Dobrý den, Terezko prosím vás zda byste mi nemohla sdělit kolik se používá benzenu sodného na 1kg váhy. Děkuji
Benzoan sodný je oficiálně uznaná kancerogení látka, která se bohužel stále používá. Džemy mají nejvíce rádi děti, takže to jim dáte opravdu to nejlepší.
Vierka, ako píšu babenky, benzoan sódny je konzervačný prípravok. Môžeš ale použiť akýkoľvek iný, teraz dostať aj prírodné konzervačné prípravky, vôbec to nemusí byť benzoan.
Díky za vysvětlení, já taky těm cizím slovům, kterým nerozumím moc nevěřím.
Přesně tak, je na uvážení každého, co a v jakém množství si bude přidávat do jídla. Já bych zvolila taky postup bez "chemie", protože si myslím, že jí přijímáme v kupovaných výrobcích dost. Ale ať si každý dělá, co uzná za vhodné...
Benzoan sodný je chemický přípravek, který se používá na konzervaci ovoce a zeleniny. Je obsažen např. v některých směsích koření na nakládání okurek (např. v Deku). Já osobně jej nepoužívám, protože je to další "chemie", která našemu tělu určitě neprospívá.
Dobrý den, autorka Terezka vám určitě odpoví lépe, ale benzoan sodný určitě není soda :-), je to konzervační látka běžně se používající ke konzervaci téměř všeho, bohužel je to uměle vyrobený konzervant a není jistá jeho zdravotní nezávadnost (hlavně pro děti).
Terezko, potřebovala bych od tebe radu, nasbírala jsem něco jahod a rozhlížím se co s nimi.... recept je to pěkný, ale nevím co to je benzoan sodný.... že by obyčejná soda ? Já jak vidím pěkný recept a je tam pro mě neznámé slovo, tak s receptem končím :-))) předem díky za vysvětlení.