Utřeme máslo s cukrem a postupně přidáme 3 celá vejce, 3 žloutky, citronovou kůru, špetku soli, skořici, mleté lískové ořechy, mouku smíchanou s práškem do pečiva. Ušleháme sníh ze 3 bílků a opatrně vmícháme do těsta. Nakonec přidáme na malé kousky nakrájenou čokoládu. Těstem naplníme vymaštěnou bábovkovou formu (průměr asi 24 cm) a pečeme v předehřáté troubě. Bábovka je nejlepší na druhý den. Je to kalorická i finanční bomba, ale stojí za to. Peču ji vždy o Vánocích. Letos jsem zkoušela péct v kameninové formě, kterou jsem vymazala i vysypala. Bábovka se peče tak zhruba hodinu i déle (záleží na troubě i velikosti formy).
:-[ Hanka 17.2.2012
Bábovka je vynikající, vracím se k receptu pokaždé, když nevím co dobrého upéct. Jen dávám polovinu oříšků a nahradím hladkou moukou. Všem doporučuji a díky za recept.
Magda
|27. 6. 2007 13:13
Neměla jsem jiné ořechy než nesolené buráky, tak jsem je použila. Příště bych část ořechů pomlela a část nasekala. Čokolády by stačilo 100 gr.Bábovka je dobrá.
Mária Hrušková
|14. 3. 2007 12:47
Dávám 1 je výborná.Peču ji taky s vlašskýma ořechama a hlavně s čokoládou Lind je to trochu luxus ale oplatí se to. Dávám jenom 10 dkg čokolády.
Irena k
|27. 10. 2006 09:23
Je opravdu vynikající, a to i s vlašskýma ořechama.