• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Nevařená rybízová šťáva
Napište svůj komentář k receptu

Nevařená rybízová šťáva

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 19
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nevařená rybízová šťáva
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2,10
      l voda
    • 1,50
      l rybízová šťáva
    • 2
      lžíce kyselina benzoová
    • 900
      g cukr krystal na 1 l šťávy

Postup přípravy receptu

1
Červený rybíz prolisujeme a odměříme množství šťávy. Na 1,5 l šťávy přidáme 2,1 l vody a kyselinu benzoovou a necháme přes noc stát. Potom přecedíme přes utěrku. Znovu odměříme šťávu a na 1 l šťávy přidáme 900 g cukru. Necháme stát, dokud se všechen cukr nerozpustí, přičemž občas promícháme. Potom šťávu slijeme do lahví, uzavřeme a odložíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybízová šťáva za studena

Rybízová šťáva za studena

Rybízová bublanina s krémem

Rybízová bublanina s krémem

Rybízová marmeláda

Rybízová marmeláda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonymous | 26. 1. 2014 10:26

    super

  • František Brusák
    František Brusák | 20. 10. 2010 07:39

    Tento recept mám už ze sedmdesátých let minulého století a tuto šťávu jsme vyráběli.Je výborná a později jsme dělali jen z černého rybízu protože je nejlepší a nejzdravější a nejchutnější.Pro uchování trvanlivosti se používal sorban sorbit pak to byl petol,pektogel a dnes uř jsou knzervační přípravky bez Eček a bez dusičňanů.Proč to píši ,nevím jak ta šťáva chutná zalitá rumem ale vím proč se nevaří.Není to úspora práce ani energie.Je to pro uchování vitanínů a chuti.Aby tak bylo nesmí přijít šťáva do styku s kovem.Kov zničí 80% vitamínů a 20% chuti ovoce.Proto je nejlépe ovoce nakládat do kameninových nebo skleněných nádob rozmačkat promíchat s kyselinou citron.a poté zalít převařenou (studenou) vodou.Necháme se stát 24 hod.protože kyselina vytáhne i ze slupek veškeré barvivo a vitamíny.Filtruje se přes plátno ale lepší je filtrační papír.Používal se v kravínech na filtrování mléka,dnes se dá koupit.Poslední věc je přidáním a mícháním cukru vzniká cukerná pěna a ta se sbírá.Starý recept co mám je takřka stejný akorát 2l vody a 1kg cukru. Všem doporučuji a Terezce děkuji za vložení skvělého receptu a dávám za 1.

  • A B | 12. 7. 2009 09:59

    bože, já jsem si ani nevšimla, když jsem psala komentář, že je tam napsáno kyselina benzoová - samozřejmě já dávám citronovou. Benzoovou nepřidávám vůbec, naleju do sklenic až do hrdla, nahoru cca 1 cm rumu, už s tím nakládám opatrně, aby rum zůstal nahoře a nikdy se mi nekazí.

  • Jana T. | 12. 7. 2009 07:24

    To snad není ani možné 2 lžíce kyseliny benzoové??? Snad citronové, to bych ještě pochopila. Kys. benzoová se používala jako konzervant a pokud dělám něco doma, tak proto abych se těmto látkám vyhnula a ne abych je přidávala po lžících. Dávalo se jí minimální množství.

  • Zdenka Otrubová | 12. 7. 2009 06:39

    Ja mám podobný recept, ale je menej prácny.Do 5 litrového pohára dať 2 kg ríbezlí, plus 2 litre vody, 3 PL kys. citrónovej a jednu malú kys. sorbitovú. Pohár zatvoriť a nechať na slniečku 3-4 dni /ríbezle/. Potom scedíme, vymačkáme a na jeden liter šťavy pridáme 80 dkg cukru, premiešame, až kým sa nerozpustí. Dáme do fliaš. Táto šťava vydrží tiež dlho a hlavne nezrosolovatí. Môže byť aj z iného ovocia. i

  • Klára Keselyova | 15. 6. 2009 18:37

    S týmto receptom mám aj ja dobré skusenosti. Tento rok budem robiť z čierný rýbezlí. Tiež vodu nepreváram, ale používam artézsku. Môžem len doporučiť.

  • Tereza J. | 15. 6. 2009 16:16

    Anička, vodu nepreváram. Pridávam normálnu studenú vodu z vodovodu :)))

  • marie mateju | 15. 6. 2009 08:40

    včera jsem si dovezla od rodičů maliny,rybíz ještě není,tak zkouším z malin.

  • Anna Čuprová | 15. 6. 2009 07:33

    Recept mne zaujal,chci šťávu podle něj udělat.Mám dotaz.Vodu převařujeme?Dík za odpověď.

  • A B | 13. 6. 2009 20:00

    dělávám i z malin, vynikající.

  • Tereza J. | 13. 6. 2009 07:14

    Maruška, podľa tohto receptu sa šťava varí v našej rodine už esaťročia. Je výborná, nikdy sa neskazí, a ak ju nevypijete, tak vydrží aj viac rokov. Nikdy sme nekupovali žiadne šťavy do vody v obchode, toto sme robili doma aj v čase, keď sme záhradu nemali a ríbezle sme kupovali.

  • marie mateju | 12. 6. 2009 21:11

    to musí být dobrota,miluju rybíz,určitě si ho udělám.

  • Tereza Jarčušková | 19. 6. 2006 06:46

    U nás je bežne a verím že aj u vás, v potravinách, tam, kde máte kys. citrónovú, prášky do pečiva a pod. Ale nemusíte dávať len kys. benzoovú, môžete použiť akýkoľvek konzervačný prostriedok na šťavy.

  • Veronika Švarcová | 18. 6. 2006 10:09

    Kde se dá prosím sehnat kyselina benzoová? Určitě bych chtěla recept vyzkoušet.

  • Tereza Jarčušková | 16. 5. 2006 09:55

    Tiež prosím o preradenie do kategórie zavárame. Je to šťava do vody na pitie. Ďakujem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Sirupy a šťávy a likéry
Nápoje Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Kyselina benzoová Rybízová šťáva Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nepečený jogurtový dort

Nepečený jogurtový dort

Podvodnice

Podvodnice

Jahodová zmrzlina II.

Jahodová zmrzlina II.

Zapečené brambory se šlehačkou

Zapečené brambory se šlehačkou

Koláčky z listového těsta

Koláčky z listového těsta

Kuře pečené s rýží

Kuře pečené s rýží

Přírodní maso s cuketou - minutka

Přírodní maso s cuketou - minutka

Cejn na bylinkách

Cejn na bylinkách

Bylinkové řízky s česnekem - pečené s bramborami

Bylinkové řízky s česnekem - pečené s…

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

92
Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Pepanovo sádlo se špekem…
81
Pikantní bramborový guláš
Pikantní bramborový guláš
74
Vanilkové rohlíčky VI.
Vanilkové rohlíčky VI.
61
Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté
Zabijačkové plněné…
35
Rukolový salát s novými bramborami
Rukolový salát s novými…

Zajímavé články

Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si rychle, levně a klidně i bez masa
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si…
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na kulajdu, falešnou dršťkovou i liškajdu
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na…
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se inspirovat nejbarevnějším obdobím roku
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se…
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5 jednoduchých, rychlých a chutných receptů
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5…
AHA.cz ŠOK U SOUDU BRZOBOHATÉHO: Manipulace s důkazy a 10 let basy

ŠOK U SOUDU BRZOBOHATÉHO: Manipulace s důkazy a 10 let basy

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Denní horoskop na úterý 30. 9. 2025: Kdo dnes projeví odvahu a kdo sklidí výsledky za svou práci?

Denní horoskop na úterý 30. 9. 2025: Kdo dnes projeví odvahu a kdo sklidí výsledky za svou práci?

Ženy.cz Podzimní dovolená na Tenerife: 5 zážitků, pro které se budete vracet

Podzimní dovolená na Tenerife: 5 zážitků, pro které se budete vracet

Blesk.cz Manželka režiséra Adamce Jana: Tady manžela ukrývala a pak… Převezla Jirku do ústavu!

Manželka režiséra Adamce Jana: Tady manžela ukrývala a pak… Převezla Jirku do ústavu!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Velký horoskop na říjen: Komu se otevřou nové cesty a kdo zažije vztahové zvraty?

Velký horoskop na říjen: Komu se otevřou nové cesty a kdo zažije vztahové zvraty?

Další doporučené recepty:

Netradiční ovocný koláč
Netradiční ovocný koláč
Netradiční rybízové řezy
Netradiční rybízové řezy
Netradiční štrúdl s drobenkou uvnitř
Netradiční štrúdl s drobenkou uvnitř
Nevařený guláš
Nevařený guláš
Nevařený pampeliškový sirup
Nevařený pampeliškový sirup
Neveganský salát
Neveganský salát
  • Recepty.cz
  • Nevařená rybízová šťáva
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact