Slaninu a uzené pokrájíme na kostičky a dáme škvařit. Mléko rozmícháme se žloutky a lžičkou soli. Housky pokrájíme na kostičky a zalijeme mlékem s vejci. Rozškvařenou slaninu s uzeným necháme trochu zchladnout a také nalijeme na žemle. Pak vmícháme hrubou mouku a pokud nejde z hmoty udělat tužší šištičky velké jak citron, dohustíme malinko strouhankou. Tvoříme knedlíky velikosti citronu a vaříme v osolené vodě 20 minut.
2
Podáváme přelité osmaženou cibulkou spolu s dušeným sladkým zelím.
Recept, ke kterému se vždy znovu ráda vracím. Špekové knedlíky my mooooc rádi a tenhle recept je skutečně super. Díky za něj!
Ivana
|11. 4. 2008 20:14
dělalal jsem je dnes a musim říct, že celá rodina byla nadšená. Jsou vynikající. Nejdříve se mi nezdálo, že se mají vařit dvacet minut ale jo . Měla jsem strach, že se rozvaří. Ale bylo to v pohodě