• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Nevařená rybízová šťáva
Napište svůj komentář k receptu

Nevařená rybízová šťáva

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nevařená rybízová šťáva
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2,10
      l voda
    • 1,50
      l rybízová šťáva
    • 2
      lžíce kyselina benzoová
    • 900
      g cukr krystal na 1 l šťávy

Postup přípravy receptu

1
Červený rybíz prolisujeme a odměříme množství šťávy. Na 1,5 l šťávy přidáme 2,1 l vody a kyselinu benzoovou a necháme přes noc stát. Potom přecedíme přes utěrku. Znovu odměříme šťávu a na 1 l šťávy přidáme 900 g cukru. Necháme stát, dokud se všechen cukr nerozpustí, přičemž občas promícháme. Potom šťávu slijeme do lahví, uzavřeme a odložíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybízová šťáva za studena

Rybízová šťáva za studena

Rybízová bublanina s krémem

Rybízová bublanina s krémem

Rybízová marmeláda

Rybízová marmeláda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonymous | 26. 1. 2014 10:26

    super

  • František Brusák
    František Brusák | 20. 10. 2010 07:39

    Tento recept mám už ze sedmdesátých let minulého století a tuto šťávu jsme vyráběli.Je výborná a později jsme dělali jen z černého rybízu protože je nejlepší a nejzdravější a nejchutnější.Pro uchování trvanlivosti se používal sorban sorbit pak to byl petol,pektogel a dnes uř jsou knzervační přípravky bez Eček a bez dusičňanů.Proč to píši ,nevím jak ta šťáva chutná zalitá rumem ale vím proč se nevaří.Není to úspora práce ani energie.Je to pro uchování vitanínů a chuti.Aby tak bylo nesmí přijít šťáva do styku s kovem.Kov zničí 80% vitamínů a 20% chuti ovoce.Proto je nejlépe ovoce nakládat do kameninových nebo skleněných nádob rozmačkat promíchat s kyselinou citron.a poté zalít převařenou (studenou) vodou.Necháme se stát 24 hod.protože kyselina vytáhne i ze slupek veškeré barvivo a vitamíny.Filtruje se přes plátno ale lepší je filtrační papír.Používal se v kravínech na filtrování mléka,dnes se dá koupit.Poslední věc je přidáním a mícháním cukru vzniká cukerná pěna a ta se sbírá.Starý recept co mám je takřka stejný akorát 2l vody a 1kg cukru. Všem doporučuji a Terezce děkuji za vložení skvělého receptu a dávám za 1.

  • A B | 12. 7. 2009 09:59

    bože, já jsem si ani nevšimla, když jsem psala komentář, že je tam napsáno kyselina benzoová - samozřejmě já dávám citronovou. Benzoovou nepřidávám vůbec, naleju do sklenic až do hrdla, nahoru cca 1 cm rumu, už s tím nakládám opatrně, aby rum zůstal nahoře a nikdy se mi nekazí.

  • Jana T. | 12. 7. 2009 07:24

    To snad není ani možné 2 lžíce kyseliny benzoové??? Snad citronové, to bych ještě pochopila. Kys. benzoová se používala jako konzervant a pokud dělám něco doma, tak proto abych se těmto látkám vyhnula a ne abych je přidávala po lžících. Dávalo se jí minimální množství.

  • Zdenka Otrubová | 12. 7. 2009 06:39

    Ja mám podobný recept, ale je menej prácny.Do 5 litrového pohára dať 2 kg ríbezlí, plus 2 litre vody, 3 PL kys. citrónovej a jednu malú kys. sorbitovú. Pohár zatvoriť a nechať na slniečku 3-4 dni /ríbezle/. Potom scedíme, vymačkáme a na jeden liter šťavy pridáme 80 dkg cukru, premiešame, až kým sa nerozpustí. Dáme do fliaš. Táto šťava vydrží tiež dlho a hlavne nezrosolovatí. Môže byť aj z iného ovocia. i

  • Klára Keselyova | 15. 6. 2009 18:37

    S týmto receptom mám aj ja dobré skusenosti. Tento rok budem robiť z čierný rýbezlí. Tiež vodu nepreváram, ale používam artézsku. Môžem len doporučiť.

  • Tereza J. | 15. 6. 2009 16:16

    Anička, vodu nepreváram. Pridávam normálnu studenú vodu z vodovodu :)))

  • marie mateju | 15. 6. 2009 08:40

    včera jsem si dovezla od rodičů maliny,rybíz ještě není,tak zkouším z malin.

  • Anna Čuprová | 15. 6. 2009 07:33

    Recept mne zaujal,chci šťávu podle něj udělat.Mám dotaz.Vodu převařujeme?Dík za odpověď.

  • A B | 13. 6. 2009 20:00

    dělávám i z malin, vynikající.

  • Tereza J. | 13. 6. 2009 07:14

    Maruška, podľa tohto receptu sa šťava varí v našej rodine už esaťročia. Je výborná, nikdy sa neskazí, a ak ju nevypijete, tak vydrží aj viac rokov. Nikdy sme nekupovali žiadne šťavy do vody v obchode, toto sme robili doma aj v čase, keď sme záhradu nemali a ríbezle sme kupovali.

  • marie mateju | 12. 6. 2009 21:11

    to musí být dobrota,miluju rybíz,určitě si ho udělám.

  • Tereza Jarčušková | 19. 6. 2006 06:46

    U nás je bežne a verím že aj u vás, v potravinách, tam, kde máte kys. citrónovú, prášky do pečiva a pod. Ale nemusíte dávať len kys. benzoovú, môžete použiť akýkoľvek konzervačný prostriedok na šťavy.

  • Veronika Švarcová | 18. 6. 2006 10:09

    Kde se dá prosím sehnat kyselina benzoová? Určitě bych chtěla recept vyzkoušet.

  • Tereza Jarčušková | 16. 5. 2006 09:55

    Tiež prosím o preradenie do kategórie zavárame. Je to šťava do vody na pitie. Ďakujem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Sirupy a šťávy a likéry
Nápoje Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Kyselina benzoová Rybízová šťáva Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí řízky v jogurtové marinádě

Kuřecí řízky v jogurtové marinádě

Kretské tzatziky

Kretské tzatziky

Lilek s rajčaty

Lilek s rajčaty

Pomerančový džem (marmeláda)

Pomerančový džem (marmeláda)

Dýňové pyré s bramborem

Dýňové pyré s bramborem

Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami

Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka…

Kefírovo-kokosové řezy: Eskymo po našem

Kefírovo-kokosové řezy: Eskymo po…

Salát z rukoly s lososem

Salát z rukoly s lososem

Bleskové kuřecí kari s brokolicí

Bleskové kuřecí kari s brokolicí

Doporučujeme

35 minut
Tortilla s paprikou a pórkem

Tortilla s paprikou a pórkem

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

59
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
48
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
30
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
28
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
25
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z…

Zajímavé články

Nejkrásnější květinové dorty: Pokochejte se rozkvetlou sladkou nádherou
Nejkrásnější květinové dorty: Pokochejte se…
KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se!
KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se!
French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani připravíte i ze zbytků!
French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani…
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
AHA.cz Zklámaní Šípa ze Všechnopárty: Pro potupný neúspěch má ale vysvětlení

Zklámaní Šípa ze Všechnopárty: Pro potupný neúspěch má ale vysvětlení

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by měl ihned začít šetřit a koho oslepí žárlivost?

Horoskop na další týden: Kdo by měl ihned začít šetřit a koho oslepí žárlivost?

Ženy.cz Jak čerpat energii ze cvičení? Vsaďte na to, co vás baví, a nepodceňujte relaxaci

Jak čerpat energii ze cvičení? Vsaďte na to, co vás baví, a nepodceňujte relaxaci

Blesk.cz Když lumpa trápí pumpa: Godla jako lupič pod prášky!

Když lumpa trápí pumpa: Godla jako lupič pod prášky!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl ihned začít šetřit a koho oslepí žárlivost?

Horoskop na další týden: Kdo by měl ihned začít šetřit a koho oslepí žárlivost?

Další doporučené recepty:

Netradiční ovocný koláč
Netradiční ovocný koláč
Netradiční rybízové řezy
Netradiční rybízové řezy
Netradiční štrúdl s drobenkou uvnitř
Netradiční štrúdl s drobenkou uvnitř
Nevařený guláš
Nevařený guláš
Nevařený pampeliškový sirup
Nevařený pampeliškový sirup
Neveganský salát
Neveganský salát
  • Recepty.cz
  • Nevařená rybízová šťáva
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact