Do vařící vody dáme ocet a sůl, pak opatrně přímo nad kastrolkem rozklepneme vejce a povaříme dle vlastního uvážení, Arabové dávají přednost tekutému žloutku. Přendáme na zahřátý talíř a na pánvičce rozpustíme máslo (až začne dělat jemné puchýřky a začne hnědnout). Rychle odstavíme, přidáme trochu chilli, curry, popřípadě přisolíme a zalejeme tím vejce.
2
Jíme s bílým pečivem zásadně rukama, jinak to neni ono. Zapíjí se kefírem nebo podmáslím.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana
|1. 6. 2006 02:22
Můj arabský zeť vařil báječná vejce trochu jinak-rozpálil pánvičku s olejem,vklepnul vejce a když se rozlilo,lžící poléval tím rozpáleným olejem bílek.Celé pečení-vaření trvalo snad jen minutu,ale výsledek byl fantastický-bílek ztuhlý,ale ne moc,a výborný tekutý žloutek.Bez koření,s topinkou nasucho opečenou nebo toustovým chlebem jedna báseň.
Jana Han
|11. 11. 2005 08:28
Presne tak jak rikate Airan, zloutky maji byt uvnitr tekute. Ja se ale moc tesim na to politi tim maslem s kari, to bude teprve dobrota. Zdravi Jana Han
Airan
|10. 11. 2005 18:56
Jani, mate pravdu, jsou to presne ztracena vejce, jen se vari kratce aby ten zloutek byl uvnitr tekuty...je to fakt moc dobry:-))
Jana Han
|10. 11. 2005 17:40
Tento zpusob vareni vajec znam pod nazvem vejce na ztraceno, kdyz bilek zacne ve vode tuhnout ma se lzici nabalovat na vajicko, aby se bilek neoddeloval od zloutku a bylo hezky kulate. Proto Arabove asi pouzivaji jen zloutky, coz me nikdy nenapadlo. Urcite zkusim s tim maslem a kari a take s tim kefirem, bude to zarucene moc dobre. Diky za napad.