Nejprve si připravíme dresing. Do bílého jogurtu prolisujeme 5-6 stroužků česneku, přisypeme trochu bazalky a staročeského koření a důkladně promícháme. Prozatím dresing odložíme do lednice.
2
Na pánvi smažíme mleté maso, dokud se nezatáhne a nezačne pěkně hnědnout. Špekáčky nakrájíme na kolečka a ta dále ještě rozpůlíme na půlměsíčky a smažíme na pánvi do požadovaného propečení, stejně tak smažíme plátky slaniny.
3
Ve vodě si ohřejeme sýrové párky a po ohřátí je nakrájíme na kolečka.
4
Sýr (Eidam, Goudu...) nakrájíme na kostičky.
5
Všechny takto zpracované suroviny dáme do velké mísy a důkladně promícháme. Salát poté rozdělíme do talířů na dvě porce, pro ozdobu přidáme pár listů salátu (dubový list, salanova, hlávkový, polníček, je to jedno...) Nakonec zalijeme připraveným dresingem.