O víkendu jsem vyzkoušela tento dort a můžu ho doporučit. Dort zmizel za jeden den :-) Děkuji za super recept.
Tenhle dort vřele doporučuji. Snadný a velice dobrý. <3 <3
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, když chci želatinu rozpustit v kompotové šťávě jestli musí být horká nebo jen zamíchat do té šťávy?a tuhne dort i bez ztužovače?
Lida: predpokladam, ze je jedno, jakou zelatinu koupite.. ja pouzivam normalni dr. oetker (ne platky) na sladke i slane. Lucienne: nevim, jestli by sel dort z klasicke formy vyklopit, ale muzete si snadno pomoct tim, ze formu vylozite potravinarskou folii - pak dort snadno vytahnete.
Můžu se zeptat jaká ta želatina do mléka je?Já totiž nevím jakou koupit,děkuji
Musím použít rozepínací dortovou formu? aby se to dalo jinak vůbec vyklopit? děkuji za odpověd
Opravdu moc dobré a snadné. Udělala jsem přesně podle receptu a dort byl výborný...
Dort je výborný :-) Piškoty jsem poskládala i na dno dortové formy. Recept doporučuji.
Chutnalo :o)
výborné, místo mléka jsem použila šťávu z jahodového kompotu a bylo to výborné. Želé Vitana 20 g krásně tuhne
Dort byl výborný. Použila jsem dort želé od "Dr.Etkr " 2 sáčky tedy 20g na uvedených 100 ml mléka. Želé jsem zamíchala do teplého mléka a nechala vychladnout před smícháním se směsí dortu. Díky za recept.
Používám želatinu Vitana 18 g, nerozpouštím ji v mléce, ale ve šťávě z kompotu. Koupím koláčový korpus, pokapu ho rumem, vymažu zavařeninou a naplním tvarohovou hmotou se želatinou a ovocem a nakonec hustě posypu hoblinami čokolády, je to rychlé a báječné
Výborné, dělala jsem se zavařenými broskvemi, přidala jsem trochu rumu, bylo vynikající.
Nevím, jestli to tu už někdo nepsal, nemám čas číst všechny komentáře, ale je moc dobré, když se do poloviny hmoty přidá práškové kakao na ochucení i obarvení. Já dělám velmi podobný dort, vždy v mixéru, aby byla hmota pěkně hladká, bez cucků. Aby ovoce na povrchu vydrželo čerstvé, ještě polévám čirou želatinou.
Nepečené koláče a s ruzným ovocem zalité želatinou ,dělám přes léto,vždy rychle zmizí z talíře.
Nejdřív jsem váhala, protože s želatinou nemám moc dobré zkušennosti, ale povedlo se a bylo dobré
Je vážně výborný. místo mléka jsem použila šťávu z malin, vřele doporučuji..
Téměř stejné jako ledový dort nepečený a není v něm nezdravý syrový žloutek. Tenhle dort je výborný
Moniko, nebojte se tohoto desertu, krásně mi ztuhl v dortové formě, šel krájet a se šlehačkou vypadal pěkně a byl i dobrý ne chuť. Aja má pravdu, pozor - želatini nevařit jen v teplém rozpustit a lehce promíchat. Ten pytlíček z Labety je dobrý. Používám na ovocné koláče pod "sklem" a vždy želatina krásně drží. S tím rozmixováním jak někdo radí je to také dobré.
Moniko, tenhle koláč se mi povedl vždy podle tohoto návodu, takže bude chyba spíš někde jinde, než v uvedeném návodu, nemyslíte? Asi nemáte moc zkušeností s želatinou že? Koláč krásně ztuhne v lednici, že se dá krájet a cucky v něm nejsou. Pozor želatina se nesmí nikdy vařit, to se srazí, pouze se rozpistí v teplém, ale na na bodu varu
Hmotu je potřeba prošlehat šlehačem nebo v mixéru, pak "cucky" určitě mít nebudete. Teprve pak přidejte piškoty a ovoce nebo jimi hmotu ve formě prokládejte.
Taky se mi nedařilo s želatinou. Použila jsem značku Labeta (20 g), ale v dortu se mi udělaly tuhé želatinové cucky. Rozpor vidím v návodu - zatímco recept hovoří o 1 dcl mléka, na želatině je uvedeno 2 dcl horké tekutiny s tím, že se ještě ředí další dávkou tekutiny studené. Přestože se mi to zdálo divné, držela jsem se množství uvedeného zde v receptu. A výsledek - jak říkám, cucky... Nutno dodat, že jinak je dort vynikající. Pokud mi někdo poradí s tou želatinou, určitě to zkusím znovu. Předem dík.
Někdy se stane, že želatina prostě neztuhne. Zkuste značku Labeta - mám s ní velmi dobré zkušenosti.
Dobrý den.Chtěla bych se zeptat, jak mám pracovat s tou želatinou.Zákusek byl chuťově výborný,ale vůbec mi to neztuhlo, i když jsem pracovala podle návodu v receptu.Použila jsem želatinu Vitana (30g).Děkuji za odpověď
Nechaĺa jsem se nalákat a udělala pro kolegyně v práci z jahodami, to bylo pochutnáníčko, hned se nám lépe pracovalo.
Moc dobrý letní zákusek!!!!!!!! Hodnotím 1 s hvězdičkou
Good je mi 13 a jde to skvele
doporucuji rozdelit hmotu na dve casti a do jedne pridat kakao/granko.. hnedou vrstvu vespod, pak boruvky a pak bilou vrstvu, navrch maliny..-neznam lepsiho zakusku, zvlast v lete, kdyz studeny dort vyndate z lednicky, hmmmm
Moc dobré
Také jsem se ho naučila dělat, i když jsem z té želatiny měla nejdříve obavu. Teď dávám želatinu pytlíkovou Labeta, jde to moc dobré se vším možným ovocem i s nastrouhanými jablky, posypané čokoládou
Výborné!!!!!!!!!!!!!!
Výborné s jahodami, vyzkoušejte, naší rodině chutná lépe než nepečený dort ze zakysané smetany. Povrch dortu na ovoce ještě zaliji průhledným želé na dorty
Vynikající s malinami!!!!!
Výborné, dala jsem kiwi, jahody a cukrářské dlouhé piškoty, výborný letní moučník, podávaný studený
Vynikající, dělám to také, jenom místo obyčejné šlehačky používám Ramu Cremefine na šlehání. Má to pak méně tuku a chutná také výborně. Je možné použít i plátkovou želatinu, stačí tak 3 plátky.
Moc dobré, dělala jsem s čerstvými jahodami a broskvemi, pohádka!!
Vynikající!!! Doporučuji vyzkoušet, lehký, letní moučník!