• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Nevařený jahodový džem
Napište svůj komentář k receptu

Nevařený jahodový džem

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nevařený jahodový džem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg jahody
    • 1,30
      kg cukr krystal
    • 1
      lžička kyselina citronová
    • 1
      lžička benzoan sodný

Postup přípravy receptu

1
Jahody rozmixujeme s cukrem, dáme do porcelánové nebo plastové mísy a necháme stát, dokud se cukr nerozpustí. Občas promícháme. Potom přimícháme benzoan sodný a kyselinu citronovou a vlejeme do malých skleniček. Vzduchotěsně uzavřeme a uložíme do chladu.
2
Poznámka: používáme na zdobení moučníků a dezertů, ale i klasicky na chleba s máslem. Je ale dost drahý, kvůli vysoké spotřebě cukru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodový džem s ananasem

Jahodový džem s ananasem

Jahodový džem podle Dity P.

Jahodový džem podle Dity P.

Nevařený guláš

Nevařený guláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Alena | 29. 4. 2017 14:48

    Dobrý den, Terezko prosím vás zda byste mi nemohla sdělit kolik se používá benzenu sodného na 1kg váhy. Děkuji

  • Jaroslav | 25. 5. 2012 09:43

    Benzoan sodný je oficiálně uznaná kancerogení látka, která se bohužel stále používá. Džemy mají nejvíce rádi děti, takže to jim dáte opravdu to nejlepší.

  • Tereza J. | 6. 6. 2008 14:04

    Vierka, ako píšu babenky, benzoan sódny je konzervačný prípravok. Môžeš ale použiť akýkoľvek iný, teraz dostať aj prírodné konzervačné prípravky, vôbec to nemusí byť benzoan.

  • Věra z DC | 6. 6. 2008 12:47

    Díky za vysvětlení, já taky těm cizím slovům, kterým nerozumím moc nevěřím.

  • Mirka P. | 6. 6. 2008 08:28

    Přesně tak, je na uvážení každého, co a v jakém množství si bude přidávat do jídla. Já bych zvolila taky postup bez "chemie", protože si myslím, že jí přijímáme v kupovaných výrobcích dost. Ale ať si každý dělá, co uzná za vhodné...

  • Zdena z JM | 6. 6. 2008 08:23

    Benzoan sodný je chemický přípravek, který se používá na konzervaci ovoce a zeleniny. Je obsažen např. v některých směsích koření na nakládání okurek (např. v Deku). Já osobně jej nepoužívám, protože je to další "chemie", která našemu tělu určitě neprospívá.

  • Mirka P. | 6. 6. 2008 08:11

    Dobrý den, autorka Terezka vám určitě odpoví lépe, ale benzoan sodný určitě není soda :-), je to konzervační látka běžně se používající ke konzervaci téměř všeho, bohužel je to uměle vyrobený konzervant a není jistá jeho zdravotní nezávadnost (hlavně pro děti).

  • Věra z DC | 6. 6. 2008 07:02

    Terezko, potřebovala bych od tebe radu, nasbírala jsem něco jahod a rozhlížím se co s nimi.... recept je to pěkný, ale nevím co to je benzoan sodný.... že by obyčejná soda ? Já jak vidím pěkný recept a je tam pro mě neznámé slovo, tak s receptem končím :-))) předem díky za vysvětlení.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Jahodová
Zdravě i chutně Ovoce Zavařování Chlazení Mixování Vegetariáni Vegani Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Benzoan sodný Cukr krystal Jahody Kyselina citronová
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ukrajinský krabí salát

Ukrajinský krabí salát

Drožďová polévka křečka Josífka s vločkami

Drožďová polévka křečka Josífka s…

Jablečné těstoviny s tvarohem

Jablečné těstoviny s tvarohem

Melounové jednohubky (salát)

Melounové jednohubky (salát)

Malinová lahůdka

Malinová lahůdka

Nadýchané špenátové lívance

Nadýchané špenátové lívance

Hořčicoví utopenci se zelím

Hořčicoví utopenci se zelím

Kvašený zeleninový salát Pickles

Kvašený zeleninový salát Pickles

Banánové placičky / palačinky

Banánové placičky / palačinky

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

86
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
42
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka
40
Mrkvové smoothie s jogurtem
Mrkvové smoothie s…
38
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví
38
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem
Chřest s křupavou…

Zajímavé články

3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z nás to dělá špatně!
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z…
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
AHA.cz Markéta Konvičková ukázala světu... Tetování v rozkroku!

Markéta Konvičková ukázala světu... Tetování v rozkroku!

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Letní hity z Wimbledonu: Tyhle ultra trendy kousky nebudete chtít sundat celé léto!

Letní hity z Wimbledonu: Tyhle ultra trendy kousky nebudete chtít sundat celé léto!

Ženy.cz Když hysterka… je váš muž!

Když hysterka… je váš muž!

Blesk.cz Jirešová o pohřešované dceři Sofii: Věřila jsem, že si nic neudělá!

Jirešová o pohřešované dceři Sofii: Věřila jsem, že si nic neudělá!

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Nejlepší manželky podle jména: Patříte mezi ně i vy?

Nejlepší manželky podle jména: Patříte mezi ně i vy?

  • Recepty.cz
  • Nevařený jahodový džem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact