• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Neskutečně dobrá bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Neskutečně dobrá bábovka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Neskutečně dobrá bábovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g máslo
    • 175
      g moučkový cukr
    • 6
      vejce
    • 1
      lžička skořice
    • sůl
    • 200
      g lískové oříšky
    • 125
      g hladká mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 200
      g čokoláda na vaření
    • 1
      ks citronová kůra nastrouhaná

Postup přípravy receptu

1
Utřeme máslo s cukrem a postupně přidáme 3 celá vejce, 3 žloutky, citronovou kůru, špetku soli, skořici, mleté lískové ořechy, mouku smíchanou s práškem do pečiva. Ušleháme sníh ze 3 bílků a opatrně vmícháme do těsta. Nakonec přidáme na malé kousky nakrájenou čokoládu. Těstem naplníme vymaštěnou bábovkovou formu (průměr asi 24 cm) a pečeme v předehřáté troubě. Bábovka je nejlepší na druhý den. Je to kalorická i finanční bomba, ale stojí za to. Peču ji vždy o Vánocích. Letos jsem zkoušela péct v kameninové formě, kterou jsem vymazala i vysypala. Bábovka se peče tak zhruba hodinu i déle (záleží na troubě i velikosti formy).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Neskutečně žravé kuře

Neskutečně žravé kuře

Dobrá zeleninová polévka

Dobrá zeleninová polévka

Dobrá pizza

Dobrá pizza

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • hanele124 | 17. 2. 2012 13:55

    :-[ Hanka 17.2.2012 Bábovka je vynikající, vracím se k receptu pokaždé, když nevím co dobrého upéct. Jen dávám polovinu oříšků a nahradím hladkou moukou. Všem doporučuji a díky za recept.

  • Magda | 27. 6. 2007 13:13

    Neměla jsem jiné ořechy než nesolené buráky, tak jsem je použila. Příště bych část ořechů pomlela a část nasekala. Čokolády by stačilo 100 gr.Bábovka je dobrá.

  • Mária Hrušková | 14. 3. 2007 12:47

    Dávám 1 je výborná.Peču ji taky s vlašskýma ořechama a hlavně s čokoládou Lind je to trochu luxus ale oplatí se to. Dávám jenom 10 dkg čokolády.

  • Irena k | 27. 10. 2006 09:23

    Je opravdu vynikající, a to i s vlašskýma ořechama.

  • Barbora Polakova | 10. 10. 2006 17:35

    Velmi dobra, davam 1.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Čokoláda na vaření Hladká mouka Lískové oříšky Máslo Moučkový cukr Prášek do pečiva Skořice Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové kobližky

Tvarohové kobližky

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

Jogurtovo-jablečná bábovka

Jogurtovo-jablečná bábovka

Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé

Banánová espuma v čokoládové…

Malý korpus

Malý korpus

Zapékané těstoviny s cuketou

Zapékané těstoviny s cuketou

Lečo s mletým masem

Lečo s mletým masem

Okurkový salát

Okurkový salát

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

120
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s…
30
Klasické lečo
Klasické lečo
29
Levandule Azurová
Levandule Azurová
28
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Zemřela Čirina (†75), kuchařka Gotta i Havla: Rodina na parte oznámila, co se stalo

Zemřela Čirina (†75), kuchařka Gotta i Havla: Rodina na parte oznámila, co se stalo

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Neskutečně dobrá bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact