• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Netradiční rybízové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Netradiční rybízové řezy

autor: niobe
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Netradiční rybízové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 75
      g máslo
    • 2
      ks vejce
    • 125
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 175
      g dětská krupice
    • 0,50
      ks prášek do pečiva
    • citronová šťáva z 1 ks nebo 3 lžíce pomerančového džusu
    • čokoláda na vaření
    • 250
      g měkký tvaroh
  • Želé
    • 700
      g rybíz
    • 10
      lžíce cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • želatinový ztužovač za studena Dr. Oetker
    • 1
      ks šlehačka
    • ztužovač šlehačky
    • 3
      lžíce moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Máslo rozpustíme a z bílků, do kterých přidáme špetku soli a pár kapek vody, ušleháme tuhý sníh. Krupici (mouku) smícháme s práškem do pečiva, poté přidáme cukr, žloutky, máslo, tvaroh a šťávu. Nakonec pomalu vmísíme sníh a vytvoříme těsto. 3/4 těsta rozetřeme na plech (vyložený papírem), zbylou čtvrtinu obarvíme rozpuštěnou čokoládou (či kakaem) a opatrně rozetřeme na světlé těsto. Upečeme ve středně předehřáté troubě (já jsem pekla na 170 °C horkovzduch asi 30 min).
2
Rybíz neprve zbavíme stopek a důkladně opereme na sítku. Poté jej vložíme do hrnce, přisypeme krupicový cukr s vanilkou a pomalu rozvaříme, pro urychlení si můžeme trochu pomoct "rozšťoucháním". Přes sítko přecedíme rybízovou šťávu a případně dosladíme podle chuti. Podle návodu na pytlíku rozděláme Oetkerův ztužovač a vytovříme rybízové želé, které nalijeme na vychladlý piškot (nevyndaváme z pekáče). V lednici necháme důkladně zchladit a poté zdobíme šlehačkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybízové víno II.

Rybízové víno II.

Osvěžující rybízové želé

Osvěžující rybízové želé

Sirup z rybízové šťávy

Sirup z rybízové šťávy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • SMILE | 19. 12. 2012 15:15

    VÝBORNÝ VŠEM MOC CHUTNALO A PTALI SE KDE JSEM TEN RECEPT SEHNALA SAMOZDŘEJMĚ ŽE JSEM JIM NIC NEŘEKLA BUDE TO MOJE MALÍ TAJEMSTVÍ..................... ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-)

  • Marcela | 11. 11. 2010 12:38

    a kam příjde ten salám, co je v rozpisu indgrediencí

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Čokoláda na vaření Cukr krupice Dětská krupice Máslo Měkký tvaroh Moučkový cukr Prášek do pečiva Rybíz Šlehačka Vanilkový cukr Vejce Želatinový ztužovač Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slepičí polévka s nudlemi

Slepičí polévka s nudlemi

Jemná tvarohová pomazánka

Jemná tvarohová pomazánka

Óbr dort - číslice

Óbr dort - číslice

Nejfalešnější svíčková

Nejfalešnější svíčková

Broskvový moučník

Broskvový moučník

Smetanovo-křenová nebo česneková pochoutka - pomazánka

Smetanovo-křenová nebo česneková…

Mleté maso po marocku

Mleté maso po marocku

Křenové závitky v rosolu (aspiku)

Křenové závitky v rosolu (aspiku)

Tortilly s fazolovou směsí

Tortilly s fazolovou směsí

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

58
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
35
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
33
Aprílové řezy se zakysanou smetanou
Aprílové řezy se…
32
Křupaví ořechoví šnečci
Křupaví ořechoví šnečci
24
Koprová omáčka s hovězím masem
Koprová omáčka s hovězím…

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

SportRevue.cz 25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Další doporučené recepty:

Nepravý marcipán II.
Nepravý marcipán II.
Neskutečně žravé kuře
Neskutečně žravé kuře
Netradiční ovocný koláč
Netradiční ovocný koláč
Netradiční štrúdl s drobenkou uvnitř
Netradiční štrúdl s drobenkou uvnitř
Nevařená rybízová šťáva
Nevařená rybízová šťáva
Nevařený guláš
Nevařený guláš
  • Recepty.cz
  • Netradiční rybízové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact