, musí se často míchat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Něžná pomazánka z mascarpone

Něžná pomazánka z mascarpone

Cuketová polévka se salámem

Cuketová polévka se salámem

Cuketová polévka II.

Cuketová polévka II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Fanfan | 14. 11. 2010 13:42

    Podobné typy polévek mám moc ráda a ani tato nezklamala. Velká 1. :-)

  • eva peterková | 20. 8. 2008 21:48

    Tato polévka je opravdu senzační!!!!!!Moc děkuji za skvělý recept.

  • Airan | 29. 9. 2006 21:17

    Pani Pavlovska, ja ji nemixuji, ale myslim si, ze jste tim mixovanim nic nepokazila:-)

  • Kristyna Pavlovska | 29. 9. 2006 20:09

    Tak jsem prave polevku dovarila a hned ochutnala. Nedavala jsem ocet ani citr. stavu, pridala muskatovy orisek a nakonec rozmixovala. Je skvela. Ma se servirovat jako krem ci nemixovat?

  • Airan Novakova | 9. 8. 2006 13:45

    Pani Nado, to jsem moc rada, dekuji za hezka slova, potesilo me to.

  • naďa | 9. 8. 2006 13:33

    Tahle polévka je vážně úžasná. Miluju cukety s tímhle receptem se mi autorka vážne trefila do chuti. Postupovala jsem podle receptu - tzn. smetana hned, přidat ocet, mouky odhadem... Jen té smetany jsem dala méně než vody - použila jsem ramu cremefine na vaření - 1 lahvičku a vody snad litr - možná víc... podle oka a kuchařského citu :-) Závěrem - za tenhle recept opravdu děkuju :-)))

  • Verena N. | 9. 8. 2005 20:22

    Polévka je velmi chutná, místo smetany jsem dala zakysanou smetanu rozmíchanou ve vodě a už jsem nepřidávala ocet. Ten nemusím. Smetanu jsem ze zkušeností dávala raději až ke konci varu.

  • Jana | 3. 8. 2005 10:48

    Polévka je moc dobrá, dávám do ní místo brambor krupicové noky,jinak nemůžu nic vytknout :o)

  • Airan Novakova | 1. 8. 2005 14:22

    Arabela , jsem moc rada, ze chutnalo:-) Mouku tam davam 3 kavove lzicky, koukam , ze jsem v receptu to "kavove" zapomnela napsat. Prosim kucharku on-line o opravu a predem dekuji.

  • Arabela | 30. 7. 2005 21:13

    Dnes jsme ji měli k obědu, opravdu výborná. Postupovala jsem přesně podle receptu, jen mouky jsem dala polovinu, i tak se mi zdála dost hustá.

  • Anonym | 28. 7. 2005 16:28

    Ja pouzivam opravdu male cuketky a davam je tam na kolecka, ale muzou byt na kosticky, proc ne? Recept mam ze Svycarska, smetana se dava tam napul s vodou hned, jinak by to bylo moc huste:-)) Je opravdu moc dobra:-)) Airan

  • Jana z VM | 28. 7. 2005 08:13

    Nebylo by lepší dát smetanu až nakonec, ono se to opravdu musí dost míchat, když je tam hned od začátku. A jak cuketu nakrájet - na kostičky, nebo raději nahrubo nastrouhat? Díky za odpověď.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Cuketová
Polévky Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Citronová šťáva Cuketa Hladká mouka Pepř mletý Podravka Smetana Sůl Tuk Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocné řezy z listového těsta

Ovocné řezy z listového těsta

Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

Růžičková kapusta

Růžičková kapusta

Nejlepší dort

Nejlepší dort

Dýňový koláč s polevou

Dýňový koláč s polevou

Jablečný koktejl

Jablečný koktejl

Gnocchi / Těstoviny se smetanou, špenátem, česnekem a špetkou kari

Gnocchi / Těstoviny se smetanou,…

Hovězí po burgunsku

Hovězí po burgunsku

Ledový salát jako příloha

Ledový salát jako příloha

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

55
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
38
Červená řepa s medem podle J. Krausové
Červená řepa s medem…
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
22
Rýžové krokety (noky), základní recept
Rýžové krokety (noky),…

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Miroslav Etzler: Já a peníze? Zaplatil bych si plastiku obličeje!

Miroslav Etzler: Já a peníze? Zaplatil bych si plastiku obličeje!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Kartářka o novém týdnu: Šokující zpráva a nemilé překvapení! Komu se nebude dařit?

Kartářka o novém týdnu: Šokující zpráva a nemilé překvapení! Komu se nebude dařit?

  • Recepty.cz
  • Něžná cuketová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact