• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Nevařený sirup z černého rybízu
Napište svůj komentář k receptu

Nevařený sirup z černého rybízu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nevařený sirup z černého rybízu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      l rybíz
    • 2
      l voda
    • 50
      g kyselina citronová
    • 2,50
      kg cukr
    • 1
      balení petol

Postup přípravy receptu

1
Čistý rybíz bez stopek zalijeme vodou,přidáme kyselinu citronovou a necháme 24 hodin stát,občas zamícháme.
2
Sirup přecedíme,přidáme cukr a sáček petolu,promícháme až se cukr rozpustí.
3
Nalejeme do lahví.
4
Ovoce můžeme použít ještě jednou,postup je stejný,použijeme však již jen 1,5 l vody,5 dkg kyseliny citronové (stačí i 3 dkg),2 kg cukru a petol.
5
Jestli-že nechceme ovoce vyhodit,přidáme 3 l čerstvého ovoce a můžeme udělat džem.Kyselina citronová se již nedává,cukr podle chuti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šťáva z černého rybízu

Šťáva z černého rybízu

Nevařený pampeliškový sirup

Nevařený pampeliškový sirup

Nevařený guláš

Nevařený guláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zděnka | 21. 6. 2014 13:32

    Nebo lze 5 min povařit a vařící nalít do nahřátých skleniček, očistit, zavřít a otočit na víčko do vychladnutí. :-)

  • Zděnka | 21. 6. 2014 13:27

    Dělám si hodně domácích výrobků; proto, abych v nich neměla jedovaté hnusy. :-( Sporná je i kyselina citronová / dávám citron. šťávu /, ale PETOL BYCH NIKDY NEPOUŽILA !!! Najděte si složení a vyhledejte si, co je to za "mňamku". :-( Konzervuji sterilizací na 80% 20 min nebo cukrem / to se dává 1,20 Kg cukru na 1 kg šťávy, uložit nejlépe v temnu a chladu /. Sterilované sladím méně a dělám do menších obalů, po otevření nechávám v ledničce a spotřebujeme do 2 týdnů.

  • anna | 22. 7. 2011 07:18

    Je to výborné. Dělám to již dvacellet.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje
Nápoje Jiné Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Kyselina citronová Petol Rybíz Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čokoládová pěna

Čokoládová pěna

Mleté maso s kysaným zelím

Mleté maso s kysaným zelím

Čínské rizoto

Čínské rizoto

Meruňková marmeláda

Meruňková marmeláda

Nektarinkový koláč

Nektarinkový koláč

Jablečný perník s tvarohem

Jablečný perník s tvarohem

Makové koláčky

Makové koláčky

Kuřecí závitek s nivou

Kuřecí závitek s nivou

Panna cotta s ostružinovou omáčkou

Panna cotta s ostružinovou omáčkou

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

36
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
25
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
23
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
23
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
18
Křupaví ořechoví šnečci
Křupaví ořechoví šnečci

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

  • Recepty.cz
  • Nevařený sirup z černého rybízu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact