Veškeré ingredience postupně smíchejte dohromady, vytvořte jednolité těsto. Nechte 15 minut uležet.
2
Na pánvi (ideálně palačinkové) s rozpáleným olejem postupně smažte palačinky, těsto dávkujte podle velikosti pánve (na lívancovou pánev 1 velkou naběračku). Jakmile je palačinka z obou stran dozlatova osmažená, můžete podávat.
3
Podáváme např. pomazané džemem ( oporučuji černý rybíz).
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Mirka P.
|25. 12. 2008 22:47
Část mléka se může nahradit sodovkou, těsto je pak nadýchanější. 1:1, to se mi zdá taky dost. Do těsta místo prášku dávat malou lžičku jedlé sody, zdá se mi pak lepší, a lžíci oleje - na pánev pak už ne.
Tereza J.
|25. 12. 2008 07:59
Neviem, ale vodu by ma do palacinkového cesta dať nenapadlo. Že sa pridáva niekedy minerálka, to áno, ale nie voda... a nepridáva sa v pomere 1:1. A kypriaci prášok tiež nie, ten tam nemá význam. Cukor tiež nedávam do cesta ako jaja 13. Neviem, proti gustu žiaden dišputát, každý robí podľa svojej chuti. Ten olej patrí do cesta alebo sa ním maže panvica ?
jaja 13
|24. 12. 2008 06:22
Nevím, ale palačinky s kypřícím práškem? Do palačinek nedávám ani cukr, pak se netrhají.
Zdeňka Matušková
|23. 12. 2008 17:37
Já mám dojem, že spíše pro velkou závodku. Z 220g hl. mouky, 1/2 l mléka ,2 vajec, trošky cukru a špetky soli je asi 12-14 tenkých palačinek.
Miroslava Severová
|22. 12. 2008 11:42
Koli těch palačinek z tohoto množství asi je ?To je jak pro malou závodku.