Kromě másla a rumu, všechny ingredience hezky zpracujeme ve vláčné těsto. To pak pod utěrkou na teplém místě, ponecháme půl hodiny kynout. Když nám těsto hezky vyběhne, rozválíme na válu a s pomocí skleničky vykrajujeme kolečka. Ty si pak rozdělíme a na půlku z nich dáme lžičkou džem. Pak vezmeme druhé, nepotřené kolečko a přikryjeme s ním to potřené. Kraje musíme spojit, jakoby stlačit, aby zavařenina nevytekla. Neupečené koblížky vyskládáme na vymazaný plech, na kterém ještě chvíli koblížky necháme odpočinout a kynout alespoň dalších dvacet minut. Plech s koblížky poté vložíme do trouby, Láďa Hruška doporučil teplotu na 170 stupňů a dobu pečení cca 15 minut.
2
Když jsou hotové, tak je na závěr ještě horké potíráme rozpuštěným máslem s
3
jednou lžičkou rumu. Nakonec ještě pocukrujeme. Jsou luxusní!