Z mletého masa, česneku, vejce, strouhanky a koření uděláme placičky. Do velkého pekáče nebo na plech nakrájíme syrové brambory na čtvrtky, na to položíme plátky cibule a masové placičky. Nalejeme skleničku vývaru nebo slané vody. Dáme péct do trouby. Až brambory změknou, zakapeme šťávou z 1 až 2 citrónů.
2
Ideální pro ty, kteří nesmějí mastné a pečené, a my kteří můžeme sníme i ty brambory nasáklé šťávou z masa.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Hana Rožníčková
|28. 2. 2007 10:47
Lenko, díky. Já zrovna dnes budu dělat lososa, a ten také pokapu citrónem a není to poznat. Tak tohle určitě zkusím asi i v římském hrnci. Dobrý nápad.
Lenka Kristová
|28. 2. 2007 10:28
Hanko, ten citron srazí mastnotu a taky pro chuť, ty nakyslé brambory s příchutí oregana jsou chutné, samozřejmě ten citron můžete vynechat, ale do originálního receptu patří.
Hana Rožníčková
|28. 2. 2007 10:04
Lenko, prosím, dotaz, jaký význam má to zakapání citrónů? Díky.