Část mléka se může nahradit sodovkou, těsto je pak nadýchanější. 1:1, to se mi zdá taky dost. Do těsta místo prášku dávat malou lžičku jedlé sody, zdá se mi pak lepší, a lžíci oleje - na pánev pak už ne.
Neviem, ale vodu by ma do palacinkového cesta dať nenapadlo. Že sa pridáva niekedy minerálka, to áno, ale nie voda... a nepridáva sa v pomere 1:1. A kypriaci prášok tiež nie, ten tam nemá význam. Cukor tiež nedávam do cesta ako jaja 13. Neviem, proti gustu žiaden dišputát, každý robí podľa svojej chuti. Ten olej patrí do cesta alebo sa ním maže panvica ?
Nevím, ale palačinky s kypřícím práškem? Do palačinek nedávám ani cukr, pak se netrhají.
Já mám dojem, že spíše pro velkou závodku. Z 220g hl. mouky, 1/2 l mléka ,2 vajec, trošky cukru a špetky soli je asi 12-14 tenkých palačinek.
Koli těch palačinek z tohoto množství asi je ?To je jak pro malou závodku.