• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Nepravý marcipán II.
Napište svůj komentář k receptu

Nepravý marcipán II.

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 15
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nepravý marcipán II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g moučkový cukr
    • 200
      g sušené mléko
    • 1
      lžička med
    • 1
      lžička rostlinný olej
    • vanilkové aroma pár kapek tresti - nejlépe vanilkové; event. breton
    • voda

Postup přípravy receptu

1
Na vále zpracujeme sušené mléko, cukr, olej, med, tresť a opatrně trošku vody. Pokud je těsto řídké, přidáme cukr nebo sušené mléko. Vyválíme tužší hmotu. Část můžeme přibarvit kapkou rozpuštěného bretonu.
2
Z této hmoty tvořím např. růže a lístky na dort, nebo je natlačuju do výlisků od bonboniér, nebo do formiček vysypaných práškovým cukrem, atd. Dá se z ní modelovat prakticky cokoliv. Tvary vyklepnuté z formiček se dají barvit štětečkem namočeným v hodně hustém roztoku bretonu a téměř dosucha otřeném (např. šupiny rybiček, apod...)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hmota Marshmallow - nahradí marcipán

Hmota Marshmallow - nahradí marcipán

Marcipán ze sušeného mléka

Marcipán ze sušeného mléka

Campa pa (falešný marcipán), základní recept

Campa pa (falešný marcipán), základní…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kikii | 2. 7. 2012 07:41

    můžu tento marcipán pouzívat i na dortyy 8-)

  • Lenka | 8. 5. 2012 17:20

    ja kupuji barvivo v prasku staci trochu vody i barvy a dat kapku do marcipanu tak to delam ja <3

  • Lenka | 27. 4. 2012 11:29

    místo oleje dávám ztužený tuk jinak dobrý recept dělám z toho ružičky na dorty a ruzné ozdoby :-)

  • Michaela Talašová | 9. 3. 2012 20:24

    právě že taky nevím chci svojí babičce udělat radost ale nevím jak tam mám přidat to barvivo nemohl by mi prosíííííííím někdo helfnout? :'( :'( O:-) O:-) O:-) O:-)

  • hankahof | 17. 12. 2011 12:20

    Povedlo se, dobrota :-) dcera nemá ráda mandlový (já ho miluju) a po tomhle "mléčném" se olizuje až za ušima :-)

  • Renata | 5. 11. 2010 07:32

    musím pochválit, výsledek je opravdu super, potřebovala jsem hmotu na postavičky, a tato je úplně super, dobře se tvaruje a hlavně drží tvar. :-)

  • Simča Sládková | 16. 12. 2009 13:29

    Pokud byl marcipán lepkavý a tvrdý, chybělo mu jediné - propracovat, propracovat, propracovat.... Pokud do druhého dne ztvrdne na kámen, stačí na pár vteřin ovlnit v MW a opět propracovat, propracovat, propracovat..... Dělám tento recept léta, tvaruji z něho kde co (holky na chatu leccos viděly) a nemám s ním problém!!!!

  • Simča Sládková | 16. 12. 2009 13:27

    Pokud byl marcipán lepkavý a tvrdý, chybělo mu jediné - propracovat, propracovat, propracovat.... Pokud do druhého dne ztvrdne na kámen, stačí na pár vteřin ovlnit v MW a opět propracovat, propracovat, propracovat..... Dělám tento recept léta, tvaruji z něho kde co (holky na chatu leccos viděly) a nemám s ním problém!!!!

  • jana h | 13. 12. 2009 19:27

    ach jo, nekde byla veeelka chyba, musela jsem to vsechno bohuzel vyhodit... uz po promichani byl tenhle marcipan hodne tuhy a zaroven hodne lepkavy, takze tezko rict, jak to spravit, no a po odlezeni byl proste jako naprosty kamen, zkousela jsem ho nastrouhat, navlhcit a znovu zpracovat, ale proste to neslo... uz jsem delala marcipan podle jineho receptu, ve kterem byl syrovy bilek, ten byl sice skvely, ale mela jsem obavu ze salmonely, tak jsem zkusila tenhle, ale bohuzel, mozna to bylo surovinami? opravdu nevim...

  • Dagmar Bartůšková | 9. 12. 2009 16:49

    Hmota bezva, jen dotaz, když mám klasické potravinářské barvivo v zrníčkách, mám ho přidat do surovin v suchém stavu nebo jak? Dala jsem pár zrníček barviva do vody a pak tím tvary natřela, leč to trochu rozmáčelo povrcg...

  • Simča Sládková | 23. 11. 2009 16:37

    Mléko sušené se používá polotučné - modré. Není dobré používat tučné, nemyslete si prosím, že to červeným - tučným - vylepšíte, DOOPRAVDY NE. Tuk se pak odděluje z hmoty!!!! Nepravý marcioán ochucuji pár kapkami mandlové tresti. Lépe se mi osvědčila "Hořká mandle", než mandle sladká.

  • Iveta Šulcová | 23. 11. 2009 14:24

    ještě bych měla dotaz-to mléko používáte jaké? Dnes jsem porozhlížela po obchodě a měli,zelené,modré a červené...tak"babo raď"...:-))) a děkuju za radu,hezký den

  • Simča Sládková | 20. 11. 2009 22:26

    Holky dooost s těma chválama :-). A mohu vám garantovat, že kdybych holky nekrotila, tak to kilo marcipánu snědly na posezení.... :-)

  • Pája S | 20. 11. 2009 19:53

    Simčo,kouzelné,škoda to sníst.:-)

  • Klára Keselyova | 20. 11. 2009 19:02

    No Simi, úchvatné. Si naozaj šikulka.

  • Jarka O. | 20. 11. 2009 17:32

    Simčo, to je krása...jsi moc šikovná, ovoce je jako opravdové ;-)

  • ladislava staffenová | 20. 11. 2009 14:50

    Simčo, jsi šikulka ;-))

  • Ladia - | 20. 11. 2009 14:27

    Simčo, to je paráda, jen se zakousnout ;-)

  • Iveta Šulcová | 20. 11. 2009 13:54

    téééda p.Sládková,nádhera.To je tak,když "pánbůh" naděloval šikovné ruce.Ti ostatní (já),na které se nedostalo (bůhví proč)musíme(teda já) jenom žasnout a zavřít pusu.Mooc hezké.

  • Simča Sládková | 19. 11. 2009 23:22

    Dcera marcipán miluje, letos si přála k narozeninám dort "Koš ovoce". Padlo na něho skoro kilo nepravého marcipánu.... Posílám foto :-)

  • Ester Potrusilova | 19. 11. 2009 13:03

    Na tento recept můžu pět jen samou chválu! Dělám takto marcipán už několik let, na dorty, na košíčky, do cukroví, na zvířátka pro děti, a nemůžu jinak, než dát 1*. Je sice pravda, že než jsem se ho naučila dělat pořádně, stávalo se mi, že jsem musela přisypávat cukr, sušené mléko a pak zpátky vlhčit a přidávat máslo, takže se mi stávalo, že ve výsledku jsem tohoto suprmarcipánu měla půl kila :-), ale fakt se mi vždycky povedl. Jen místo oleje tedy dávám do těsta máslo, tak od oka, zhruba lžíci a pak se vidí, jestli víc... Moje rodina ho miluje, kupovaný nejíme vůbec. Fatk SUPER!!!

  • Simča Sládková | 5. 9. 2009 20:50

    Vím, že dotaz byl položen už dávno, ale odpovím pro úplnost: zbylý marcipán zabalím do mikrotenového sáčku - každou barvu zvlášť - a uložím dole v lednici. Klidně jsem ho tam měla i 3 měsíce. A když ho potřebuji, tak buď je ještě měkký a jen ho propracuji, nebo - pokud ztvrdnul - ho dám na 1 - 2 vteřiny do mikrovlnné trouby nahřát a propracuji. Klidně tu vteřinu opakuji třeba 2x nebo 3x, ale nedoporučuji nechávat naráz déle, protože se kupodivu prohřívá odprostředka a už se mi to stalo, že se uvnitř spálil....

  • bramborka | 1. 12. 2006 21:58

    Jani jak je skladujete?A neztvrdnou na beton?Děkuji za odpověď,chtěla bych překvapit dceru,tak aby chutnalo.

  • Anonym | 6. 10. 2005 17:16

    Byla bych ráda, aby se mi ozval autor hodnocení. Zřejmě se mu nepovedl marcipán. Ráda vysvětlím vše nejasné. A pokud nechutnalo, jistě i ostatní ocení negativní zkušenost. Děkuji.

  • Mila Veselá | 30. 9. 2005 12:06

    Když se do "nepravého" marcipánu přidá trošku jemně pomletých oloupaných mandlí, tak se chutově k "pravému" velmi přiblíží. Doporučuji ale místo tresti použít likér Amareto, pak to nemá chybu. Viz recept Marcipánové čtyřlístky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Syrové Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Med Moučkový cukr Rostlinný olej Sušené mléko Vanilkové aroma Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí chléb s pivem

Domácí chléb s pivem

Řezy s rebarborou

Řezy s rebarborou

Jahodové pokušení

Jahodové pokušení

Dršťková polévka z kuřecích žaludků

Dršťková polévka z kuřecích žaludků

Flíčky se zelím

Flíčky se zelím

Makovec V.

Makovec V.

Rajčatová polévka

Rajčatová polévka

Těstoviny s řepou - zapékané

Těstoviny s řepou - zapékané

Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

Doporučujeme

35 minut
Tortilla s paprikou a pórkem

Tortilla s paprikou a pórkem

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

38
Cibulačka s toasty
Cibulačka s toasty
31
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
29
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které zvládnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které…
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a jejím nadýchaným dortem bez mouky
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a…
5 nejlepších receptů ze zeleného chřestu: Na grilu, topince nebo s těstovinami
5 nejlepších receptů ze zeleného chřestu: Na…
Nejkrásnější květinové dorty: Pokochejte se rozkvetlou sladkou nádherou
Nejkrásnější květinové dorty: Pokochejte se…
KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se!
KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se!
AHA.cz Šíp kontra TV! Bavič vydal ostré prohlášení kvůli Všechnopárty

Šíp kontra TV! Bavič vydal ostré prohlášení kvůli Všechnopárty

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Co o vás prozradí barva laku na nehty? Možná víc, než si myslíte

Co o vás prozradí barva laku na nehty? Možná víc, než si myslíte

Ženy.cz Jak čerpat energii ze cvičení? Vsaďte na to, co vás baví, a nepodceňujte relaxaci

Jak čerpat energii ze cvičení? Vsaďte na to, co vás baví, a nepodceňujte relaxaci

Blesk.cz Neporazitelní slibují silný lidský příběh a mimořádné herecké výkony. Do kin vstoupí v listopadu

Neporazitelní slibují silný lidský příběh a mimořádné herecké výkony. Do kin vstoupí v listopadu

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Sex podle horoskopu: Beran je živel, který vás strhne do víru vášně. A jaký je ve vztahu?

Sex podle horoskopu: Beran je živel, který vás strhne do víru vášně. A jaký je ve vztahu?

Další doporučené recepty:

Nepečený ovocný dort s vaječným likérem
Nepečený ovocný dort s vaječným likérem
Nepečený tvarohový dort  s ovocem II.
Nepečený tvarohový dort s ovocem II.
Nepečený tvarohový dort s ovocem
Nepečený tvarohový dort s ovocem
Neskutečně žravé kuře
Neskutečně žravé kuře
Netradiční ovocný koláč
Netradiční ovocný koláč
Netradiční rybízové řezy
Netradiční rybízové řezy
  • Recepty.cz
  • Nepravý marcipán II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact