• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Nevařený jahodový džem
Napište svůj komentář k receptu

Nevařený jahodový džem

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nevařený jahodový džem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg jahody
    • 1,30
      kg cukr krystal
    • 1
      lžička kyselina citronová
    • 1
      lžička benzoan sodný

Postup přípravy receptu

1
Jahody rozmixujeme s cukrem, dáme do porcelánové nebo plastové mísy a necháme stát, dokud se cukr nerozpustí. Občas promícháme. Potom přimícháme benzoan sodný a kyselinu citronovou a vlejeme do malých skleniček. Vzduchotěsně uzavřeme a uložíme do chladu.
2
Poznámka: používáme na zdobení moučníků a dezertů, ale i klasicky na chleba s máslem. Je ale dost drahý, kvůli vysoké spotřebě cukru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodový džem s ananasem

Jahodový džem s ananasem

Jahodový džem podle Dity P.

Jahodový džem podle Dity P.

Nevařený guláš

Nevařený guláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Alena | 29. 4. 2017 14:48

    Dobrý den, Terezko prosím vás zda byste mi nemohla sdělit kolik se používá benzenu sodného na 1kg váhy. Děkuji

  • Jaroslav | 25. 5. 2012 09:43

    Benzoan sodný je oficiálně uznaná kancerogení látka, která se bohužel stále používá. Džemy mají nejvíce rádi děti, takže to jim dáte opravdu to nejlepší.

  • Tereza J. | 6. 6. 2008 14:04

    Vierka, ako píšu babenky, benzoan sódny je konzervačný prípravok. Môžeš ale použiť akýkoľvek iný, teraz dostať aj prírodné konzervačné prípravky, vôbec to nemusí byť benzoan.

  • Věra z DC | 6. 6. 2008 12:47

    Díky za vysvětlení, já taky těm cizím slovům, kterým nerozumím moc nevěřím.

  • Mirka P. | 6. 6. 2008 08:28

    Přesně tak, je na uvážení každého, co a v jakém množství si bude přidávat do jídla. Já bych zvolila taky postup bez "chemie", protože si myslím, že jí přijímáme v kupovaných výrobcích dost. Ale ať si každý dělá, co uzná za vhodné...

  • Zdena z JM | 6. 6. 2008 08:23

    Benzoan sodný je chemický přípravek, který se používá na konzervaci ovoce a zeleniny. Je obsažen např. v některých směsích koření na nakládání okurek (např. v Deku). Já osobně jej nepoužívám, protože je to další "chemie", která našemu tělu určitě neprospívá.

  • Mirka P. | 6. 6. 2008 08:11

    Dobrý den, autorka Terezka vám určitě odpoví lépe, ale benzoan sodný určitě není soda :-), je to konzervační látka běžně se používající ke konzervaci téměř všeho, bohužel je to uměle vyrobený konzervant a není jistá jeho zdravotní nezávadnost (hlavně pro děti).

  • Věra z DC | 6. 6. 2008 07:02

    Terezko, potřebovala bych od tebe radu, nasbírala jsem něco jahod a rozhlížím se co s nimi.... recept je to pěkný, ale nevím co to je benzoan sodný.... že by obyčejná soda ? Já jak vidím pěkný recept a je tam pro mě neznámé slovo, tak s receptem končím :-))) předem díky za vysvětlení.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Jahodová
Zdravě i chutně Ovoce Zavařování Chlazení Mixování Vegetariáni Vegani Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Benzoan sodný Cukr krystal Jahody Kyselina citronová
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninová polévka

Zeleninová polévka

Zemplínský koláč

Zemplínský koláč

Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka

Papriková pasta

Papriková pasta

Zapékaná zelenina se sýrem

Zapékaná zelenina se sýrem

Bramborový salát s řepou

Bramborový salát s řepou

Banánové Margot řezy

Banánové Margot řezy

Švestkové šátečky s povidly

Švestkové šátečky s povidly

Makovec

Makovec

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

68
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
63
Dýňová tortila
Dýňová tortila
48
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
47
Máslové řízky
Máslové řízky
43
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…

Zajímavé články

Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Nevařený jahodový džem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact