Do nádoby nalijte vodu a ohřejte ji na teplotu 35°C. Zašlehejte do ní droždí a nechte odpočívat 5 minut.
2
Do velké mísy dejte mouku, sůl a cukr a promíchejte. Přidejte kvásek a ručně promíchejte, dokud nezískáte relativně hladké těsto - asi 4 minuty. Poté ho vytvarujte do koule, vložte ho do mísy hodně vytřené olivovým olejem, přikryjte potravinovou fólií potřenou olejem a nechte přes noc kynout v lednici.
3
Druhý den těsto propracujte, položte na lehce pomoučenou pracovní plochu a rozdělte ho na 300gramové kousky. Každý kousek vyválejte lehce do kuličky a vložte do lehce pomoučené kypřicí krabice nebo na plech (nechte mezi nimi místo). Přikryjte je víkem nebo vymaštěnou fólií a nechte kynout při pokojové teplotě 2 až 3 hodiny nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem.
Mezitím připravte omáčku. Do středně velké pánve na středním ohni přidejte olivový olej, česnek, máslo a za občasného míchání vařte, dokud česnek nezíská světle zlatavou barvu. Poté přidejte chilli vločky a 20 sekund restujte. Následně přidejte rajčata, cukr, oregano a tymián. Promíchejte, osolte, přidejte cibuli prekrojenou na polovinu, přiveďte k varu a za občasného míchání vařte 20 minut. Vyjměte cibuli, pokud je třeba, tak osolte a nechte zcela vychladnout.
5
Před pečením vložte do trouby kámen na pizzu a předehřejte ji na maximální teplotu (ideálny 300 °C) po dobu jedné hodiny.
6
Jedno z těst položte na lehce pomoučenou pracovní desku a těsto vydatně posypte moukou a vytvarujte požadovaný tvar. Doprostřed dejte několik lžic omáčky a krouživými pohyby ji rozetřete kolem dokola, přičemž ponechte mírný okraj. Pak pizzu posypte nastrouhanou mozzarellou.