• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Nepravý marcipán II.
Napište svůj komentář k receptu

Nepravý marcipán II.

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 15
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nepravý marcipán II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g moučkový cukr
    • 200
      g sušené mléko
    • 1
      lžička med
    • 1
      lžička rostlinný olej
    • vanilkové aroma pár kapek tresti - nejlépe vanilkové; event. breton
    • voda

Postup přípravy receptu

1
Na vále zpracujeme sušené mléko, cukr, olej, med, tresť a opatrně trošku vody. Pokud je těsto řídké, přidáme cukr nebo sušené mléko. Vyválíme tužší hmotu. Část můžeme přibarvit kapkou rozpuštěného bretonu.
2
Z této hmoty tvořím např. růže a lístky na dort, nebo je natlačuju do výlisků od bonboniér, nebo do formiček vysypaných práškovým cukrem, atd. Dá se z ní modelovat prakticky cokoliv. Tvary vyklepnuté z formiček se dají barvit štětečkem namočeným v hodně hustém roztoku bretonu a téměř dosucha otřeném (např. šupiny rybiček, apod...)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hmota Marshmallow - nahradí marcipán

Hmota Marshmallow - nahradí marcipán

Marcipán ze sušeného mléka

Marcipán ze sušeného mléka

Campa pa (falešný marcipán), základní recept

Campa pa (falešný marcipán), základní…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kikii | 2. 7. 2012 07:41

    můžu tento marcipán pouzívat i na dortyy 8-)

  • Lenka | 8. 5. 2012 17:20

    ja kupuji barvivo v prasku staci trochu vody i barvy a dat kapku do marcipanu tak to delam ja <3

  • Lenka | 27. 4. 2012 11:29

    místo oleje dávám ztužený tuk jinak dobrý recept dělám z toho ružičky na dorty a ruzné ozdoby :-)

  • Michaela Talašová | 9. 3. 2012 20:24

    právě že taky nevím chci svojí babičce udělat radost ale nevím jak tam mám přidat to barvivo nemohl by mi prosíííííííím někdo helfnout? :'( :'( O:-) O:-) O:-) O:-)

  • hankahof | 17. 12. 2011 12:20

    Povedlo se, dobrota :-) dcera nemá ráda mandlový (já ho miluju) a po tomhle "mléčném" se olizuje až za ušima :-)

  • Renata | 5. 11. 2010 07:32

    musím pochválit, výsledek je opravdu super, potřebovala jsem hmotu na postavičky, a tato je úplně super, dobře se tvaruje a hlavně drží tvar. :-)

  • Simča Sládková | 16. 12. 2009 13:29

    Pokud byl marcipán lepkavý a tvrdý, chybělo mu jediné - propracovat, propracovat, propracovat.... Pokud do druhého dne ztvrdne na kámen, stačí na pár vteřin ovlnit v MW a opět propracovat, propracovat, propracovat..... Dělám tento recept léta, tvaruji z něho kde co (holky na chatu leccos viděly) a nemám s ním problém!!!!

  • Simča Sládková | 16. 12. 2009 13:27

    Pokud byl marcipán lepkavý a tvrdý, chybělo mu jediné - propracovat, propracovat, propracovat.... Pokud do druhého dne ztvrdne na kámen, stačí na pár vteřin ovlnit v MW a opět propracovat, propracovat, propracovat..... Dělám tento recept léta, tvaruji z něho kde co (holky na chatu leccos viděly) a nemám s ním problém!!!!

  • jana h | 13. 12. 2009 19:27

    ach jo, nekde byla veeelka chyba, musela jsem to vsechno bohuzel vyhodit... uz po promichani byl tenhle marcipan hodne tuhy a zaroven hodne lepkavy, takze tezko rict, jak to spravit, no a po odlezeni byl proste jako naprosty kamen, zkousela jsem ho nastrouhat, navlhcit a znovu zpracovat, ale proste to neslo... uz jsem delala marcipan podle jineho receptu, ve kterem byl syrovy bilek, ten byl sice skvely, ale mela jsem obavu ze salmonely, tak jsem zkusila tenhle, ale bohuzel, mozna to bylo surovinami? opravdu nevim...

  • Dagmar Bartůšková | 9. 12. 2009 16:49

    Hmota bezva, jen dotaz, když mám klasické potravinářské barvivo v zrníčkách, mám ho přidat do surovin v suchém stavu nebo jak? Dala jsem pár zrníček barviva do vody a pak tím tvary natřela, leč to trochu rozmáčelo povrcg...

  • Simča Sládková | 23. 11. 2009 16:37

    Mléko sušené se používá polotučné - modré. Není dobré používat tučné, nemyslete si prosím, že to červeným - tučným - vylepšíte, DOOPRAVDY NE. Tuk se pak odděluje z hmoty!!!! Nepravý marcioán ochucuji pár kapkami mandlové tresti. Lépe se mi osvědčila "Hořká mandle", než mandle sladká.

  • Iveta Šulcová | 23. 11. 2009 14:24

    ještě bych měla dotaz-to mléko používáte jaké? Dnes jsem porozhlížela po obchodě a měli,zelené,modré a červené...tak"babo raď"...:-))) a děkuju za radu,hezký den

  • Simča Sládková | 20. 11. 2009 22:26

    Holky dooost s těma chválama :-). A mohu vám garantovat, že kdybych holky nekrotila, tak to kilo marcipánu snědly na posezení.... :-)

  • Pája S | 20. 11. 2009 19:53

    Simčo,kouzelné,škoda to sníst.:-)

  • Klára Keselyova | 20. 11. 2009 19:02

    No Simi, úchvatné. Si naozaj šikulka.

  • Jarka O. | 20. 11. 2009 17:32

    Simčo, to je krása...jsi moc šikovná, ovoce je jako opravdové ;-)

  • ladislava staffenová | 20. 11. 2009 14:50

    Simčo, jsi šikulka ;-))

  • Ladia - | 20. 11. 2009 14:27

    Simčo, to je paráda, jen se zakousnout ;-)

  • Iveta Šulcová | 20. 11. 2009 13:54

    téééda p.Sládková,nádhera.To je tak,když "pánbůh" naděloval šikovné ruce.Ti ostatní (já),na které se nedostalo (bůhví proč)musíme(teda já) jenom žasnout a zavřít pusu.Mooc hezké.

  • Simča Sládková | 19. 11. 2009 23:22

    Dcera marcipán miluje, letos si přála k narozeninám dort "Koš ovoce". Padlo na něho skoro kilo nepravého marcipánu.... Posílám foto :-)

  • Ester Potrusilova | 19. 11. 2009 13:03

    Na tento recept můžu pět jen samou chválu! Dělám takto marcipán už několik let, na dorty, na košíčky, do cukroví, na zvířátka pro děti, a nemůžu jinak, než dát 1*. Je sice pravda, že než jsem se ho naučila dělat pořádně, stávalo se mi, že jsem musela přisypávat cukr, sušené mléko a pak zpátky vlhčit a přidávat máslo, takže se mi stávalo, že ve výsledku jsem tohoto suprmarcipánu měla půl kila :-), ale fakt se mi vždycky povedl. Jen místo oleje tedy dávám do těsta máslo, tak od oka, zhruba lžíci a pak se vidí, jestli víc... Moje rodina ho miluje, kupovaný nejíme vůbec. Fatk SUPER!!!

  • Simča Sládková | 5. 9. 2009 20:50

    Vím, že dotaz byl položen už dávno, ale odpovím pro úplnost: zbylý marcipán zabalím do mikrotenového sáčku - každou barvu zvlášť - a uložím dole v lednici. Klidně jsem ho tam měla i 3 měsíce. A když ho potřebuji, tak buď je ještě měkký a jen ho propracuji, nebo - pokud ztvrdnul - ho dám na 1 - 2 vteřiny do mikrovlnné trouby nahřát a propracuji. Klidně tu vteřinu opakuji třeba 2x nebo 3x, ale nedoporučuji nechávat naráz déle, protože se kupodivu prohřívá odprostředka a už se mi to stalo, že se uvnitř spálil....

  • bramborka | 1. 12. 2006 21:58

    Jani jak je skladujete?A neztvrdnou na beton?Děkuji za odpověď,chtěla bych překvapit dceru,tak aby chutnalo.

  • Anonym | 6. 10. 2005 17:16

    Byla bych ráda, aby se mi ozval autor hodnocení. Zřejmě se mu nepovedl marcipán. Ráda vysvětlím vše nejasné. A pokud nechutnalo, jistě i ostatní ocení negativní zkušenost. Děkuji.

  • Mila Veselá | 30. 9. 2005 12:06

    Když se do "nepravého" marcipánu přidá trošku jemně pomletých oloupaných mandlí, tak se chutově k "pravému" velmi přiblíží. Doporučuji ale místo tresti použít likér Amareto, pak to nemá chybu. Viz recept Marcipánové čtyřlístky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Syrové Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Med Moučkový cukr Rostlinný olej Sušené mléko Vanilkové aroma Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hummus

Hummus

Jednoduchý jahodový koláč

Jednoduchý jahodový koláč

Ořechové rohlíčky Heda

Ořechové rohlíčky Heda

Roláda se šlehačkou

Roláda se šlehačkou

Meruňkový dort (řez) - nepečený

Meruňkový dort (řez) - nepečený

Gratinované brambory (nejen) s cibulkou

Gratinované brambory (nejen) s…

Nepečený banánovo/lentilkový dort

Nepečený banánovo/lentilkový dort

Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)

Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)

Špenátová polévka s pórkem

Špenátová polévka s pórkem

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

76
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
69
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
44
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
35
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
34
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Nepečený ovocný dort s vaječným likérem
Nepečený ovocný dort s vaječným likérem
Nepečený tvarohový dort  s ovocem II.
Nepečený tvarohový dort s ovocem II.
Nepečený tvarohový dort s ovocem
Nepečený tvarohový dort s ovocem
Neskutečně žravé kuře
Neskutečně žravé kuře
Netradiční ovocný koláč
Netradiční ovocný koláč
Netradiční rybízové řezy
Netradiční rybízové řezy
  • Recepty.cz
  • Nepravý marcipán II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact