• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Nevařená rybízová šťáva
Napište svůj komentář k receptu

Nevařená rybízová šťáva

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 19
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nevařená rybízová šťáva
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2,10
      l voda
    • 1,50
      l rybízová šťáva
    • 2
      lžíce kyselina benzoová
    • 900
      g cukr krystal na 1 l šťávy

Postup přípravy receptu

1
Červený rybíz prolisujeme a odměříme množství šťávy. Na 1,5 l šťávy přidáme 2,1 l vody a kyselinu benzoovou a necháme přes noc stát. Potom přecedíme přes utěrku. Znovu odměříme šťávu a na 1 l šťávy přidáme 900 g cukru. Necháme stát, dokud se všechen cukr nerozpustí, přičemž občas promícháme. Potom šťávu slijeme do lahví, uzavřeme a odložíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybízová šťáva za studena

Rybízová šťáva za studena

Rybízová bublanina s krémem

Rybízová bublanina s krémem

Rybízová marmeláda

Rybízová marmeláda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonymous | 26. 1. 2014 10:26

    super

  • František Brusák
    František Brusák | 20. 10. 2010 07:39

    Tento recept mám už ze sedmdesátých let minulého století a tuto šťávu jsme vyráběli.Je výborná a později jsme dělali jen z černého rybízu protože je nejlepší a nejzdravější a nejchutnější.Pro uchování trvanlivosti se používal sorban sorbit pak to byl petol,pektogel a dnes uř jsou knzervační přípravky bez Eček a bez dusičňanů.Proč to píši ,nevím jak ta šťáva chutná zalitá rumem ale vím proč se nevaří.Není to úspora práce ani energie.Je to pro uchování vitanínů a chuti.Aby tak bylo nesmí přijít šťáva do styku s kovem.Kov zničí 80% vitamínů a 20% chuti ovoce.Proto je nejlépe ovoce nakládat do kameninových nebo skleněných nádob rozmačkat promíchat s kyselinou citron.a poté zalít převařenou (studenou) vodou.Necháme se stát 24 hod.protože kyselina vytáhne i ze slupek veškeré barvivo a vitamíny.Filtruje se přes plátno ale lepší je filtrační papír.Používal se v kravínech na filtrování mléka,dnes se dá koupit.Poslední věc je přidáním a mícháním cukru vzniká cukerná pěna a ta se sbírá.Starý recept co mám je takřka stejný akorát 2l vody a 1kg cukru. Všem doporučuji a Terezce děkuji za vložení skvělého receptu a dávám za 1.

  • A B | 12. 7. 2009 09:59

    bože, já jsem si ani nevšimla, když jsem psala komentář, že je tam napsáno kyselina benzoová - samozřejmě já dávám citronovou. Benzoovou nepřidávám vůbec, naleju do sklenic až do hrdla, nahoru cca 1 cm rumu, už s tím nakládám opatrně, aby rum zůstal nahoře a nikdy se mi nekazí.

  • Jana T. | 12. 7. 2009 07:24

    To snad není ani možné 2 lžíce kyseliny benzoové??? Snad citronové, to bych ještě pochopila. Kys. benzoová se používala jako konzervant a pokud dělám něco doma, tak proto abych se těmto látkám vyhnula a ne abych je přidávala po lžících. Dávalo se jí minimální množství.

  • Zdenka Otrubová | 12. 7. 2009 06:39

    Ja mám podobný recept, ale je menej prácny.Do 5 litrového pohára dať 2 kg ríbezlí, plus 2 litre vody, 3 PL kys. citrónovej a jednu malú kys. sorbitovú. Pohár zatvoriť a nechať na slniečku 3-4 dni /ríbezle/. Potom scedíme, vymačkáme a na jeden liter šťavy pridáme 80 dkg cukru, premiešame, až kým sa nerozpustí. Dáme do fliaš. Táto šťava vydrží tiež dlho a hlavne nezrosolovatí. Môže byť aj z iného ovocia. i

  • Klára Keselyova | 15. 6. 2009 18:37

    S týmto receptom mám aj ja dobré skusenosti. Tento rok budem robiť z čierný rýbezlí. Tiež vodu nepreváram, ale používam artézsku. Môžem len doporučiť.

  • Tereza J. | 15. 6. 2009 16:16

    Anička, vodu nepreváram. Pridávam normálnu studenú vodu z vodovodu :)))

  • marie mateju | 15. 6. 2009 08:40

    včera jsem si dovezla od rodičů maliny,rybíz ještě není,tak zkouším z malin.

  • Anna Čuprová | 15. 6. 2009 07:33

    Recept mne zaujal,chci šťávu podle něj udělat.Mám dotaz.Vodu převařujeme?Dík za odpověď.

  • A B | 13. 6. 2009 20:00

    dělávám i z malin, vynikající.

  • Tereza J. | 13. 6. 2009 07:14

    Maruška, podľa tohto receptu sa šťava varí v našej rodine už esaťročia. Je výborná, nikdy sa neskazí, a ak ju nevypijete, tak vydrží aj viac rokov. Nikdy sme nekupovali žiadne šťavy do vody v obchode, toto sme robili doma aj v čase, keď sme záhradu nemali a ríbezle sme kupovali.

  • marie mateju | 12. 6. 2009 21:11

    to musí být dobrota,miluju rybíz,určitě si ho udělám.

  • Tereza Jarčušková | 19. 6. 2006 06:46

    U nás je bežne a verím že aj u vás, v potravinách, tam, kde máte kys. citrónovú, prášky do pečiva a pod. Ale nemusíte dávať len kys. benzoovú, môžete použiť akýkoľvek konzervačný prostriedok na šťavy.

  • Veronika Švarcová | 18. 6. 2006 10:09

    Kde se dá prosím sehnat kyselina benzoová? Určitě bych chtěla recept vyzkoušet.

  • Tereza Jarčušková | 16. 5. 2006 09:55

    Tiež prosím o preradenie do kategórie zavárame. Je to šťava do vody na pitie. Ďakujem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Sirupy a šťávy a likéry
Nápoje Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Kyselina benzoová Rybízová šťáva Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Rychlá kachna z kuřete

Rychlá kachna z kuřete

Piškotová roláda s nutellou

Piškotová roláda s nutellou

Brokolicová polévka se žampiony

Brokolicová polévka se žampiony

Salámová pomazánka III.

Salámová pomazánka III.

Domácí pizza podle Míši

Domácí pizza podle Míši

Kokosovo-ananasový dort

Kokosovo-ananasový dort

Mrkvová bezlepková buchta

Mrkvová bezlepková buchta

Ananasové řezy "Piña Colada"

Ananasové řezy "Piña Colada"

Doporučujeme

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

191
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
119
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
52
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
40
Zapékané těstoviny s cuketou
Zapékané těstoviny s…
39
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…

Zajímavé články

Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
AHA.cz Šok pro partnerku Etzlera: Čtyři měsíce utajovaný vztah

Šok pro partnerku Etzlera: Čtyři měsíce utajovaný vztah

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Ženy.cz Horoskopy, hvězdy, tarotové karty. Proč nás lákají, i když jim stoprocentně nevěříme?

Horoskopy, hvězdy, tarotové karty. Proč nás lákají, i když jim stoprocentně nevěříme?

Blesk.cz První slova Jany Adamcové po »únosu« manžela: Chtějí Jirku obrat o peníze!

První slova Jany Adamcové po »únosu« manžela: Chtějí Jirku obrat o peníze!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

Další doporučené recepty:

Netradiční ovocný koláč
Netradiční ovocný koláč
Netradiční rybízové řezy
Netradiční rybízové řezy
Netradiční štrúdl s drobenkou uvnitř
Netradiční štrúdl s drobenkou uvnitř
Nevařený guláš
Nevařený guláš
Nevařený pampeliškový sirup
Nevařený pampeliškový sirup
Neveganský salát
Neveganský salát
  • Recepty.cz
  • Nevařená rybízová šťáva
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact